Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakan Eroğlu: MHP ve CHP kapıları kapatmasın, uzlaşma imkanımız var

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, koalisyon hükümeti kurmak istediklerini vurgulayarak, son çare olarak erken seçimi istediklerini söyledi. Eroğlu, “Kapımız CHP ve MHP’ye açık. HDP zaten kapısını kendisi kapattı. MHP’nin kapıyı...

Haber Giriş Tarihi: 23.07.2015 12:47
Haber Güncellenme Tarihi: 23.07.2015 12:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bakan Eroğlu: MHP ve CHP kapıları kapatmasın, uzlaşma imkanımız var
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, koalisyon hükümeti kurmak istediklerini vurgulayarak, son çare olarak erken seçimi istediklerini söyledi. Eroğlu, “Kapımız CHP ve MHP’ye açık. HDP zaten kapısını kendisi kapattı. MHP’nin kapıyı kapatmış gibi durumu söz konu değil. İkisiyle görüşmeler devam edecek. Şeffaf, açık bir şekilde görüşmelere devam edeceğiz. Onlar da lütfen kapıları kapatmasınlar, çünkü uzlaşma imkanımız var. Biz uzlaşmaya açığız. Türkiye’nin de bir an önce hükümetin kurulmasına ihtiyacı var, konjonktür itibariyle.” dedi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Bakanlıkta Cibuti Ekonomi ve Maliye Bakanı İlyas Moussa Dawaleh’i kabul etti. Koalisyon çalışmaları ile ilgili açıklamalarda bulundu. Eroğlu, gerçekten samimi bir görüşme var olduğunu ve bu çalışmaları samimi şekilde yürüteceklerini söyledi. Kırmızı çizgilerinin olmadığını dile getiren Eroğlu, “Esas olan Türkiye, o yüzden Türkiye’nin menfaatlerinin parti menfaatlerinin üzerinde olması lazım. Biz devletin menfaatlerini Türkiye’nin menfaatlerini, parti menfaatlerinin üzerinde görüyoruz. Her şey Türkiye için. Türkiye üzerinde bir takım ihanetler ve planlar var. Ama hükümeti kurmak sadece bize bağlı değil. Çünkü milletin bizi tek başına iktidar yapmadı. Millet bize uzlaşın dedi. Biz milletin mesajını anladık.” açıklamasında bulundu.

"MHP KAPILARI TAM KAPATMIŞ DEĞİL"

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Kırıkkale’de erken seçim startı verdiğinin hatırlatılması üzerine Bakan Eroğlu şöyle konuştu: “MHP tam kapıları kapatmış değil. MHP’nin tabanını da biz biliyoruz. Hükümetle koalisyona girme konusunda bir teamül gösteriyor. Bunu dikkate alması lazım. Bu gibi konularda içerdeki görüşmeler önemli. Görüşmelerden aldığımız mesaj Türkiye’yi hükümetsiz bırakmamak gibi bir görüşümüz var. O yüzden biz kapıyı kapatmıyoruz. Kapımız CHP ve MHP’ye açık. HDP zaten kapısını kendisi kapattı. MHP’nin kapıyı kapatmış gibi durumu söz konu değil. İkisiyle görüşmeler devam edecek.”

"SEÇİM EN SON ÇAREÇÜNKÜ SEÇİMDE NE OLACAĞI BELLİ OLMAZ"

‘CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun bir gazetede haber vardı. Koalisyon için samimi adımlar atılıyor ama erken seçim ihtimali daha yüksek.’ sözü ile ilgili açıklamalarda bulunan Eroğlu, samimiyetle şeffaf bir şekilde halkın göreceği şekilde öncelikle hükümetin kurulmasından yana olduklarını ifade etti.

Koalisyon hükümeti kurmak istediklerini belirten Eroğlu, konuşmasına şöyle devam etti: “Ama kendileri istemiyorlarsa yapılacak bir şey yok. O zaman biz erken seçim istiyoruz derlerse biz de zoraki gelin koalisyon yapacağız deme şansımız yok, çünkü bu uzlaşma ile olacak husustur. O zaman biz de şunu deriz: Hakem millettir, buyurun. En son çare çünkü seçimde ne olacağı belli değil. Onların da tek başına iktidara gelmeleri söz konusu değil. Bizim şansımız çok daha fazla. Gençler koalisyonun ne demek olduğunu anladı. Yeni oy kullananlar bunu bilmiyor. Netice itibariyle biz millet için Türkiye için ne hayırlıysa onun olmasını istiyoruz. Şeffaf, açık bir şekilde görüşmelere devam edeceğiz. Onlar da lütfen kapıları kapatmasınlar, çünkü uzlaşma imkanımız var. Biz uzlaşmaya açığız. Türkiye’nin de bir an önce hükümetin kurulmasına ihtiyacı var, konjonktür itibariyle. Hükümet dimdik ayakta bütün faaliyetlerimizi yapıyoruz. Bir koalisyon hükümeti kurulursa daha sağlıklı bir şekilde yürür. Ama olmadığı takdirde biz seçime de hazırız. Onlar öyle istiyorsa biz de hazırız.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.