Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakan Eroğlu’ndan Kılıçdaroğlu’na saldırı ve Fırat Kalkanı operasyonu ile ilgili değerlendirme

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yapılan saldırı “Fırat Kalkanı” operasyonu ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.Bakan Eroğlu, 94. Zafer Haftası Kutlama...

Haber Giriş Tarihi: 25.08.2016 17:58
Haber Güncellenme Tarihi: 25.08.2016 17:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yapılan saldırı “Fırat Kalkanı” operasyonu ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.
Bakan Eroğlu, 94. Zafer Haftası Kutlama Törenleri’ne katılmak üzere geldiği memleketi Afyonkarahisar’da partisinin il başkanlığını ziyaret ederek kent için yatırım müjdeleri verdi. Müjdeleri beraberinde partisinin il başkanı, milletvekilleri ve belediye başkanları ile gerçekleştirdiği basın toplantısında duyuran Bakan Eroğlu, toplantının sonunda ise gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.
Sorular üzerine, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik yapılan saldırıya değinen Bakan Eroğlu, Kılıçdaroğlu’na geçmiş olsun dileklerini iletti. Kılıçdaroğlu’na yapılan saldırıya çok üzüldüğünü, kınadığını ifade eden Bakan Eroğlu, “Orada bir askerimizin de şehit olduğu haberi geldi. Şehidimize de Allah’tan rahmet diliyorum. Bütün milletimizin de başı sağolsun. Bu terör tüm herkese yapılıyor. FETÖ terör örgütü başarısız olunca ikizleri olan PKK, DEAŞ VE PYD terör örgütleri devreye sokuldu. Ama Allah’ın izniyle bu terörün de üstesinden gelecek gücümüz var. Geçtiğimiz hafta Cumhurbaşkanımızın himayesinde yapılan Bakanlar Kurulunda ordumuzun artık kırsal alanda hakimiyeti tesis etmesi kararlaştırıldı. Sayın Kılıçdaroğlu’na geçmiş olsun diyorum. Teröre karşı tek vücut halinde tek yürek halinde duracağımızı ifade ediyoruz. 15 Temmuz darbe girişimi bu birlik ve beraberliği sağlamıştır. Terörün dini imanı yoktur. İyi ve kötü terörist diye bir şey yoktur. Bende bu terör örgütlerini lanetliyorum. Sayın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve yanındaki ekibe geçmiş olsun diyorum” diye konuştu.
“Suriye’nin bütünlüğünü istiyoruz parçalanmasını istemiyoruz”
Gazetecilerin soruları üzerine , Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından Suriye Cerablus’a gerçekleştirilen “Fırat Kalkanı” operasyonu ile ilgilide açıklamalarda bulunan Bakan Eroğlu, şunları söyledi:
“Şuanda bu tür şeyler açıkta söylenemez, gizlidir. Ama neticede ordumuz kararlı, hükümetimiz, devletimiz kararlıdır. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan kararlıdır. Biz bazı ülkelerin buradaki oyunlarını bozacağız kesinlikle. Dolayısı ile asla sınırımızda başka bir unsurun olmasına müsaade etmeyiz. Suriye’nin bütünlüğünü istiyoruz parçalanmasını istemiyoruz. Ama orada işte Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) her bakımdan destekliyoruz ve oradaki bütün Suriye halkının biz aslında mutluluğunu istiyoruz. Onlar çünkü kardeşimiz kardeş halk. Ben defalarca Suriye’ye gittim sanki Afyon’a gelmiş gibi Şam’da da, Halep’te de ve Humus’ta da karşılandık, hepsi bağrına bastı yani öyleydi. Ama maalesef bazı ülkeler Suriye üzerinde bir oyun oynadı, inşallah da bu oyun sona erecektir. Onların hileleri başlarına geçecektir. Ordumuz merak etmeyin çok güçlüdür silahlı kuvvetlerimiz her türlü araç, gereç, tank, top, füze her türlü helikopter her şeye sahiptir. Bunu yapacak güzümüzde var. Biz bu konuda kararlıyız, bütün millet tek bir vücut halinde gereğini yapar, ordumuz da Başkomutanımız, Cumhurbaşkanımızın talimatı üzerine ne gerekiyorsa, gereğini yapar. Kahraman askerlerimize teşekkür ediyorum, oradaki ÖSO’daki kahramanlara da teşekkür ediyorum. Gönlümüz onların yanında. Bizim orada iş makinalarımız ile Devlet Su İşlerine talimat verdim, onların şu anda yanında biz ordumuz ile beraberi istedikleri yere kadar yürürüz. İsterlerse Fırat’ı tersine bile akıtırız yani.”
Afyonkarahisar’a verilen yatırım müjdeleri
Öte yandan, Bakan Eroğlu’nun basın toplantısı ile duyurduğu 30 Ağustos Zafer Bayramı müjdelerinin ise şunlar olduğu belirtildi:
İhsaniye Kayıhan Göleti, Sinanpaşa Yıldırım Kemal Köyü Taşkın Koruma Tesisi, Dinar 24 derslikli İmam Hatip Lisesi, Şuhut Dadak Köyü 2. Kısım Taşkın Koruma Tesisi, Afyonkarahisar Merkeze 24 derslikli Anadolu Lisesi olduğu belirtildi. Yatırımlarım toplam maliyetinin ise yaklaşık 47 milyon Tl olduğu öğrenildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.