Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakan Elvan’dan Almanya’ya Kınama

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan Alman Parlamentosu’nun 1915 olaylarını ‘soykırım’ olarak niteleyen tasarıyı kabul etmesini kınadı.AK Parti Konya İl Danışma Meclisi toplantısına katılmak üzere Konya’ya gelen Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan...

Haber Giriş Tarihi: 03.06.2016 13:25
Haber Güncellenme Tarihi: 03.06.2016 13:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan Alman Parlamentosu’nun 1915 olaylarını ‘soykırım’ olarak niteleyen tasarıyı kabul etmesini kınadı.
AK Parti Konya İl Danışma Meclisi toplantısına katılmak üzere Konya’ya gelen Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan Alman Parlamentosu’nun 1915 olaylarını ‘soykırım’ olarak niteleyen tasarıyı kabul etmesiyle alakalı açıklamalarda bulundu. Alınan kararı kınadığını söyleyen Bakan Elvan, “Almanya’ya yakışmayan bir tavır içerisinde olmuşlardır. Bizim tarihimiz tertemiz ve pırıl pırıldır. Şanlı bir tarihimiz vardır. Biz tarihimizle hep onur ve gurur duyduk. Dolayısıyla bizim açımızdan geçmişimiz de geleceğimiz de bellidir. Biz nerede durduğumuzu ve ne yaptığımızı biliyoruz. Ama onlara öncelikle şunu sormak istiyorum; kendi tarihlerine bir baksınlar. Kendi tarihlerinden önce bir ders alsınlar. Sonra başkalarına bunları anlatmaya kalksınlar. Tarihçilerin, bilim adamlarına konuşması gereken bir hususu hele hele Alman parlementosuna taşımaları son derece ayıp ve Almanya’ya hiç yakışmayan bir tavırdır. Biz tüm arşivlerimizi açtığımızı söyledik. Onlarda tüm arşivlerini açsınlar. Tarihçiler gelsin konuşsun dedik ama bundan kaçtılar. Gerçekleri görmekten kaçtılar. Gerçekleri de görmekten kaçmaya da devam edecekler. Biz her zaman açık ve şeffafız. Tüm arşivlerini açan bir ülke tarihte böyle bir hadise olduğunu kabul edebilir mi? Peki niye yanaşmıyorlar? Batı devletleri, Ermenistan bu arşivlerin bakılmasına, görülmesine, tarihteki gerçekleri niye görmek istemiyorlar? İşte bunu bir siyasi malzeme olarak kullanmak istiyorlar. Kendilerini rencide eder, kendilerini küçük düşürür. Biz yolumuza devam edeceğiz. Biz doğru bildiklerimizi yapacağız” dedi.
Alınan bu kararın Almanya ile Türkiye arasındaki ilişkilerin nasıl etkileneceği yönündeki soruya Bakan Lütfi Elvan şu cevabı verdi:
“Türkiye ile Almanya arasındaki ticari ilişkilere baktığımızda Avrupa ülkeleri arasında en fazla ticari ilişkileri olan iki ülke. Dolayısıyla burada 6 binin üzerinde Alman firması var. Bunlar faaliyet gösteriyorlar. Biz umuyor ve diliyoruz ki alınan bu karar ilişkilerimizi zedelemez. Ama ister istemez zedeleyici bir husus olarak gündemde kalacaktır. Bizim temennimiz Almanya’nın bu konuda aklıselim bir duruş içerisinde olmasıdır. Yaptığı hatayı anlaması ve bundan geri dönmesini bekliyoruz.”
Bakan Elvan açıklamanın ardından Konya’dan ayrılarak Ankara’ya hareket etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.