Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakan Faruk Özlü, 8’inci Uluslararası Türkiye Döküm Kongresi’ne katıldı

8’inci Uluslararası Türkiye Döküm Kongresi açılışında konuşan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, "Biz yüksek teknolojiye geçmezsek, sanayimizi daha teknolojik yöntemlerle güçlendirmezsek rekabet gücümüz olmaz ve çok kısa...

Haber Giriş Tarihi: 29.09.2016 13:39
Haber Güncellenme Tarihi: 29.09.2016 13:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
8’inci Uluslararası Türkiye Döküm Kongresi açılışında konuşan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, "Biz yüksek teknolojiye geçmezsek, sanayimizi daha teknolojik yöntemlerle güçlendirmezsek rekabet gücümüz olmaz ve çok kısa zaman içerisinde demode oluruz, kapatmak zorunda kalırız. Geldiğimiz seviye memnuniyet verici olmakla birlikte geliştirilmesi gereken bir durum arz ediyor" dedi.
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi ev sahipliğinde düzenlenen ANKIROS 2016- 13’üncü Uluslararası Demir-Çelik ve Döküm Ürünleri İhtisas Fuarı’nı ziyaret etti. Fuarda bulunan stantları gezen Bakan Özlü, 8’inci Uluslararası Türkiye Döküm Kongresi açılışında konuştu.
Burada demir- çelik sektörünün durumuna ilişkin açıklamalarda bulunan Bakan Özlü, "Sanayi ve sanayinin bir kolu olan döküm sanayinin istifade edebileceği çok sayıda teşvik, destek ve yasayı meclisten geçirdik. Sanayimiz içerisinde daha çok düşük teknoloji ürünlerin payı çok fazla. Biz yüksek teknolojiye geçmezsek biz sanayimizi daha teknolojik yöntemlerle güçlendirmezsek rekabet gücümüz olmaz ve çok kısa zaman içerisinde demode oluruz, kapatmak zorunda kalırız. Döküm sanayi Anadolu’da çok ön öncelere dayanan bir sanayi. Yaklaşık 7 bin yıl öncesine dayanıyor" dedi.
"Geldiğimiz seviye memnuniyet verici olmakla birlikte geliştirilmesi gereken bir durum arz ediyor"
Bugün tüm illere yayılmış binden fazla dökümcü olduğunu söyleyen Bakan Faruk Özlü, "Döküm işletmemiz var. Bunlar değişik ölçeklerde, büyük ve küçük ölçeklerde. Biliyorsunuz metallerin en yüksek değere ulaştığı üretim alanı döküm olarak göze çarpıyor. Türk döküm sanayicilerin gerçekte istedikleri yatırımlar ile Türk sanayisinin önemli bir stratejik ayağını oluşturuyorlar. Geldiğimiz seviye memnuniyet verici olmakla birlikte geliştirilmesi gereken bir durum arz ediyor. Yine döküm üretiminde hedeflenen ciro seviyelerinin Avrupa ülkelerinin gerisinde olduğunu öğrendim" diye konuştu.
Açılışın ardından Bakan Özlü fuarda bulunan stantları ziyaret ederek yetkililerden bilgi aldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.