Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakan Işık, Kocaeli’de bayramlaşma programlarına katıldı

Kocaeli’de AK Parti Kocaeli İl Teşkilatı’nın ve Kocaeli Kent Konseyi’nin düzenlediği bayramlaşma programlarına katılan Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, “Terör örgütüne ölümcül darbe indirilmiştir. Terör örgütünün bundan sonra...

Haber Giriş Tarihi: 05.07.2016 17:04
Haber Güncellenme Tarihi: 05.07.2016 17:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bakan Işık, Kocaeli’de bayramlaşma programlarına katıldı
Kocaeli’de AK Parti Kocaeli İl Teşkilatı’nın ve Kocaeli Kent Konseyi’nin düzenlediği bayramlaşma programlarına katılan Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, “Terör örgütüne ölümcül darbe indirilmiştir. Terör örgütünün bundan sonra bir daha belini doğrultması mümkün değildir” dedi.
Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Ak Parti Kocaeli İl Teşkilatı ve Kocaeli Kent Konseyi tarafından düzenlenen bayramlaşma programlarına katıldı. Programlara Bakan Işık ile birlikte Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, milletvekilleri, ilçe belediye başkanları ve çok sayıda davetli katıldı.
Programlarda konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Bayram bizim medeniyet anlayışımızda sevgi demek, barış demke, paylaşmak demek. Huzurlu, sevinçli, mutlu olduğumuz gün, an anlamına gelir. O yüzden bugün sevinçliyiz ama bir taraftan da ülkemizin başına dert olan, bir virüs gibi, mikrop gibi etrafımızı kuşatan bu terör olaylarından dolayı da üzülüyoruz. Ama asla ve asla yılmıyoruz. Asla umutsuz değiliz. Bu virüsü, bu mikrobu, bu sağlam bünye ve kardeşlik, birliğimiz ve beraberliğimiz ay yıldızlı bayrağımızın altında bu mikrobu bu bedenden atacaktır” dedi.
“Terörle mücadeleyi tüm boyutlarıyla sürdürüyoruz”
Konuşmalarında terörle mücadele konusunu vurgulayan Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, “Bu bölgede var olmanın 3 temel ayağından biri demokrasidir, diğeri ekonomidir, üçüncüsü de güçlü ve caydırıcı ordudur. Bu üç ayak üzerinde inşallah Türkiye’yi büyütmeye ve geliştirmeye devam ediyoruz. Şu anda da Türkiye’nin en yoğun üzerinde çalıştığı sorun terörle mücadele. Hükümet olarak terörle mücadelede büyük bir kararlılıkla hareket ediyoruz. Askerimiz, polisimiz, köy korucumuz, jandarmamız teröristle mücadelede gerçekten kahramanca bir tavır ortaya koyuyor. Kahramanca mücadele ediyor. Biz de hükümet olarak terörle mücadeleyi tüm boyutlarıyla sürdürüyoruz” şeklinde konuştu.
“Şu anda 35 yıllık terörle mücadelenin en başarılı kesimini yaşıyoruz”
Terörle mücadeleyi çok yönlü olarak sürdürdüklerini belirten Bakan Işık, “Terörle mücadeleyi sadece teröristle mücadeleye indirgemiyoruz. Son derece başarılı bir terörle mücadele yürüyor. Teröristle mücadele ayağında şu ana kadar 35 yıllık terörle mücadele döneminin en başarılı kesimini yaşıyoruz. Terör örgütüne ölümcül darbe indirilmiştir. Terör örgütünün bundan sonra bir daha belini doğrultması mümkün değildir. Ancak bunu söylerken, ‘Artık bu iş bitmiştir’ demiyoruz. Terör örgütü ve örgütleri Türkiye’de hiçbir şekilde eylem yapamaz hale gelip, ellerindeki silahları tamamen gömüp, üzerine beton döküp, kendileri de bu toprakları terk etmedikten sonra bu mücadele bitmeyecek. Ama bunu yaparken işi daha önceden olduğu gibi sadece askere polise havale etmiyoruz. Terörle mücadeleyi bütün boyutlarıyla sürdürüyoruz” diye konuştu.
“Bölgede güvenlik tam olarak sağlandığında Türkiye’de çok hızlı bir ilerleme olacak”
Terörle mücadele sürerken insan hakları konusunda da hassas davranıldığını söyleyen Milli Savunma Bakanı Işık, “Bir taraftan bölgede insan hakları noktasında çok hassasız. Bir tek insan hakkı ihlali olmaması için çok büyük gayret gösteriyoruz. Eğer bu operasyonlar o şehir içerisine giren eşkıyaların temizlenmesi operasyonu, bu kadar uzun sürdüyse bilin ki bir tek gerekçesi var. O da; bir tek sivilin burnu kanamasın, bir tek sivilin halel gelmesin diye. Bu hassasiyetle, bu mücadeleyi sürdürdüğümüz için biraz zaman alıyor. Ama dikkat ederseniz, şu anda bölge insanı artık devletinin yanında. Güvenlik güçlerinin yanında ve terör örgütüne artık açıktan, net tepki koymaya başladı. İşte bu hassasiyetin sonucudur. Diğer taraftan bölgenin ekonomik olarak kalkınması için de çok yoğun çalışma yürütüyoruz. Bölgede güvenlik tam olarak sağlandığında göreceksiniz Türkiye’de çok hızlı bir ilerleme olacak ve bölgede çok ciddi bir kalkınma olacak” ifadelerini kullandı.
Bakan Işık, programa katılan davetliler ile tek tek bayramlaşmasının ardından kendi programına devam etmek üzere alandan ayrıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.