Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakan Eroğlu: “CHP Liderine Hesap Yapmayı Hatırlatmak Gerekiyor”

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından 83 milyon TL’ye tamamlanması planlanan ve aralarında Nevşehir Su Arıtma Tesisi’nin de bulunduğu üç tesisin temeli, Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun da katıldığı...

Haber Giriş Tarihi: 03.04.2016 18:10
Haber Güncellenme Tarihi: 03.04.2016 18:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından 83 milyon TL’ye tamamlanması planlanan ve aralarında Nevşehir Su Arıtma Tesisi’nin de bulunduğu üç tesisin temeli, Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun da katıldığı törenle atıldı.
Nevşehir Belediye Meydanı’nda düzenlen toplu temel atma töreni için Nevşehir’e gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan, AK Parti Nevşehir milletvekilleri Mustafa Açıkgöz, Murat Göktürk, Ebubekir Gizligider, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Metin Alkaya, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Emniyet Müdürü Metin Kalayoğlu, AK Parti Nevşehir İl Başkanı Mehmet Ali Tanrıver ile çok sayıda daire müdürü ve vatandaşlar tarafından tören alanında karşılandı. Törende yaptığı konuşmada Türkiye’de 3 buçuk milyar fidanı toprakla buluşturduklarını belirten Bakan Eroğlu, ancak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun matematik hesabını bilmediğini, ona matematik hesabının öğretilmesi gerektiğini kaydetti. İlk defa Dünya Ormancılık Günü’nün ABD dışında Türkiye’de yapıldığına dikkat çeken Eroğlu, “Onlar bizim kara kaşımıza kara gözümüze bakarak değil, yaptığımız çalışmaları takdir ettikleri için bunu söylediler. Yabancı takdir ediyor ama bizdeki muhalefet 3.5 milyar fidan Türkiye’ye sığmaz diye hesap yapmışlar. Muhalefet liderinin eline tutuşturmuşlar. Tabi ilkokul çocuklarının yaptığı hatayı yapmışlar, kilometrekareyi metrekareye çevirirken binle çarpmışlar. Halbuki binin karesi ile çarpacaklar. Onlara ilkokul 5’inci sınıf talebelerinin hesabını hatırlatmak gerekir. Allah nasip ederse 2023 yılına kadar dünyadaki her insan için bir fidanı Türkiye’de dikeceğiz. Bu da 7 milyar ediyor. 7 milyar fidanı Türkiye’ye dikeceğiz. Onlar hala Türkiye’deki topraklar bu kadar fidanı almaz diye hesap ededursunlar” diye konuştu.
Nevşehir Belediyesi önünde gerçekleşen temel atma töreni sonrasında Nevşehir Valiliği’ni ziyaret eden Bakan Eroğlu, burada gazetecilerin sorularını cevapladı. Bir gazetecinin “Yeni anayasa konusunda ne gibi çalışmalar yapılıyor?” sorusu üzerine Bakan Eroğlu, “Biz anayasa konusunda kararlıyız, milletimize sunacağız” dedi. Bakan Eroğlu, “Şimdi herkes yeni anayasadan bahsediyor. Biliyorsunuz bütün partiler seçimlerden önce hem 7 Haziran hem de 1 Kasım seçimleri öncesinde ’biz özellikle darbe anayasasını kabul etmiyoruz, yeni bir anayasa yapacağız’ dedik. Fakat bizden başka ciddi bir adım atan yok. Bunların samimi olmadıkları aşikar. Esasen geçen dönem hatırlarsanız AK Parti şunu söyledi; bizim milletvekili sayımız çok fazla ama biz şuna razıyız, bütün partiler eşit sayıda temsilci göndersin. Bizim iki ise onların da iki olsun. Fakat biliyorsunuz belli bir noktaya kadar gelindi, mutakıp kalındı. Ondan sonra görüşmeler kesildi. Ya hiç olmazsa anlaştınız mı anlaştık, bunu geçirelim dedik. Maalesef çark ettiler. Şimdi de biliyorsunuz hemen seçimlerden sonra tüm siyasi partilere talepte bulunduk. Meclis Başkanımız bununla ilgili ilk defa bir oturum yaptı. Toplantılar yapıldı. Orada da toplantılardan kaçtılar. Biz her türlü teklife açığız, gelin konuşalım diyoruz. Ama baktık olmayacak. Biz millete söz verdik. Biz şimdi kendimiz hazırlık yapıyoruz. Ama bütün taraflara soruyoruz. Üniversiteler, sivil toplum kuruluşları, vatandaşlara katılımcı bir şekilde insan hak ve özgürlüklerini esas alan, onları koruyan, insana saygılı, insan haysiyetini koruyan anayasa yapmak için kolları sıvadık. Şuanda çalışılıyor. Biz anayasa konusunda kararlıyız. Milletimize sunacağız. Bizim ne kadar samimi olduğumuzu bütün millet görüyor” şeklinde konuştu.
AK Parti hükümetine terör konusunda destek vermesinden dolayı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye teşekkür eden Bakan Eroğlu, CHP’nin ise bu konuda raydan çıktığını söyledi. Bakan Eroğlu, “Şimdi Devlet Bahçeli’ye teşekkür ediyorum. Başbakanımız da Devlet Bahçeli’ye teşekkür etti. Hakikaten terör konusunda hükümetin yanında yer aldığını beyan etti. Hatta bir Bakanlar Kurulu toplantımızda Sayın Başbakanımız Sayın Devlet Bahçeli ile konuşacağım randevumuz var diye bir ara verdik. Görüştü ve terör konusunda Sayın Bahçeli’nin tam destek verdiğini ifade ettiler. Terör konusunda destek vermemek gibi bir anlayış olur mu? Hangi parti olursa olsun, terör belli bir süre sonra onları da yakar. Ama CHP’nin bu şekilde davranmasını CHP’li kardeşlerimizin takdirlerine sunuyorum. CHP raydan çıkmıştır. O bakımdan bütün CHP’ye gönül vermiş olan, oy vermiş olan bütün vatandaşlarımıza sesleniyorum. Bunu lütfen dikkatle takip etsinler. Teröre karşı kim mücadele veriyor, bu bayrağı kim zirveye taşımak istiyor, vatanın milli beraberlik kardeşliğini kim destekliyor bunları dikte alarak fark ederlerse memnun olurum” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.