Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakan Eroğlu: “Kumluca Ve Adrasan Yangınlarını Kontrol Altına Aldık”

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Kumluca ve Adrasan’da meydana gelen orman yangınlarının kontrol altına alındığını söyledi.Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Kumluca ve Adrasan’da yaşanan orman yangınlarına ilişkin bilgi verdi....

Haber Giriş Tarihi: 29.06.2016 11:47
Haber Güncellenme Tarihi: 29.06.2016 11:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Kumluca ve Adrasan’da meydana gelen orman yangınlarının kontrol altına alındığını söyledi.
Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Kumluca ve Adrasan’da yaşanan orman yangınlarına ilişkin bilgi verdi. Kumluca Erentepe’de başlayan orman yangınına hemen müdahale ettiklerini belirten Eroğlu, “Yangında 700 personel, 94 arazöz, 32 su ikmal aracı, 9 adet dozer, 9 söndürme helikopteri ve 1 idare helikopteri ile 3 adet amfibik uçak görev aldı. Erentepe’deki yangın devam ederken Adrasan’da başka bir yangın başladı. Buradaki yangına da 5 helikopter, 2 amfibik uçak, 28 adet arazöz, 10 adet su ikmal aracı, 5 adet dozerle müdahale ettik ve 15 adet ilk müdahale aracını da yangına sevk ettik” ifadelerini kullandı.
Bu yangınlara müdahale edilirken Erentepe’de ilk yangının 2 km kuzeyinde yeni bir yangının başladığını söyleyen Eroğlu, “Aynı bölgede bulunan ekiplerimiz ve hava araçlarımız derhal bu yangına yönlendirilerek müdahale edildi. Netice itibarıyla ekiplerimiz bu üç yangını da kontrol altına alarak çevrelediler ve şu an için tehlike arz etmiyorlar” şeklinde konuştu.
“RÜZGAR SEBEBİ İLE YANGINLARIN KONTROL ALTINA ALINMASI GÜÇLEŞTİ”
Rüzgarın sık sık yön değiştirmesi ve şiddetli esmesi sebebi ile yangınların kontrol altına alınmasının güçleştiğini vurgulayan Eroğlu. “Yangın ekiplerimizin canla başla mücadeleleri neticesinde yangınları kontrol ettik. Antalya Kumluca ilçesinde 24 Haziran 2016 tarihinden itibaren başlayan üç yangında da çalışmalar yoğun bir şekilde devam etmiştir. 27 Haziran saat 15.00 itibarı ile Kumluca’da meydana gelen iki yangın kontrol altına alınmış, Adrasan yangını 27 Haziran 2016 tarihi saat 19.00’da kontrol altına alınmış olup, soğutma çalışmaları devam etmektedir” diye konuştu.
Orman yangınlarına karşı 2 bin 300 kara aracı, 35 hava aracı ve 19 bin 718 personelle mücadele ettiklerini belirten Bakan Eroğlu, “Bu yıl orman teşkilatımız 761 orman yangınına müdahale etti. Bu yangınlarda ise bin 223 hektar ormanlık alanımız yandı” dedi.
“ÜLKE ORMANLARININ YÜZDE 60’I YANGINA ÇOK HASSAS”
Türkiye’nin dünyada orman varlığını artıran nadir ülkelerden olduğunu söyleyen Eroğlu, ülke ormanlarının yüzde 60’ının yangına çok hassas olduğuna dikkat çekerek, “Yangınlara karşı son teknolojiyi kullanıyoruz. Ancak orman yangınlarının çıkış sebebi büyük oranda insan kaynaklı. Bu sebeple Bakanlığımız ve bizler vatandaşlarımızı orman yangınlarına karşı bilinçlendiriyoruz. Orman yangınlarına karşı mücadele edecek personelin de eğitimine büyük önem veriyoruz” açıklamasında bulundu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.