Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakan Eroğlu: "Hollanda Tavrını Koydu"

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Hollanda Hükümeti’ne teşekkür ediyoruz çünkü özellikle Almanya’nın aldığı bizim de tanımadığımız, parlamentoda görüşülmeyecek olan ’Ermeni meselesi’ ile alakalı Hollanda tavrını...

Haber Giriş Tarihi: 07.06.2016 16:31
Haber Güncellenme Tarihi: 07.06.2016 16:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Hollanda Hükümeti’ne teşekkür ediyoruz çünkü özellikle Almanya’nın aldığı bizim de tanımadığımız, parlamentoda görüşülmeyecek olan ’Ermeni meselesi’ ile alakalı Hollanda tavrını koydu" dedi.
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Hollanda Krallığı’nın Ankara Büyükelçisi Cornelis Van Rij’i makamında kabul etti.
Eroğlu, Türkiye ile Hollanda arasındaki işbirliğini sürekli geliştirmek istediğinin altını çizerek, "Esasen bakanlığımızla birçok sayıda Hollanda, Avrupa Birliği Projeleri var. Bunların bir kısmı başarıyla tamamlandı. En son Atık Suların İzleme Kapasitesinin Geliştirilmesi Projemiz var. Bir de modelleme ile ilgili projemiz tamamlandı. Hollanda modelleme ve izleme konusunda çok başarılı. Hollanda Hükümeti’ne teşekkür ediyoruz. Çünkü özellikle Almanya’nın aldığı bizim de tanımadığımız parlamentoda görüşülmeyecek olan Ermeni meselesi ile alakalı Hollanda tavrını koydu. O bakımdan Hollanda Hükümeti’ne, Başbakan’a, Başbakan Yardımcısı’na, Büyükelçi’ye teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı.
"Bu gibi hususları tarihçiler araştırır ama bunları parlamentodan siyasi bir kararla geçirmelerinin altında başka bir maksatlar vardır diye düşünüyorum" diyen Eroğlu, şöyle devam etti:
"Bu bakımdan teşekkür ederiz bizim bütün arşivlerimiz, tarihi arşivler herkesin araştırmasına açıktır. Arşivlerin konuşması lazım ama Almanya’nın Afrika’da yaptıklarını biz biliyoruz. 2. Dünya Harbi’nde Almanya’da olanları biliyoruz ve bunları gündeme getirmiyoruz. Ayrıca su ve ormancılık bakımından her türlü işbirliğini yapmaya hazırız."
Eroğlu, konuşmasının ardından Rij’e hediye takdim etti. Rij ise Eroğlu’na bir kravat hediye etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.