Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakan Elvan: Kahramanmaraş'a yeni bir havaalanı yapacağız

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Kahramanmaraş’taki mevcut havaalanın şehre yakışmadığını söyledi. Hava alanı içerisindeki terminal binasının oldukça eski olduğunu belirten Bakan Elvan, "Terminal binası oldukça...

Haber Giriş Tarihi: 17.09.2014 12:48
Haber Güncellenme Tarihi: 17.09.2014 12:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bakan Elvan: Kahramanmaraş'a yeni bir havaalanı yapacağız
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Kahramanmaraş’taki mevcut havaalanın şehre yakışmadığını söyledi.

Hava alanı içerisindeki terminal binasının oldukça eski olduğunu belirten Bakan Elvan, "Terminal binası oldukça eski diyebileceğimiz veya Kahramanmaraş’a yakışmayacak bir terminal binası belki. Dolayısıyla biz Kahramanmaraşımıza yeni bir terminal binası yapacağız. Bunu 2015 yılı yatırım programına alacağız. Bununla ilgili proje çalışmaları yapıldı, yeri de tespit edildi. Bir buçuk yıl sonra Kahramanmaraşımız güzel bir havaalanı terminal binasına kavuşmuş olacak." dedi.

Bakanlığı ile ilgili çeşitli incelemelerde bulunmak üzere bu sabah özel uçakla Kahramanmaraş'a gelen Bakan Elvan, Vali Şükrü Kocatepe tarafından hava alanında karşılandı. Karşılamanın ardından beraberindeki heyetle birlikte hava alnı içerisinde incelemelerde bulunan Elvan, hava alının şehre yakışmadığını, yeni hava alnı binasın yapımına 2015 yılında başlanacağını bildirdi.

Hava alanı çıkışında gazetecilere değerlendirmede bulunan Bakan Elvan, "Kahramanmaraş’ımızın tüm ulaştırmayla ilgili sorunlarını masaya yatıracağız. Ne tür eksiklikleri var, bundan sonraki süreçte biz neleri yapacağız, demir yolu itibariyle, hava yolu, kara yolu itibariyle teker teker tartışacağız. Kahramanmaraş’ımıza nasıl ve ne şekilde hizmet verebiliriz bunu ortaya koyacağız. Hava alnı terminal binamızı birlikte gezdik. 2005-2006 yıllarında Kahramanmaraş’ın yıllık yolcu sayısı yaklaşık 6 bin civarındaydı. Geçen yıl 146 bin’e ulaştık. Bu yıl 200 bine ulaşacağız. 2013-2014 yılları arasındaki fark şu; son 8 ay itibariyle yüzde 53 civarında bir artış söz konusu yolcu sayısında. Kahramanmaraş’taki vatandaşlarımızın hava yoluyla rahat bir şekilde ulaşımını kolaylaştıracağız." diye konuştu.

Daha sonra Kahramanmaraş Valiliği'ni ziyaret eden Bakan Elvan, Vali Şükrü Kocatepe'den Kahramanmaraş'a ilişkin brifing aldı.
Basına kapalı gerçekleştirilen brifingin ardından Vali Kocatepe, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan’a, yöreye has isminin yazılı olduğu ceviz oyma bir sandık hediye etti.

Ziyarette, gazetecilerin sorularını da yanıtsız bırakan Bakan Elvan, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.