Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakan Eroğlu, KKTC Turizm Ve Çevre Bakanı Ataoğlu İle Bir Araya Geldi

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Bunların arkasında hain ülkeler var. Bunlara silah veren, onları eğiten, mutlaka terör ateşi bir gün onları da yakacaktır. Onlar sanıyor ki bize bulaşmaz. Terör her tarafa bulaşır" dedi.Orman...

Haber Giriş Tarihi: 08.06.2016 11:09
Haber Güncellenme Tarihi: 08.06.2016 11:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Bunların arkasında hain ülkeler var. Bunlara silah veren, onları eğiten, mutlaka terör ateşi bir gün onları da yakacaktır. Onlar sanıyor ki bize bulaşmaz. Terör her tarafa bulaşır" dedi.
Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu ile makamında görüştü. Görüşmede Afyonkarahisar Sandıklı’da şehit cenazesine katılacağını belirten Bakan Eroğlu, "Tabii bunların arkasında hain ülkeler var. Bunlara silah veren, onları eğiten, mutlaka terör ateşi bir gün onları da yakacaktır. Onlar sanıyor ki bize bulaşmaz. Terör her tarafa bulaşır. Türkiye çok güçlü bir ülke her zaman, kendi silahını yapıyor. Eskiden olsa biliyorsunuz Kıbrıs Harekatı’nda ambargo uyguladılar. Daha önce bir çıkarma yapılmak istendi 1965’te fakat çıkarma gemilerimiz yoktu. Daha sonra ordumuz hazırlık yaptı. Ambargonun bir hayrı oldu bana göre kendi yağımızda kavrulmaya, kendi çıkarma gemilerimizi yapmaya başladık. Bunlar olmasa terörle de mücadele edemezdik. Çünkü istihbarat başka ülkeden geliyordu, yanlış koordinatlar veriliyordu, biz de dağları bombalıyorduk. Şimdi noktasını tespit ediyoruz Allah’a şükür" diye konuştu.
Eroğlu, "Kıbrıs’a her türlü desteği veriyoruz, vereceğiz. Kardeşlerimizle birlikte hareket etmek bizim boynumuzun borcudur" ifadesini kullandı.
Bakan Ataoğlu ise şunları kaydetti:
"Ben öncelikle dün yaşanan kötü olaydan dolayı şehit olan kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Tedavi gören kardeşlerimize de acil şifalar diliyorum. Biz güçlü olmamış olsak etkilenebilirdik, fakat güçlü olduğumuz için hiçbir şekilde etkilenmiyoruz ve bunun hala farkında değiller."
"Anavatan Türkiye her zaman olduğu gibi yardımlarını esirgemiyor" diyen Ataoğlu, "Biz anavatan Türkiye’nin ellerini her zaman için omzumuzda hissettiğimiz için bir güç ve cesaret alıyoruz. Bundan dolayı daha iyi adımlarla adımlarımızı atmaya devam ediyoruz. Biz 65. Hükümetimizin hayırlı olmasını dilemek için ziyarette bulunduk" dedi.
Bakan Ataoğlu, sarp kayalıklarda çıkan yangınlara müdahale edilmesi ile ilgili 4x4 arazi araçları verildiğini, bu araçların arkasında ani müdahale için bir modüler sistemin olduğunu söyleyerek, bu sistemin sağlanması ile ilgili ricada bulundu. Bunun üzerine Bakan Eroğlu, Orman Genel Müdürü İsmail Üzmez’i arayarak, Kıbrıs’a bu sistemin gönderilmesi için talimatta bulundu.
Bakan Eroğlu’nun bu sene Kıbrıs’ta turizmin nasıl olduğunu sorması üzerine Ataoğlu, hedeflerinin yüksek olduğunu belirterek, "Önümüzdeki günlerde de Türkiye’de 8 veya 10 ilde yapacağımız Kıbrıs Tanıtım Günleri planlıyoruz. Türkiye’den Kıbrıs’a giden vatandaşlarımızın oranı yüzde 8.5 kişi. Bu illerin arasında Antalya, Trabzon, İstanbul, Ankara, Gaziantep, İzmir bulunuyor. Bunun akabinde de Türkler’in yoğun olduğu İngiltere ve Almanya’da da bu tanıtma olayını gerçekleştireceğiz" diye konuştu.
Ataoğlu, sömestr tatilinde öğrencilere, daha sonra da askerlere KKTC gezisi planladıklarını kaydetti.
Eroğlu, vatandaşlara Avrupa’ya gideceklerine Kıbrıs’a gitmeleri tavsiyesinde bulundu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.