Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakan Fikri Işık: “Terör kimden, nereden gelirse gelsin gerekçesi ne olursa olsun insanlık suçudur”

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, dün gece Fransa’da gerçekleşen terör saldırısını kınadığını belirterek, “Terör kimden, nereden gelirse gelsin gerekçesi ne olursa olsun insanlık suçudur. Hiçbir ülke ve kurum terör örgütlerin arasında...

Haber Giriş Tarihi: 15.07.2016 11:05
Haber Güncellenme Tarihi: 15.07.2016 11:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, dün gece Fransa’da gerçekleşen terör saldırısını kınadığını belirterek, “Terör kimden, nereden gelirse gelsin gerekçesi ne olursa olsun insanlık suçudur. Hiçbir ülke ve kurum terör örgütlerin arasında ayrım yapmamalıdır” dedi.
Milli Savunma Bakanı Fikri Işık Savunma ve Havacılık Sanayi İhracat verileri basın toplantısında dün gece Fransa’da yaşanan terör saldırısı hakkında konuştu. Bakan Işık, “Dün gece Fransa’da Nice”de meydana gelen hain terör saldırısını telin ediyorum. Bu saldırıda hayatını kaybedenlere taziyelerimi ifade ediyorum. Saldırıda yaralananlara saldırıdan acil şifalar diliyorum. Terör kimden, nereden gelirse gelsin gerekçesi ne olursa olsun insanlık suçudur. Terörle mücadele hiçbirimizin amasız, fakatsız yapması gereken bir mücadeledir. Bu noktada Türkiye’nin tavrı her zaman açık ve net olmuştur. Günümüzde terör küreselleşti, artık dünyanın hiçbir yeri "biz terör konusunda endişe yaşamıyoruz" diyemez. Avrupa, Amerika, Asya’nın kalbinde hiç tahmin edilmeyen bir zamanda dün akşam olduğu gibi maalesef terör olayları meydana gelebilmektedir. Terör küreselleştiği için mücadelenin de küreselleşmesi gerekiyor. Bu noktada Türkiye başından beri küresel mücadele çağrısı yapıyor. Samimi olarak da imkanları seferber ediyor. Burada altını çizmek zorunda olduğumuz nokta şudur; hiçbir ülke ve kurum terör örgütlerin arasında ayrım yapmamalıdır. Sadece bir terör örgütüne yönelik mücadele, terörle mücadelede kesinlikle yeterli olmaz, hatta bazen yanıltıcı olur. Bakınız Asya Güvelik Zirvesi’nde, gerekse Brüksel’de Savunma Bakanları toplantısında, Varşova zirvesinde hem yaptığımız 2’li görüşmelerde, hem de toplantıda bir şeylerin altını çizdik. Israrla hiç kimse terör örgütleri arasında ayrım yapmasın. Şu terör örgütü benim için tehdit değil, ona müsemma ile yaklaşayım doğru değildir. Bu anlamda özelikle batılı dostlarımızın Avrupa Parlamentosu’nda terör örgütü için açılan sergiyi kınadığımızı ifade ediyorum.
“PKK gibi PYD’nin de terör örgütü kabul edilmesi Türkiye için önemlidir”
Bakan Işık, “DAEŞ, küresel terör örgütü haline gelmiştir. Türkiye samimi ve etkin mücadeleyi ortaya koymaktadır. Ancak şunu da Türkiye olarak bekleme hakkımız var. Karşı karşıya bulunduğumuz terör örgütleriyle mücadelede özelikle Avrupa’nın baştan sağmacı, ikircikli yaklaşımda bulunmaması gerekiyor. Onları cesaretlendirecek adıma müsaade etmemesi gerekiyor. Belçika’daki çadır, Avrupa Parlamentosu’ndaki bu sergi, bu noktada Avrupa’nın kendini değerlendirmeye koymasını ortaya koyuyor. Biz Türkiye olarak hiçbir terör örgütüne müsemma ile yaklaşmıyoruz. Sadece PKK’nın terör örgüt değil, PYD’nin de terör örgütü kabul edilmesi Türkiye için önemlidir. Bu örgütlerin yarın onlarında başına bela olabileceğinin hesabı yapılmalıdır. Bu noktada Fransa halkına başsağlığı diliyorum. Bu eylemlerin bir daha yaşanmaması için her türlü işbirliğine hazır olduğumuzu ifade etmek istiyorum” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.