Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakan Eroğlu, 9. Ege İlleri Günleri’nin açılışına katıldı

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, “Tıbbi ve aromatik bitkiler konusu dünyada çok önemli. 107 milyar dolarlık bir pay var. Bu konuda biz her türlü desteği veriyoruz. Tıbbi aromatik bitkiler konusunda yatırım yapmak isteyenlere yer tahsis...

Haber Giriş Tarihi: 10.11.2016 16:26
Haber Güncellenme Tarihi: 10.11.2016 16:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, “Tıbbi ve aromatik bitkiler konusu dünyada çok önemli. 107 milyar dolarlık bir pay var. Bu konuda biz her türlü desteği veriyoruz. Tıbbi aromatik bitkiler konusunda yatırım yapmak isteyenlere yer tahsis ediyor, araştırmasını yapıyor ve Ar-Ge destekleri veriyoruz” dedi.
Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, 9. Ege İlleri Tanıtım Günleri’ne katıldı. Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen törenin açılış konuşmasını yapan Eroğlu, Ege Bölgesi’nin Türkiye ekonomi açısından önemine dikkat çekerek şunları söyledi:
“Bu bölgeye ne yapılsa azdır. Türkiye’de en çok istihdam sağlayan, en çok ihracat, en çok üretim yapan bir bölge. Biz de bir Egeli olarak acaba ne yapabiliriz diye çok düşündük. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, ‘Sen de o bölgenin insanısın. Büyük bir gelişim projesi hazırla dedi. Biz de burada Ege Gelişim Projesi adıyla bir proje hazırladık. 2019 yılı sonuna kadar yaklaşık 28 milyar TL’lik bir yatırım yapılacak.”
“5 Bin Köye 5 Bin Gelir Getirici Orman” projesi hakkında da bilgi veren Eroğlu, “En yakın köy ve mahalledeki ormanlık alanda gelir getirici fıstık çamı, ceviz, badem, hatta zeytin aşılayarak bunları vatandaşa dağıtıyoruz. Böylece 5 bin köye 5 bin gelir getirici orman kuruyoruz” diye konuştu.
Ege Bölgesi için yeni bir seferberlik başlattıklarını vurgulayan Bakan Eroğlu, “Özellikle tabiat turizmi çok önemli. Deniz turizminden artık fazla gelir gelmiyor. Deniz turizmi için gelen bir yabancı turist 500-800 dolar bırakıyor. Ama tabiat turizmi için gerçekten çok büyük miktarlarda her gelen turist 10 bin dolar bırakıyor. Sanayicilerimiz, iş adamlarımız bize müracaat ederse bununla alakalı bilgi veririz .Ege Bölgesinde orta ve ileri teknoloji sanayi geliştirmek için bir seferberlik başlattık. Pek çok teşvik imkanı var” ifadelerini kullandı.
Tıbbi ve aromatik bitkiler konusunda verilen teşviklere de değinen Eroğlu, “Dünyada çok önemli. 107 milyar dolarlık bir pay var. Bu konuda biz her türlü desteği veriyoruz. Tıbbi aromatik bitkiler konusunda yatırım yapmak isteyenlere yer tahsis ediyor, araştırmasını yapıyor ve Ar-Ge destekleri veriyoruz. Bu konuda da bir çalışma yapılırsa isabet olur” açıklamasında bulundu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.