Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakan Eroğlu Afyonkarahisar’da (1)

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Türkiye’de yaşanan terör olaylarına değinerek, “Terör ülkede yeni değil. Bakın 1970’li yıllardan beri devam ediyor. Köyler yakıldı, askerlerimiz şehit edildi, ama şunu ifade edeyim...

Haber Giriş Tarihi: 06.07.2016 13:55
Haber Güncellenme Tarihi: 06.07.2016 13:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Türkiye’de yaşanan terör olaylarına değinerek, “Terör ülkede yeni değil. Bakın 1970’li yıllardan beri devam ediyor. Köyler yakıldı, askerlerimiz şehit edildi, ama şunu ifade edeyim hükümetimiz kararlıdır. Şu anda geçmişe göre güçlü kararlı şekilde terörün üzerine gidilmektedir” dedi.
Afyonkarahisar ve ilçelerinde gerçekleştirilecek bayramlaşma törenleri için memleketine gelen Bakan Veysel Eroğlu, ilk olarak Afyonkarahisar Valiliği tarafından gerçekleştirilen resmi bayramlaşma törenine katıldı. Burada törene katılan protokol üyelerine seslenen Bakan Eroğlu, dün Giresun’da yaşanan helikopter kazasına değinerek, bayramda böyle bir olayın yaşanmasının ziyadesi ile üzülmelerine neden olduğunu ifade etti. Kazaya değinen Bakan Eroğlu, “Özellikle komutanlarımız Alucra’daki şehit ailelerini ziyaret yapmak isterken hava şartları çok zordu. Hat’ta o bölgede kuvvetli rüzgar ve yağış vardı. Ona rağmen gitmek istemişler ben onlardan vefat edenlere Allah’tan rahmet niyaz ediyorum onlar şehittirler. Ayrıca yaralılara da acil şifalar niyaz ediyorum. Bir an önce şifaya kavuşsunlar inşallah. Esasen burada zor şartlara rağmen şehit ailelerini ziyaret etmek istemelerini gerçekten çok manidardır. Allah onlardan razı olsun. Şehitlik yüce bir mertebe. Değerli kardeşlerimize askerlerimize aileleriyle birlikte şehit ailelerini ziyaret etmek istemişler Allah onlara ölenlere Allah gani gani rahmet eylesin” şeklinde konuştu.
“BİZ 3-5 TERÖRİSTE KARŞI MÜCADELE ETMİYORUZ”
Türkiye’de yaşanan terör olaylarına da değinen Bakan Eroğlu, hükümetin teröre karşı kararlı şekilde mücadele verdiğini hatırlatarak, “Tabii diğer şehitlerimiz de var. Ama şunu ifade etmek istiyorum. terör ülkede yeni değil. bakın 1970’li yıllardan beri devam ediyor. Köyler yakıldı, askerlerimiz şehit edildi. Ama şunu ifade edeyim hükümetimiz kararlıdır. Şu anda geçmişe göre güçlü kararlı şekilde terörün üzerine gidilmektedir. Ben burada kahramanları, bayram da dahil sınır boylarında hudut boylarında bekleyen kahraman askerlerimizi, polislerimizi, korucularımızı yürekten kutluyorum. Onlar gerçekten elleri öpülesi kimseler. Bunu özellikle vurgulamak istiyorum. Sevgili kardeşlerim eğer bu bayrak ilelebet bu topraklarda dalgalanacaksa elbette ki teröre karşı gerekli mücadelenin verilmesi lazım. Özellikle hükümetimizin bu konuda son terörist etkisiz hale gelinceye kadar mücadeleye devam edeceğini buradan vurgulamak istiyorum. Çünkü milletin bekası için bu çok önemli. Esasen şu anda karşımızda 3-5 tane terörist yok. Bunun bilinmesinde fayda var. Türkiye güçlendikçe Türkiye’yi parçalamak bölmek veya gelişmesinin önüne geçmek için bu tür hareketler oluyor maalesef ve bazı ülkeler onlara silah veriyor. Onların özellikle bazı teşkilatları istihbarat örgütleri onları besliyor vesaire. Bunun da bilinmesinde fayda var. Biz 3-5 teröriste karşı mücadele etmiyoruz. Biz sadece PKK, DAEŞ veya PYD’ye karşı mücadele etmiyoruz. Mücadelenin boyutu büyüktür. Bunun panzehiri de biz birlik beraberlik kardeşliğimizi daha da pekiştirdikçe büyük hedeflere doğru yelken açtıkça terör de sona erecektir. Şuna inanarak söylüyorum Türkiye’nin yıldızı parlaktır. Şunu da hepimiz göreceğiz 2023 yılında Türkiye dünyadaki en büyük ekonomiler arasına girecek ve küresel bir güç olacak. Bunun da önüne kimse geçemez. Çünkü gerçekten büyük bir heyecan ve şevk var. Dalga dalga bu hedefe kilitlenme var. İnşallah bu acıları da sona erdireceğiz” dedi.
Gerçekleştirilen bayramlaşma törenine Bakan Eroğlu’nun yanı sıra Afyonkarahisar Valisi Aziz Yıldırım, AK Parti Milletvekilleri Ali Özkaya, Hatice Özkal, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, askeri erkan ve protokol üyeleri ile birlikte davetliler katıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.