Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakan Eroğlu, sulama kanalları ve göletlerde yaşanan boğulma olaylarına karşı uyarılarda bulundu

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, yaz aylarında sulama kanalları, baraj ve göletlerde yaşanan boğulma vakalarına karşı ailelere uyarılarda bulunarak, kendisinin de gençliğinde bir kez tehlikeli bir gölete yüzmek için gittiğini...

Haber Giriş Tarihi: 09.07.2016 13:45
Haber Güncellenme Tarihi: 09.07.2016 13:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, yaz aylarında sulama kanalları, baraj ve göletlerde yaşanan boğulma vakalarına karşı ailelere uyarılarda bulunarak, kendisinin de gençliğinde bir kez tehlikeli bir gölete yüzmek için gittiğini belirterek, gölette oluşan balçığı görerek yüzmekten vazgeçtiğini söyledi.
Bakan Eroğlu, Ramazan bayramı dolayısı ile geldiği memleketi Afyonkarahisar’da Çay ve Bolvadin İlçe Kaymakamlıkları tarafından gerçekleştirilen “Resmi Bayramlaşma Törenlerine” katıldı. Törenlerin ardından gazetecilerini sorularını yanıtlayan Bakan Eroğlu, bir basın mensubunun ‘Cibuti’de yapılacka barajın detayları ve maliyeti ne kadar” olacak sorusuna yanıt vererek, “Cibuti’nin Afrika’nın en doğusunda güzel bir ülke ve kritik bir noktada. Geçen yıl Cumhurbaşkanımızla birlikte ben de gitmiştim. O tarihte Türkiye Cibuti arasında Karma Ekonomik İşbirliği (KEK) Başkanı bendim. Neticede oradakiler bir baraj yapılırsa bu barajın özellikle çok önemli olduğunu ifade ettiler. Sayın Cumhurbaşkanımız da Veysel hoca bu barajı yap dedi. Biz de hemen projesini yaptık kısa zamanda ve sağolsun Türkiye Cumhuriyeti hazinesi oraya hibe bir imkan sağladı. Her şeyi bitti ve Cibuti makamlarına ilettik onlar ihale yapacak. Dünyada Türk müteahhitleri Çin’den sonra ikinci sırada. Dolayısıyla en güzel tesisleri yapabiliyor. İnşallah bu yıl muhtemelen bizim açımızdan her şey bitti. Proje tamam çok özel bir proje yaptık her şey tamam, parası çıktı Şimdi Cibuti makamları bunu ihale edecek ihale edince ben de temel atmaya gideceğim. İnşallah kısa zamanda bitiririz. Projeyi biliyorum güzel bir proje hem içme suyu hem taşkından koruyacak. Bilhassa sahil kısım tamamen taşkına maruz kalıyordu birden bire anlık yağışlar oluyordu hem taşkını önleyecek hem içme suyu temin edecek bu çok maksatlı bir baraj” ifadelerini kullandı.
“Ailelerimiz, analar, babalar gerekli tedbirleri alsınlar”
Bakan Eroğlu, sulama kanalı, baraj ve göletlerde yaşanan boğulma olaylarının hatırlatılması üzerine uyarılarda bulunarak, kendisinin de gençken bu tür yanlışlar yaptığını söyledi. Bakan Eroğlu şunları söyledi:
“Maalesef vatandaşlar kanallara giriyorlar. Hızlı bir akıntı var, çocuk bunun farkında değil çocuk onu durgun bir su sanıyor. İkazlarımıza rağmen bazı gençler ve çocuklar bu kanallara, göletlere giriyor. Bilinmeyen bir yere girmek son derece mahsurlu, bunlardan anne ve babalardan rica ediyorum çocuklara sahip çıksınlar. Rastgele bir yere girmek gölete, baraja girmek son derece tehlikelidir. Ama gençlikte bu oluyor. Ben de ortaokuldayken Şuhut’tan, Selevir’e (baraj) gidiyordum. Sıcak hava baraj kenarına ineyim de bir yüzeyim falan dedim. Bir baktım su seviyesi azalmış balçık hale gelmiş. Su seviyesi değiştiği için neredeyse biz orada balçıkta batıp gideceğiz yani insanlar bazen bilmiyor hemen fark ettim Dolayısıyla cahillik yapıp devam etseydik belki bugün biz de yoktuk. Onun için rica ediyorum, çocuklar Allah aşkına bilmedikleri yere girmesinler. Bu sadece göllerde ve kanallarda yok, denizlerde de var. Bilhassa Karadeniz, Şile’de bazı akıntılar var. O akıntıyı kapıldığı zaman iyi bir yüzücünün bile kurtarması mümkün değil. Bu konuda rica ediyorum tedbiri elden bırakmasınlar. Bu konuda muhtarlarımız, belediye başkanlarımız, ailelerimiz, analar, babalar gerekli tedbirleri alsınlar, tabii televizyonların da bunu duyurması lazım”.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.