Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakan Fakıbaba: “Binlerce kilometre uzaktan gelip bu devletin sınırına yerleşmeye, orada devlet kurmaya kimin hakkı var”

ŞANLIURFA (İHA) – Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Şanlıurfa’daki merkez bir ilçe belediyesi tarafından düzenlenen programda muhtarlara bilgisayar dağıttı. Programda bir konuşma yapan Fakıbaba, terör örgütlerinin...

Haber Giriş Tarihi: 22.10.2017 16:14
Haber Güncellenme Tarihi: 22.10.2017 16:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bakan Fakıbaba: “Binlerce kilometre uzaktan gelip bu devletin sınırına yerleşmeye, orada devlet kurmaya kimin hakkı var”

ŞANLIURFA (İHA) – Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Şanlıurfa’daki merkez bir ilçe belediyesi tarafından düzenlenen programda muhtarlara bilgisayar dağıttı. Programda bir konuşma yapan Fakıbaba, terör örgütlerinin Türkiye’nin üzerinde oynadıkları oyunlara değinerek, “Binlerce kilometre uzaktan gelip bu devletin sınırına yerleşmeye, orada devlet kurmaya kimin hakkı var” dedi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba merkez ilçe belediyesi tarafından düzenlenen programda muhtarlara bilgisayar dağıttı. Programda bir konuşma yapan Bakan Fakıbaba, birlik ve beraberlik vurgusu yaparak terör örgütlerinin hedefindeki ülkenin Türkiye olduğunu dile getirdi. Bakan Fakıbaba konuşmasında, “Çok çalışacağız. 2023 hedefleri önemli hedefler. 2023 hedeflerini koyan Cumhurbaşkanımız boşuna koymuyor. Dün Şırnak’taydım, emin olun devletimiz, hükümetimiz 3 milyar lira harcamış. Aynen Suriye gibi yapmışlar. Oysa burada Türkü var, Kürdü var, Arabı var, aramızda bir fark mı var. Binlerce kilometre uzaktan gelip bu devletin sınırına yerleşmeye, orada devlet kurmaya kimin hakkı var. Etnik grupları bahane edip İslam’ı bölmeye çalışıyorlar, ülkeleri bölmeye çalışıyorlar. Allah korusun eğer 15 Temmuz akşamı bunlar başarılı olmuş olsaydı şimdi bizler burada olabilir miydik? Siz burada olabilir miydiniz? Vallahi olamazdık. Şanlıurfa yerinde kalır mıydı? Kalırdı da Türkiye Cumhuriyetinin sınırları içerisinde olur muydu, olmaz mıydı onu Allah bilir. Onun için birlik ve beraberliğimizi Allah bozmasın. Bu fitneyi içimize koymamamız lazım. Örgütlere bakın, hepsi bir kalemden çıkmış gibi birbirleriyle anlaşıyor. Hani nerede o DEAŞ’ın çok güzel İngilizce konuşan, kafasını kesen o adamlar. Birer birey kayboldular. Kimin eseri olduğu belli. Onun için lütfen bu birlik ve beraberliğimizi bozmayalım” dedi.

“Kimin adına iş yapıyorsunuz”

Dün Şırnak’a yaptığı ziyaret hakkında da bilgi veren Fakıbaba, “Çok samimi söylüyorum, bu kardeşiniz her zaman yanınızda, her zaman halkının emrinde. Ben bakan olsam ne olur, işçi olsam ne olur. Benim için hiç önemli değil, ben halkın hizmetkarı olan bir kardeşinizim. Onun için el ele vereceğiz. Allah birlik ve beraberliğimizi bozmasın. Bakın Suriye bir günde ne hale geldi. İnsanların demokratik bir şekilde fikirlerini ortaya koyması lazım. Dün Şırnak’ı görmüş olsaydınız bana hak verirdiniz. Emin olun Suriye’den hiçbir farkı yoktu. Ne hain insanlarsınız, amacınız nedir. Kimi koruyorsunuz, kimin adına o işi yapıyorsunuz. Kim sizi besliyor. Bu ülke bizim” şeklinde konuştu.

Bakan Fakıbaba muhtarlara numarasını verip yerel yönetimlerin çözemediği her türlü sorunda kendisini aramalarını ve bunun için 18 kişinin 24 saat boyunca hizmet verdiğini dile getirdi.

Bakan Fakıbaba’nın konuşmasının ardından muhtarlara bilgisayar dağıtıldı. Programa vali, il ve ilçe belediye başkanları ile milletvekilleri katıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.