Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakan Işık, Darıca’da halkla bayramlaştı

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Kocaeli’nin Darıca ilçesinde katıldığı bayramlaşma töreninde, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ifade ettiği muasır medeniyetler seviyesinin üzerine ülkemizi çıkarmak için el birliği ile çalışmamıza...

Haber Giriş Tarihi: 13.09.2016 14:14
Haber Güncellenme Tarihi: 13.09.2016 14:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bakan Işık, Darıca’da halkla bayramlaştı
Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Kocaeli’nin Darıca ilçesinde katıldığı bayramlaşma töreninde, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ifade ettiği muasır medeniyetler seviyesinin üzerine ülkemizi çıkarmak için el birliği ile çalışmamıza devam edeceğiz. Bu anlayışla hareket ettiğimiz sürece Allah’ın izni ile hiç kimsenin bu ülkeye zarar vermesi mümkün değildir” dedi.
Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Kurban Bayramı’nın ikinci gününde Darıca Belediyesi’nin düzenlediği kent bayramlaşmasına katıldı. Darıca Çınarlı Meydanı’nda düzenlenen bayramlaşma programına Milli Savunma Bakanı Fikri Işık’ın yanı sıra, Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, Darıca Kaymakamı Ömer Karaman, Darıca Garnizon komutanı Binbaşı Erhan Yeşil, Darıca Emniyet Müdürü Hasan Aydoğan, sivil toplum kuruluşları, partililer ve çok sayıda vatandaş katıldı. Programın açılış konuşmasını yapan Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, “Akıtmış olduğunun kanlarımızın hem ülkemizden hem dünya üzerinden hem de mazlumlar üzerinde inşallah kurtuluşa, birliğe, beraberliğe, kardeşliğe, sevgiye sebep olsun inşallah. Kesmiş olduğunuz kurbanlarınız Cenabı Allah nezdinde kabul olsun. Sayın bakanımızı Darıca’da ağırlamaktan büyük şeref duyuyoruz” şeklinde konuştu.
“Vatanı için en sevdiği evladını kurban veren ailelerimiz var”
Daha sonra vatandaşlara seslenen Bakan Işık, “Gerçekten çok zor dönemleri birlikte yaşadık ve yaşıyoruz. Tarihte çok bedel ödemiş bir milletin evlatları olarak, şuanda hem bölgemizin iç içe kaldığı durum hem de ülkemize yönelik tehditler dolayısıyla zor bir süreç geçiriyoruz. Rabbim birliğimizi, dirliğimizi beraberliğimizi kabul eylesin. Bu bayramın bizim medeniyetimizdeki en önemli karşılığı, en çok değer verdiği minaresinden ezanın okunduğu, bayrağının göklerde dalgalandığı vatanını özgür ve bağımsız kılmak için en sevdiği varlığını vatanı için şehit veren aileler var. Yani vatanı için en sevdiği evladını kurban veren ailelerimiz var. Böyle bir medeniyet anlayışımız var. Rabbim tüm şehitlerimize rahmet eylesin” ifadelerini kullandı.
“15 Temmuz şehitleri olmasaydı belki bugün bayram yapamıyorduk”
15 Temmuz’da ülkenin bağımsızlığı için şehit düşenlere Allah’tan rahmet dileyen Bakan Işık, “Zor bir dönemden geçiyoruz. Bölgemizde çok büyük sıkıntılar var. Bu sıkıntılar yetmiyormuş gibi maalesef içerde de Türkiye’nin birliğine bütünlüğüne demokrasisine ihanet eden bir hainler darbe girişimi ile 15 Temmuz gecesinde karşı karşıya kaldık. 15 Temmuz’da birliğimizi beraberliğimiz, ülkemizin bağımsızlığını korumak, demokrasiye sahip çıkmak için şehit olan 15 Temmuz şehitlerimize de rahmet diliyorum. Onların kahramanlıkları bugün bu ülkede Allah’a şükürler olsun her şeyin yerli yerinde olmasını sağladı. O kahramanlıklar gösterilmeseydi belki bugün bayramı göremeyebilirdik. Bu açıdan Allah birliğimizi dirliğimizi daim eylesin” dedi.
“15 Temmuz’da her türlü farklı etnik grup Türkiye için birleşti“
"Türkiye’ye demokrasi dersi vermeye kalkanlar 15 Temmuz akşamında nasıl hareket ettiklerine baksınlar" diyen Bakan Işık, “Elbette olaylara farklı bakabiliriz. Herkesin görüşünün aynı olması gerekmez. Ama söz konusu vatansa gerisi teferruattır. 15 Temmuz’da millet olarak bunu gösterdik. Her siyasi görüş, her türlü farklı etnik yapı 15 Temmuz’da Türkiye için birleşti. Bütün farklılıklar kenara bırakıldı memlekete sahip çıkıldı. Bu sayede bize demokrasi dersi vermek isteyen dünyaya demokrasiye nasıl sahip çıkılır, ülkeye nasıl sahip çıkılır, ülkenin seçilmiş cumhurbaşkanına nasıl sahip çıkılır gösterdik. Bugün hala bize demokrasi dersi vermeye kalkanlar 15 Temmuz akşamında nasıl hareket ettiklerine baksınlar. Bu millet değerlerine sahip çıkar. Bu millet vatanına sahip çıkar. Bu millet kendi iradesine sahip çıkar. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ifade ettiği muasır medeniyetler seviyesinin üzerine ülkemizi çıkarmak için el birliği ile çalışmamıza devam edeceğiz. Bu anlayışla hareket ettiğimiz sürece Allah’ın izni ile hiç kimsenin bu ülkeye zarar vermesi mümkün değildir. Ne zaman bölünürsek, parçalanırsak o zaman bu ülkenin güçlenmesini, gelişmesini, kalkınmasını istemeyenlerin ekmeğine yağ süreriz” şeklinde konuştu.
“Burada bulunan askeri alanın bir kısmını halka açacağız”
Darıca’nın daha iyi nefes alacağı, yeşil alanın, parkın olacağı projeyi hayata geçireceklerini belirten Bakan Işık, “Darıca bizim en genç ilçelerimizden biri. Ama Türkiye’nin de en hızlı büyüyen ilçelerinden biri. Burada bir askeri alanımız var. Bu askeri alanımızın bir kısmı askeri ihtiyaçlar için kullanılacak ama diğer kısmını halka açacağız. Milli Savunma Bakanı olarak özellikle bu çalışmayı yürütüyoruz. Gerekli yerlere talimatı verdim, şuanda çalışma devam ediyor. İnşallah bir eğitim kampüsü ve bir kamu alanı oluşturacağız. Darıca’mızın daha iyi nefes alacağı yeşil alanın parkın olacağı projeyi hayata geçireceğiz” ifadelerini kullandı.
Çınarlı Meydanı’nda düzenlenen program okunan dua ve yapılan bayramlaşma ile sona erdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.