Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakan Eroğlu’ndan Aday Memurlara, "Erken Evlenin, 5 Çocuk Yapın" Çağrısı

ANTALYA (İHA) – Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, bakanlığının aday memurlarına, "Erken yatıp erken kalkın ve erken evlenin. Hem erken evlenin hem de en az 5 çocuk yapın, bunu kendinize hedef olarak koyun" dedi.Orman ve Su İşleri...

Haber Giriş Tarihi: 17.04.2016 15:54
Haber Güncellenme Tarihi: 17.04.2016 15:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
ANTALYA (İHA) – Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, bakanlığının aday memurlarına, "Erken yatıp erken kalkın ve erken evlenin. Hem erken evlenin hem de en az 5 çocuk yapın, bunu kendinize hedef olarak koyun" dedi.
Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından 2015 yılında alınan aday memurların intibak eğitimleri Kızılağaç Turizm Bölgesinde Silence Beach otelde başladı. 22 Nisan 2016 tarihine kadar sürecek eğitimde mühendisten orman muhafaza memuruna, hizmetli ve müfettiş yardımcılarına kadar, çeşitli unvanlarda 731 aday memuru eğitim görecek.
Programın açılısında, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı İbrahim Çiftçi aday memurlara hitap ederek görevleri sürecinde neler yapmaları gerektiği konusunda tavsiyelerde bulundu.
Aday memurlardan erken yatıp erken kalkmayı kendilerine hayat felsefesi olarak kabul etmeleri gerektiğini belirten Çiftçi, "Her biriniz gencecik insanlarsınız. Bir büyüğünüz olarak eğer bu kurumda başarılı olmak istiyorsanız erken evlenin" dedi.
12-22 Nisan tarihleri arasında gerçekleşecek programın açılışına katılan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu da aday memurlara nasihatlerde bulundu.
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, bakanlığı bünyesinde görev alacak yeni çalışma arkadaşları, taze kuvvetlerle kucaklaşmak amacıyla toplantıya katıldığını belirterek, "Öncelikle sizlere şunu söylemek istiyorum. Ben müsteşar yardımcımız İbrahim Çiftçi’nin erken yatıp kalkın ve erken evlenin sözlerine bir eklemede bulunmak istiyorum. Hem erken evlenin hem de en az 5 çocuk yapın. Bunu hedef olarak koyun" dedi.
Bir insanın ilk önemli hedefinin iyi bir eğitim almak, ikincisinin iş güç sahibi olmak olduğunu belirten Bakan Eroğlu, üçüncü hedefinin de sağlıklı bir yuva kurarak aileleriyle mutlu bir ömür geçirmek olduğunu sözlerine ekledi.
"ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞINDA ÇALIŞMAK AYRICALIKTIR"
Orman ve Su İşleri Bakanlığında çalışmanın bir ayrıcalık olduğuna dikkat çeken Bakan Eroğlu, "Sizler göreviniz gereği ağaç dikip, insanlara içmek ve ihtiyaçlarını gidermek için su getirirken önemli bir hayır işini de yapmış oluyorsunuz. Böylelikle insan başta olmak üzere bütün canlılara hizmet etmiş oluyorsunuz. İnsanların dualarını alıyorsunuz. Sizler işte böylesine güzel ve anlamlı bir görevi üstleniyorsunuz. Bunun kıymetini bilin" dedi.
Bakanlığının Türkiye’nin en büyük yatırımcı bakanlığı olduğunu dikkat çeken Bakan Eroğlu, Devlet Su İşleri’nin (DSİ) Türkiye’nin su problemini çözmenin yanında Afrika’da 1 milyon 700 bin susuz insana su götürdüğünü, son olarak ta KKTC’ye hem içme hem de sulama suyu götürmek için çalışma başlattıklarını kaydetti.
"EN FAZLA FİDAN DİKEN 3. ÜLKEYİZ"
Orman teşkilatının Türkiye’nin en köklü kurumları arasında yer aldığına vurgu yapan Bakan Eroğlu, bugüne kadar yaklaşık 3,5 milyon fidanın toprakla buluşturulduğunu, Çin ve Hindistan’ın ardından dünyada en fazla fidan dikimini gerçekleştiren ülke olduklarına değindi.
BAKANDAN MEMURLARA TAVSİYE
Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü ile Meteoroloji Genel Müdürlüğünün yapmış olduğu çalışmalardan örnekler veren Bakan Eroğlu, aday memurlara; plan ve program yaparak zamanı en iyi şekilde değerlendirmeleri, işlerini isteyerek ve severek yapmaları, gerek çalışma arkadaşlarına gerekse vatandaşa karşı güler yüzlü olmaları, nezaketi hiçbir zaman elden bırakmamaları ve en önemlisi de insanları dinlemeleri ve gıybet etmemeleri yönünde tavsiyelerde bulundu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.