Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakan Eroğlu: "Mevcut parlamenter sistem krize yol açıyor, Türkiye’nin önünü kesiyor"

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, mevcut parlamenter sisteminin krizlere yol açtığını ifade ederek, "29 Ekim 1923’den bu yana kaç yıl geçti. 93 yılda kaç hükümet kuruldu? Amerika niye dünyanın süper gücü? Çünkü istikrar var. Adam yönetim sistemini sağlama oturtmuş" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 25.03.2017 15:19
Haber Güncellenme Tarihi: 25.03.2017 15:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, mevcut parlamenter sisteminin krizlere yol açtığını ifade ederek, "29 Ekim 1923’den bu yana kaç yıl geçti. 93 yılda kaç hükümet kuruldu? Amerika niye dünyanın süper gücü? Çünkü istikrar var. Adam yönetim sistemini sağlama oturtmuş" dedi.

Bakan Eroğlu, memleketi Afyonkarahisar’ın Şuhut ilçesinde gerçekleştirilen toplu temel atma ve açılış törenine katıldı. Törene Bakan Eroğlu’nun yanı sıra Afyonkarahisar Valisi Aziz Yıldırım, İl Emniyet Müdürü Fahrettin Şen, İl Genel Meclis Başkanı Salih Sel, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Orhan Sırma, bürokratlar, daire müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Toplantının açılışında konuşan Bakan Eroğlu, önceki dönemlerde devletin faiz lobileri aracılığı ile nasıl soyulduğunu anlatarak ayrıca vatandaşlardan kendilerine oy için gelenlere "Sizin zamanınızda ne yaptınız bir iğneniz var mı?" sorusunu sormalarını istedi.

Bakan Eroğlu, "3 tane hortum vardı. Sömürü hortumu, birincisi faiz lobisinin hortumu, büyük bir hortum havuzu deliyorsunuz oradan devletin parasını başka yere akıtıyorsunuz faiz lobisine. İkinci hortum gene havuza başka bir delik açılmış ilaç lobisinin hortumu ilaç bulunmuyor. Hatta sağlık sistemi berbattı, şimdi Amerika’dan daha iyi bir sağlık sistemi var. Neden? Hortum kesildi. Yoksa havadan bize döviz yağmıyor. Bize altında yağmıyor. Sadece yaptığımız tüyü bitmemiş yetimin hakkını koruyoruz. Paranıza sahip çıkıyoruz. Çünkü biz Allah’tan korkuyoruz. Ben İSKİ’de ilk defa astığım tabela ne biliyor musunuz? İSKİ soygunundan sonra ‘rüşvet alanda, verende cehennemliktir.’ Ondan sonra rüşvet kapısı kapandı. Neticede üçüncü soygunu da bu kardeşiniz kesti. Eskiden bir gölet aslında bu Ağzı Kara bir baraj ama gölet diyelim. Bu kardeşiniz yani DSİ 364 günde bitirdi. Kaç milyona biliyor musunuz? 4,5 milyon TL’ye. Aynı baraj hatta sulaması hariç 45 trilyona bitiriliyordu 18 yılda. Bakın, gelenlere şunu söyleyin sizin zamanınızda ne yaptınız bir iğneniz var mı? Çaktığınız bir şey var mı? Hep soyguna müsaade ettiniz. Bir gölet 18 yılda 45 trilyona bitiyordu. O hortumu da biz kestik Allah’a şükür. Şimdi aynı gölet sulamasıyla birlikte 18 yıl yerine 18 ayda 45 trilyon yerine 4,5 milyon TL’ye bitiyor. Eski Türkiye’de durum buydu yeni Türkiye’de başı dik büyük projeler yapan dünyanın en büyük barajlarını yapan bir Türkiye var" diye konuştu.

"16 Nisan’da bir karar vereceksiniz"

Konuşmasında 16 Nisanda gerçekleştirilecek olan halk oylamasına değinen ve Amerika’daki başkanlık sisteminden örnekler veren Bakan Eroğlu şunları söyledi:

"16 Nisan’da bir halk oylaması yapılacak. Bu halk oylamasının milletimizin tarihinde çok önemli bir dönüm noktası olacak. Neden? 29 Ekim 1923’den bu yana kaç yıl geçti. 93 yılda kaç hükümet kuruldu? 65. hükümetteyiz, ama 227 yılda sadece 43 devlet başkanı. 5 yılda bir gelmiş mührünü vurmuş, Amerika niye dünyanın süper gücü? Çünkü istikrar var. Adam yönetim sistemini sağlama oturtmuş. Ya bu Osmanlı bütün dünyaya 5-6 asır nasıl hakim oldu diye bakmış. Ona göre bir sistem kurmuş. Halbuki Amerika, Osmanlı zamanında Teksas’ı almak için Osmanlı Devletinden yardım istemiş şimdi nereden nereye. Bu mevcut parlamenter sistem krize yol açıyor. Ekonomik kriz sebep oluyor. Türkiye’nin önünü kesiyor. Büyük yatırımlar yapılamıyor. O zaman sizden talebimiz şu 16 Nisan’da bir karar vereceksiniz sevgili hemşehrilerimiz, büyük Türkiye için kararımız ’evet’."

Bakan Eroğlu ve protokol üyeleri konuşmaların ardından tesislerin temelini atarak açılışlarını gerçekleştirdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.