Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakan Eroğlu: "Ormanlarımızı yangınlara kurban etmeyelim"

Kurban Bayramı’nda vatandaşların orman yangınlarına karşı dikkatli olmasını isteyen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, “Orman yangınları daha çok piknik sonrasındaki ihmallerden kaynaklanıyor. Bu çerçevede sorumluluk alanlarımıza...

Haber Giriş Tarihi: 11.09.2016 10:25
Haber Güncellenme Tarihi: 11.09.2016 10:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kurban Bayramı’nda vatandaşların orman yangınlarına karşı dikkatli olmasını isteyen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, “Orman yangınları daha çok piknik sonrasındaki ihmallerden kaynaklanıyor. Bu çerçevede sorumluluk alanlarımıza giren mesirelik alanlarda vatandaşlarımızın huzur içinde vakit geçirmeleri ve yangın riski için her türlü tedbiri aldık. Ormanlarımızı yangınlara kurban etmeyelim” dedi.
Türkiye’de meydana gelen orman yangınlarının yüzde 90’ının insan kaynaklı olduğunu vurgulayan Bakan Veysel Eroğlu, “Vatandaşlarımızın şehrin gürültüsünden, stresinden biraz olsun uzaklaşıp, huzurlu bir ortamda tabiatla iç içe vakit geçirmek ve piknik yapmak istemelerini en tabi hak olarak görüyoruz. Ancak orman yangınları daha çok piknik sonrasındaki ihmallerden kaynaklanıyor. Bu sebeple vatandaşlarımızdan hassasiyet ve duyarlılık bekliyoruz. Özellikle mangal yakacak halkımız, orman yangınına sebebiyet vermeme adına tesis ettiğimiz mesire alanlarını kullansınlar. Çünkü mesirelik alanlar, orman yangınları riskini azaltıyor” değerlendirmesinde bulundu.
“Orman yangını görüldüğünde ’Alo 177’ hattının aranması konusunda vatandaşlardan duyarlılık bekliyoruz”
Sorumluluk alanlarındaki bölgelerde vatandaşların Kurban Bayramı’nı huzur içerisinde geçirmeleri için her türlü tedbiri aldıklarını belirten Bakan Eroğlu, “Halkın can ve mal güvenliğini tehdit edecek her türlü duruma karşı da gerekli güvenlik önlemlerini aldık. Özellikle bir orman yangını görüldüğünde ’Alo 177 Orman Yangını İhbar Hattı’nın aranması konusunda vatandaşlardan duyarlılık bekliyoruz. Çünkü erken müdahalenin orman yangınlarının kontrol altına alınması açısından çok önemli olduğunu bilmeliyiz” dedi.
Bayramların kardeşlik şuurunu yenileme, birlik ve beraberliği gösterme, dayanışmayı pekiştirmeye vesile olduğu günler olduğunu belirten ve bütün İslam aleminin bayramını tebrik eden Eroğlu, “Yüzlerin gülmesine ve ümitlerin yeşermesine vesile olalım, sevinçlere sevinç, mutluluklara mutluluk katalım. Küresel vicdanların çölleştiği bir dünyada bizi biz yapan değerlerimizi yaşatalım” diyerek sözlerini tamamladı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.