Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakan Işık: “Bu sabah itibariyle iki yerleşim birimi daha Özgür Suriye Ordusu’nun kontrolüne geçmiştir”

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Suriye ve Irak’ta terör koridoru oluşturulmasına izin verilmeyeceğini belirterek, “Bu sabah itibariyle iki yerleşim birimi daha Özgür Suriye Ordusu’nun kontrolüne geçmiştir” dedi.TBMM’de bütçe görüşmeleri...

Haber Giriş Tarihi: 10.12.2016 22:21
Haber Güncellenme Tarihi: 10.12.2016 22:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Suriye ve Irak’ta terör koridoru oluşturulmasına izin verilmeyeceğini belirterek, “Bu sabah itibariyle iki yerleşim birimi daha Özgür Suriye Ordusu’nun kontrolüne geçmiştir” dedi.
TBMM’de bütçe görüşmeleri devam ediyor. Bakan Işık, yaptığı konuşmada dünyada yaşanan gelişmelere değinerek, 65 milyondan fazla insanın evini terk etmek mecburiyetinde bırakıldığını ve 21 milyon 300 bin kayıtlı göçmenin olduğunu hatırlattı. Bakan Işık, “Birleşmiş Milletler geçtiğimiz günlerde açıklanan kürsel insani yardım planına göre, 2017 yılında 93 milyon insanın acil yardıma ve korumaya muhtaç olacağı hesaplanmaktadır. Biz Suriye ve Irak’taki durumdan dolayı bu durumu yaşıyoruz. Bu iki komşumuzdan 2 milyon 750 bin Suriyeli, 300 bin Iraklı 3 milyonun üzerinde misafiri ağırlıyoruz. Bazı cebi zengin ama gönlü fakir ülkelerin bir kaç yüz mülteci almaktan imtina ettiği dünyada, Türkiye kendi tarihine ve insanlığa yakışır şekilde hareket etmeye devam etmektedir” ifadelerini kullandı.
AK Parti iktidarda bulunduğu 14 yıl boyunca mezhepçi politika, mezhep çatışmazsına sebep olacak bir anlayış izlemediğini söyleyen Bakan Işık, “Mevcut var olan sorunları konuşarak, diyalog içinde çözülmesi için son derece önemli adımları atmıştır. Küresel ve bölgesel bazı güçlerin kendi hesaplarıyla hareket etmesi, uluslar arası barış ve güvenliği sağlanmasında asli sorumluluğu bulunan Birleşmiş Milleler Güvenlik Konseyi’nin bu temel görevini yerine getirmekte aciz kalması, karşılaşılan manzaranın vahametini arttırmıştır” şeklinde konuştu.
15 Temmuz darbe teşebbüsüne işaret eden Bakan Işık, “Asil milletimiz bu hain teşebbüsü, darbecilerin uçaklarına ve tanklarına karşı göğsünü siper ederek, Sayın Cumhurbaşkanımızın, hükümetimizin, gazi Meclisimizin, devletimizin, özellikle Silahlı Kuvvetlerimizin mücadelesiyle hain darbe girişimini boşa çıkarmıştır. Gazi Meclis dendiği zaman, iktidarı da, muhalefet milletvekilleri de girer. Ayrıca, gerçekten 15 Temmuz’da ortaya konan tavırdan dolayı da muhalefet milletvekillerimize de teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Terörle mücadelenin Türkiye’de ve sınır ötesinde devam ettiğini ifade eden Bakan Işık, “Esasen aynı anda hem FETÖ’ye hem DEAŞ’a hem de PKK, PYD, YPG, ODHKP-C gibi bölgedeki tüm terör örgütlerine karşı mücadele eden tek ülke Türkiye’dir. Terör örgütleri arasında hükümetimizin ve Türkiye Cumhuriyeti’nin hiçbir ayırım yapmadığını bize haksız eleştiri getirenler de bilmektedir. Bize düşen görev ne içeriden ne dışarıdan milletimizin ve devletimizin birliğine ve bütünlüğüne karşı hain teşebbüslere kalkışılmasını kimsenin aklına getiremeyeceği bir ortamı oluşturmaktır. İşte bu nedenle, çok daha önceden, defalarca niyet edilen, ancak bir türlü hayata geçirilemeyen kapsamlı bir yapılanma sürecine başlatmış oluyoruz. Bu yeniden yapılanma sayesinde, Türk Silahlı kuvvetleri asli vazifesini yerine getirmeye yani vatan savunmasına, ordumuzun harbe hazırlamasını sağlamaya çok dana rahat ve etkili bir şekilde sağlanacaktır. Bu vazifesine, öncelikle vatan sathında, fakat gerektiğinde hudutlarımızın ötesinde yerine getirebilecektir” ifadelerini kullandı.
Suriye ve Irak’ta terör koridoru oluşturulmasına izin verilmeyeceğini söyleyen Bakan Işık, “2 bin kilometreye yakın bir alan temizlenmiş olup, bu bölgede 200’e yakın meskun mahal artık özgürdür. El Bab operasyonu için bu operasyonun en zor safhalarından biri icra edilmekte olduğunu, kalleşçe yapılan bin bir türlü engelleme teşebbüslerine rağmen fedakarca bir mücadele veriliğini belirtmek isterim. Bu sabah itibariyle iki yerleşim birimi daha Özgür Suriye Ordusu’nun kontrolüne geçmiştir. Fırat kalkanı Operasyonu’nda şehit olan kahraman askerlerimize ve beraberce verilen bu mücadelede şehit olan Özgür Suriye Ordusu mensuplarına Allah’tan rahmet diliyorum, gazilerimize de şifa dileklerimi ve şükranlarımı sunuyorum” dedi.
Türkiye’nin DEAŞ ile mücadelede öncü rol oynadığını söyleyen Bakan Işık, “Suriye hududumuzda alınan güvenlik tedbirleri meyanında, sınır güvenlik sistemi de bulunmaktadır. Bu proje kapsamında 825 kilometre duvar yapılması planlanmış olup, 296 kilometre duvar imalatı tamamlanmıştır. Suriye hududumuzun fiziki güvenliği 2017 yılının ilk yarısında tamamen sağlanacaktır. Bu duvar kesinlikle insanlarımızın arasındaki irtibatı koparmaya değil, terör örgütlerini ve insan kaçakçıların bölgedeki faaliyetlerini engellemeye yöneliktir” şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.