Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakan Eroğlu: “Laleli Barajı’nın altında kalacak evleri su altında kalmaktan kurtardık”

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Bayburt’ta Laleli Barajı nedeniyle su altında kalacak yerleşim yerlerinin bulunan formülle bundan kurtarıldığını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 25.09.2017 18:42
Haber Güncellenme Tarihi: 25.09.2017 18:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Bayburt’ta Laleli Barajı nedeniyle su altında kalacak yerleşim yerlerinin bulunan formülle bundan kurtarıldığını söyledi.

Bir takım ziyaretlerde bulunmak üzere Bayburt’a gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Bayburt Valiliğini ziyaret etti. Vali Ali Hamza Pehlivan ve valilik personeli tarafından karşılanan Bakan Eroğlu, Valilik Şeref Defteri’ni imzaladıktan sonra basın toplantısı düzenledi. Laleli Barajı’nın yapılmasıyla bazı yerleşim yerlerinin sular altında kalacağını hatırlatan Eroğlu, buldukları yeni bir formül ile su altında kalacak olan yerleşim yerlerini kurtardıklarını belirtti. Bakan Eroğlu, “Özellikle bugün Laleli Barajı’nın altında kalacak evler vardı. Bu yerleşim yerlerini yeni bir formülle su altında kalmaktan kurtardık. Arazilerin bir kısmı bazı köylerde su altında kalacak. Dolayısıyla muhtarlarımızın da bir sevinci var. Ben hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Bayburt’ta ağaçlandırma seferberliği başlattıklarını dile getiren Eroğlu, şunları kaydetti:

“İnşallah Bayburt’u bu çerçevede yemyeşil yapacağız. Bu çerçevede okul bahçeleri, hastane bahçeleri, yol kenarları, dağ yamaçları ve bir de türbemiz var, bu türbemizin etrafını ağaçlandıracağız. 2017-18-19 yıllarını yatırımlarla hamle yılları olarak ilan ediyoruz. Ve geçen yıl sonuna kadar 3,5 milyarlık yatırım yapmışız. İnşallah özellikle burada finans konusunda Türkiye çapında iki tane uzman var. Sayın Maliye Bakanımız ve bankacı değerli Milletvekilimiz Şahap Kavcıoğlu ile birlikte çalışacağız.”

Orman ve Su İşleri Bakanlığının Bayburt’a yaptığı yatırımlara da değinen Eroğlu, “Bayburt’taki yatırımlarda Ulaştırma Bakanlığı birinci sırada ve ikinci sırada, biz 610 milyonluk bir yatırım yapmışız. Bayburt’ta çok acil bir irsale hattı vardı, onu tamamladık, 5 tane baraj inşa ettik. 53 bin 610 dekar araziyi sulamaya açtık. 32 derenin ıslahını tamamladık. Yaklaşık 5 milyon 300 bin adet fidanı toprakla buluşturduk. Bayburt’ta şehir ormanı kurduk. Orman köylerinde yaşayan 596 aileye 3 milyon 600 bin TL hibe ve ferdi kredi verdik. 9 tane otomatik meteoroloji ölçüm istasyonu kurduk” ifadelerini kullandı.

Bakan Eroğlu, konuşması sırasında sık sık Bayburt’ta devam eden yatırımların hızlanması için genel müdürlere talimat verdi. Basın toplantısına Bakan Eroğlu’nun yanı sıra Bayburt Valisi Ali Hamza Pehlivan, Bayburt Milletvekili Doç. Dr. Şahap Kavcıoğlu, Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş, DSİ Genel Müdürü Murat Acun, Orman Genel Müdürü Bekir Karaca, Doğa Koruma Milli Parklar Genel Müdürü Nurettin Taş, Meteoroloji Genel Müdürü İsmail Biliş, İl Genel Meclis Başkanı Yusuf Elçi, AK Parti İl Başkanı Fatih Yumak ve diğer ilgiler katıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.