Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakan Eroğlu 18 Tesisin Açılış Ve Temel Atma Töreni İçin Bilecik’te

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, 18 tesisin açılışı ve temel atma törenine katılmak için geldiği Bilecik’te, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun kongre ve başkanlık için aday olmama kararı ile ilgili soruları yanıtsız bırakarak,...

Haber Giriş Tarihi: 06.05.2016 13:33
Haber Güncellenme Tarihi: 06.05.2016 13:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, 18 tesisin açılışı ve temel atma törenine katılmak için geldiği Bilecik’te, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun kongre ve başkanlık için aday olmama kararı ile ilgili soruları yanıtsız bırakarak, “Ben Ankara’dan ayrıldım. Gündemimiz Bilecik, Başkanımız gerekli açıklamayı yaptı” dedi.
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Bilecik ziyareti kapsamında ilk olarak Bilecik Valiliği’ni ziyaret etti. Valilik önünde Vali Ahmet Hamdi Nayir, AK Parti Bilecik Milletvekili Halil Eldemir, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, AK Parti Bilecik İl Başkanı Fikret Karabayık, belde ve ilçe belediye başkanları ve partililer tarafından karşılanan Bakan Eroğlu, Valilik Şeref Defteri’ni imzaladıktan sonra valilik makamına geçti. Burada protokol üyeleri ile kısa bir değerlendirme yapan Eroğlu, Bilecik’te temel atma töreni ve açılış töreninde birçok müjde vereceğini söyledi. Bilecik’e karşı ayrı bir gönül bağı olduğunu aktaran Bakan Eroğlu sözlerine şöyle devam etti:
“Ben daha İSKİ Genel Müdürü iken sizlere çok destek vermiştim. Burası mukaddes topraklar, Osmanlı’nın kurulduğu, Osmanlı çınarının ilk dikildiği yer. O bakımdan buraya ne yapılsa azdır. Elimizden geldiği kadar çok fazla destek veriyoruz, gayret ediyoruz. İnşallah Bilecik’imiz daha da güzelleşecek. Burası huzur şehri, muhteşem, yiğit insanlar diyarı. Bizde bugün elimiz dolu geldik. Hatta el almadı birazdan söyleyeceğiz. Tarihindeki en büyük temel atma merasimini yapacağız. Bizler bugün ellerimiz dolu geldik. Allah nasip ederse 18 tane tesisin temel atma ve açılışını yapacağız. Bunların değeri 169 milyon TL maliyeti olmuş, bu sebeple büyük bir temel atma ve açılış merasimleri olacak. Bilecik’imize hayırlı olsun. Buraya her geldiğimde müjdelerle geldim, 30 müjde vermişiz. Bunların çoğu bitti. Şimdi de 36 tane müjdeyle geldik. Yani toplam 66 müjde ediyor. Bu 36 müjdenin maliyeti 165 milyon TL, yani 66 müjdenin maliyeti 505 milyon TL. İnşallah çok büyük hamleler yaparak önümüzdeki sene bu tesisler tamamlanacak. Ne gerekiyorsa yapılacak.”
“FİDANLAR İÇİN HİÇ PARA ALMAM FAKAT TUTMAYAN HER FİDAN İÇİN 5 TL İSTEYECEĞİZ”
Bakan Eroğlu, esprili bir şekilde bakanlıklarınca ücretsiz dağıtılan fidanlara değindiği konuşmasında, “Belediyelerimize, muhtarlarımıza istediği kadar fidan vereceğiz. Yalnız Başkanım, fidanlar için hiç para almam fakat tutmayan her fidan için 5 TL isteyeceğiz. Bilecik bizim hükümetimizden önce kıyıda köşede kalmış, unutulmuş bir ildi. Hiçbir şekilde yardım yapılmıyordu, hatta biz İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak, İSKİ olarak yardım ediyorduk. Buradaki ihtiyaçları neredeyse biz karşılamak zorunda kalıyorduk geçmişte. Şuana kadar 8 milyarlık yatırım yapılmış Bilecik’imize. Burada her bakanlığımız yatırım yapıyor. TOKİ devasa yatırımlara imza attı. Gelip geçerken görüyoruz. Hızlı tren açılışımıza Sayın Cumhurbaşkanımız geldiğinde hakikaten gurur duydum” dedi.
“BİLECİK’TE BAL ÇOK ŞİFALI, ORMANLARIMIZI VATANDAŞLARIMIZA AÇIYORUZ”
Bilecik’teki ormanları vatandaşlara açtıklarını anlatan Bakan Eroğlu, “Burada bal çok şifalı. Onun için ormanlarımızı vatandaşımıza açıyoruz. İsterlerse gelsinler kredi verelim. Sayın valim biz bir kitap hazırladık adı Tabiat Turizm Master Planı. Hakikaten burası saklı cennet. Biz helikopterle baktığımız zaman İnhisar, Gölpazarı, o bölgelere gittiğimiz zaman buranın ne kadar kanyonlar açısından muhteşem. O yüzden biz burada Tabiat Turizm Master Planı hazırladık, hatta bununla ilgili bir uygulama planı hazırladık” diye konuştu.
BAŞBAKAN’LA İLGİLİ SORULARI YANITSIZ BIRAKTI
Konuşmasının ardından basın mensuplarının Başbakan Davutoğlu ile ilgili sorularını yanıtsız bırakan Eroğlu, “Ben Ankara’dan ayrıldım. Gündemimiz Bilecik, Başkanımız gerekli açıklamayı yaptı” dedi.
Bilecik Valiliği’nin ardından Bilecik Belediyesi’ne geçen Bakan Eroğlu’nu belediye bahçesinde karşılayan Belediye Başkanı Selim Yağcı’nın eşi Fatma Yağcı, çiçek taktim etti. Buradan makama geçen Bakan Eroğlu, Yağcı’dan il hakkında bilgi aldı. Bakan Eroğlu’na “Dirilişin, kuruluşun ve kurtuluşun beşiği Şeyh Edebali diyarı Bilecik’e hoş geldiniz” diyen Başkan Yağcı, “Gerçekten bizler için her teşrifiniz, her ziyaretiniz ayrı bir heyecan, ayrı bir mutluluk ve müjdelerle dolu oluyor. Ben 3’üncü dönem belediye başkayım. Allah’a çok şükür ki tüm belediye başkanlarının gönlünde, belediye başkanlarımızın abisisiniz. Burada bu zamana kadar da katkınız oldu. Canla başla çalışıyorsunuz, bizleri teşvik ediyorsunuz, güç veriyorsunuz. Az öncede basın toplantısında da ifade ettiniz. Gerçekten söylendiğinde yıllar öncesinde hayal gibi gözüken birçok projenin gerçekleşmesini sağladınız. Bu hükümetimizin, sizlerin insana verdiği ümit önemlidir. Bizde sizlerin şemsiyesi altında, gölgenizde benim riyasetimde arkadaşlarımızla birlikte teşkilatlarımızla, halkımızla el ele vererek diriliş, kuruluş ve kurtuluşun beşiği olan Bilecik’imizde, insanı yaşat ki devlet yaşasın felsefesinin olduğu bu şehirde bu felsefeye uygun çabalar içerisindeyiz. Yaratılanı yaradandan ötürü sevme noktasında tüm hayvanat ve nebatatta içinde olmak üzere insanlarımız başta olmak üzere tüm doğayı, tüm dünyayı seviyoruz. Hizmet etme çabası ve gayreti içerisindeyiz” dedi.
BAKAN EROĞLU, BİLECİK’İ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE İLAN ETTİ
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, protokol üyelerine teşekkür ettiği sırada yanlışlıkla Büyükşehir Belediyesi diyerek gülüşmelere neden oldu. “Herkesin cuması mübarek olsun” diyerek sözlerine devam eden Bakan Eroğlu, “Dirilişin şehri, Şeyh Edebali’nin şehri o bakımdan burası bizim gönlümüzde taht kuran bir şehir Bilecik. O bakımdan hükümetimizde aynı şekilde ifade ediyor. Ne gerekiyorsa Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan, Başbakanımız Ahmet Davutoğlu her zaman talimat vermiştir. Hakikaten Sayın Başkanımız gerçekten büyük düşünen ve söz sahibi bir başkan. Kendisini örnek başkan olarak her yerde söylüyoruz. Çünkü Bilecik’e çok önem verdi. alt yapıyı tamamladı. Daha önceden içme suyu problemi vardı, onu çözdü. Biz gelecekteki nüfus artışı dolayısıyla baraj yapacağız, kurak dönemlerde su biriktirmemiz lazım. Artık Bilecik güzelleşti, inşallah daha da güzelleşecek. Bunda özellikle belediyemizin büyük bir payı var, büyük katkısı var. Eskiden Bilecik köy gibiydi ama şuanda başkanımız sayesinde modern bir şehir haline dönüştü. Ben başta belediye başkanımız olmak üzere başkan yardımcısına, meclis üyelerimize, belediye çalışanlarına gönülden teşekkür ediyorum. İnşallah daha da güzelleştireceğiz. Biliyorsunuz ki yaratılanı seviyoruz yaratandan ötürü felsefimizde hayvanları da korumamız lazım, sevmemiz gerekiyor. Bu bizim kültürümüzde var yani. Başkanımız güzel bir Hayvan Rehabilitasyon Merkezi yaptı. Kendisine teşekkür ediyoruz. İnşallah hayırlı olmasını diliyorum. 170 tane sokak hayvanının tedavisini yapacak bir merkez, ameliyathane dahil her şeyi var. Bilecik’i güzelleştirdiği için Bilecik Belediyemizi gönülden tebrik ediyorum” diye konuştu.
Konuşmaların ardından Belediye Başkanı Yağcı’nın, Bakan Eroğlu’na seramik bir vazo hediye ederek, "Boş verdiğimiz vazoyu dolu olarak getirmeniz temennisiyle" demesi Bakan’ın gülümsemesine neden oldu.
Bakan Eroğlu, daha sonra Bilecik Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi Belediye Meclis Salonu’nda basına kapalı olan Koordinasyon Toplantısı’na katıldı. Toplantı sonrası burada yemek yiyen Bakan Eroğlu, Bilecik Kayı Boyu Camii’nde cuma namazını kılmasının ardından yine Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi’nde DSİ tesisleri toplu temel atma ve orman köylülerine kullandırılan gelir getirici tür ORKÖY kredi sertifikalar dağıtım törenine katılacak. AK Parti İl Başkanlığı’nı da ziyaret edecek olan Bakan Eroğlu, Bilecik Belediyesi’nce yapılan Hayvan Rehabilitasyon Merkezi’ni ziyaretinin ardından Bilecik’ten ayrılacak.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.