Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakan Faruk Çelik: “Engelleri elimizin tersiyle iterek kalkınmaya devam ediyoruz”

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik,Türkiye’nin dört tarafı sorunlarla çevrili bir coğrafyada bulunduğunu ve terör belasıyla uğraştığını ancak Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti’nin bütün sorunlara rağmen kalkınmayı sürdürdüğünü...

Haber Giriş Tarihi: 07.10.2016 13:58
Haber Güncellenme Tarihi: 07.10.2016 13:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik,Türkiye’nin dört tarafı sorunlarla çevrili bir coğrafyada bulunduğunu ve terör belasıyla uğraştığını ancak Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti’nin bütün sorunlara rağmen kalkınmayı sürdürdüğünü belirtti.
Genç Çiftçi Destekleme Projesi kapsamında Lüleburgaz ilçesinde bulunan Türkgeldi Tarım İşletmesi’nde düzenlenen hayvan dağıtım törenine katılan Bakan Faruk Çelik, burada yaptığı konuşmada, “Üç tarafı sularla, denizlerle çevrili ama dört tarafı sorunlarla dolu güzel bir coğrafyada yaşıyoruz. Terör belasıyla karşı karşıyayız, bölgemizde yaşanan savaşlar var. Binlerce mülteciler var, Türkiye’nin gelişmesine kalkınmasına içerden kastedenler var, yolumuzu kesmeye çalışanlar var, enerjimizi tüketmek için çalışan Türkiye düşmanı, ay yıldızlı bayrak düşmanı unsurlar var ama bu günkü bu program ve Türkiye’nin dört bir yanında devam eden gerçekleşen programlar ülkemizin gelişmesi, tarım ve hayvancılığın gelişmesi için bütün bu kötü planlar hükümetimiz tarafından elimizin tersiyle itip geçiyoruz ve gelişmeye devam diyoruz, tüm düşmanlara rağmen” dedi.
Bakan Faruk Çelik, konuşmasının devamında, Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü (TİGEM) tarafından Genç Çiftçi Destekleme Projesi kapsamında hibe destekler verildiğini aktararak, “TİGEM tarafından 308 çiftçimizin 40’ına küçükbaş, 268 çiftçimize düve dağıtıyoruz. Bu 450 milyon liralık bir proje. Toplamda 3 bin 208 hayvan dağıtımını gerçekleştirmiş olacağız” diye konuştu.
“Zaman köye dönme zamanı”
Toprağın, genel çerçevede, genç yada yaşlı herkesin döneceği mübarek bir olgu olduğunu anlatan Bakan Faruk Çelik, “Son dönemlerde, özellikle sanayi devrimiyle birlikte sanayideki gelişme neticesinde, tarım sanki ikinci kulvarda kaldı. Bu doğru değil, bu yaklaşımın doğru olmadığını bütün dünya görmeye başladı. Şimdi Avrupa Birliği ülkeleri bütçelerinin yüzde 40’ını tarıma ayırıyorlar. Neden çünkü büyük bir tehlike görünüyor. Büyük bir sıkıntıyla dünya karşı karşıya kalmak üzere. Nedir bu, gıdaya, suya erişim. İşte bu yüzden, tarıma sevdalı gençlerimizin sayısı artması gerekiyor. şehirlerde gelip, daracık sokaklarda, fabrikalarda, askeri ücretin bir katı, bir buçuk katı, ücretle geçimini temin eden, şehir hengamesi içinde ayakta durmaya çalışan ama diğer taraftan da köydeki varlığını terk ederek şehre koşan gençlerimize buradan sesleniyorum, artık o bir geçiş dönemiydi, şimdi köye dönme zamanı. Toprağa dönme zamanı. Tarıma dönme zamanı ve hayvancılığıa dönme zamanı diye sesleniyorum herkese haykırıyorum” ifadelerini kullandı.
“Et üretimi ithalata değil üretime dayalı hale gelmeli”
Bakan Faruk Çelik et üretimin arttırılması gerektiğini belirterek konuşmasına şöyle devam etti:
“ Et tüketimimiz artıyor, talepler artıyor, ülkemize ciddi şekilde rağbet eden turistler var. Ayrıca sığınmacılar var 3 milyon Suriye’den gelen vatandaş var, Türkiye büyük bir ülke 79 milyon nüfus var. Tüketimimiz sürekli artıyor. Onun için burada hayvan varlığımızın ithalata dönük değil, mevcut üretimi çok daha arttıracak, damızlık üretimi şeklinde, bir üretim sistemine geçmemiz gerekiyor. Kendi hayvan varlığını kendi topraklarında, meralarında üreten bir anlayışı mutlaka oturtmamız gerekiyor, bununla ilgili kimi hibe ile, kimi çok ciddi desteklerle, kimi önümüzdeki hafta sayın Başbakanımızla açıklayacağımız çok ciddi destek politikalarıyla, merkezler oluşturarak o merkezlerden hayvan temininin daha da mümkün olacağı sistemleri inşallah kısa süre içerisinde devreye koymuş olacağız”
Konuşmaların ardından, Bakan Faruk Çelik, projeden hayvan desteği alan genç çiftçilere hayvanlarının belgelerini teslim etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.