Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakan Işık: "CHP İnşallah İpe UN Sermez”

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, dokunulmazlık konusunda 3 partinin uzlaşmasını önemli bir adım olarak gördüğünü belirterek, “Dokunulmazlığın hızlı bir şekilde kalkacağına inanıyorum. İnşallah bugün böyle açıklama...

Haber Giriş Tarihi: 14.04.2016 18:16
Haber Güncellenme Tarihi: 14.04.2016 18:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bakan Işık: "CHP İnşallah İpe UN Sermez”
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, dokunulmazlık konusunda 3 partinin uzlaşmasını önemli bir adım olarak gördüğünü belirterek, “Dokunulmazlığın hızlı bir şekilde kalkacağına inanıyorum. İnşallah bugün böyle açıklama yapıp da özellikle CHP yarın ipe un sermez” dedi.
Antalya’ya bir dizi programlar için gelen Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Vali Muammer Türker’i makamında ziyaret etti. Bakan Fikri Işık, valilikte şeref defterini imzaladı. Ardından Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’i de ziyaret eden Bakan Işık, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Işık, “Misafirperverliği için başkanımıza teşekkür ediyorum. Torosların zirvesini gezdik. Şunu özellikle söylemek istiyorum Antalya muhteşem bir şehir yüce rabbim Antalya’ya her türlü güzelliği bahşetmiş. Antalya’nın Güzel bir denizi ve muhteşem dağları var. Antalya turizm şehri olmanın yanı sıra Türkiye’nin en önemli tarım merkezlerinden bir tanesi. Bu değerleri koruyarak gelecek kuşaklara güvenle aktarabilmek bizim en önemli önceliğimiz. Kumluca’da bir Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi ile ilgili çalışmalarımız sürüyor. Bunun yanında antlaya’nın yüksek teknolojili alanlarda yeşil üretime dayalı sanayisinin gelişmesini arzu ediyoruz” dedi.
“UMARIM CHP İPE UN SERMEZ”
CHP’nin ardından MHP’nin de milletvekili dokunulmazlıkları ile ilgili yasa tasarısı ile ilgili soru üzerine Bakan Işık, “Olumlu bir gelişme. Anayasa değişiklik önerisi oldu AK Parti olarak biz 316 milletvekiliyle teklifi meclise sunduk. Bu teklif mecliste grup adına veremiyoruz ama AK Parti’nin 316 milletvekili imzaladı. Bunun meclise bir an önce gelmesi ve mecliste doğrudan görüşülerek referanduma gerek kalmadan kabul edilmesi ve yasalaşması dokunulmazlık dosyalarının biran evvel yargıya gönderilmesi son derece önemli. Türkiye terörle çok yoğun mücadele ediyor. Demokrasinin kabul etmeyeceği bir şey şiddeti ve terörü mazur görmek, şiddet ve terörü övmek, şiddet ve terörü desteklemektir. Bunu hiçbir demokratik ülke kabul etmez edemez. Demokrasilerin kırmızı çizgisi şiddet ve terörden uzak durmaktır. Venedik Kriterleri’de partilerin şiddet ve teröre bulaşması durumunda demokrasinin dışına çıktığını kabul eder. Bu açıdan özellikle son dönemde terör örgütüne destek anlamına gelen açıklamalarından dolayı bu açıklamaları yapan milletvekillerini yargı önüne çıkması ve yargıda bu noktada kendilerini savunması artık toplumun genel sorunu haline geldi. Bu noktada AK Parti’de, MHP’de, CHP’de tabanlarının sesine kulak vermek zorundadır. Ben bu 3 partinin de bu noktada uzlaşmasını da önemli bir adım olarak görüyorum. Dokunulmazlığın hızlı bir şekilde kalkacağına inanıyorum. İnşallah bugün böyle açıklama yapıp ta özellikle CHP yarın ipe un sermez. O noktada inşallah kamuoyu CHP’nin bu noktada tavrını yakinen takip eder. Ben olumlu bir gelişme olarak değerlendiriyorum. Bundan sonra Türkiye’nin demokrasisinin daha sağlıklı bir zemine oturması açısından da son derece önemli bir adım olarak görüyorum” şeklinde konuştu.
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ise Bakan Işık’a ziyareti için teşekkür ederek, “Bakanımızı ağırlamaktan dolayı mutluyuz. Birlikte Torosların zirvesinde Gözlem Evi’nde Bakırlı Tepe’de hep birlikte güzel bir inceleme ziyaretinde bulunduk. Gözlem Evi’ni bugüne kadar ziyaret eden ilk bakan olarak ta Antalya tarihinin farklı bir yerinde yerini aldı. Antalya bir tarafta turizm şehri bir taraftan da tarım şehri aynı zamanda çevreye duyarlı sanayileşmede de oldukça iyi bir gelişme göstermekte. Ben tekrar sayın bakanımıza ziyareti için teşekkür ederim” dedi.
Ziyaret sonunda Antalya Büyükşehir belediye Başkanı Menderes Türel Bakan Fikri Işık’a ziyaretin anısına çini vazo hediye ederken, Bakan Işık’ta Türel’e yine çini tabak hediye etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.