Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakan Elvan, İl Danışma Meclis’ne Katıldı

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, terörle mücadelenin sonuna kadar devam edeceklerini belirterek, “Devlet iradesine isyan eden, vatandaşın huzuruna, malına, canına kasteden, kandan beslenen hainler artlarında isterse yedi düvel olsun etkisiz hale...

Haber Giriş Tarihi: 03.06.2016 15:17
Haber Güncellenme Tarihi: 03.06.2016 15:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, terörle mücadelenin sonuna kadar devam edeceklerini belirterek, “Devlet iradesine isyan eden, vatandaşın huzuruna, malına, canına kasteden, kandan beslenen hainler artlarında isterse yedi düvel olsun etkisiz hale getirilmeden bu mücadele nihayete ermeyecektir” dedi.
Konya AK Parti İl Başkanlığı tarafından İl Danışma Meclisi toplantısı Konevi Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Toplantıya, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Mustafa Ataş, Ahmet Sorgun, AK Parti Konya Milletvekili Hüsnüye Erdoğan, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, ilçe belediye başkanları ve partililer katıldı.
"BU TOPRAKLARI TÜRKİYE YAPAN MAYA KONYA’NIN MAYASIDIR"
AK Parti hükümetleri döneminde Konya’ya yapılan yatırımları anlatan Bakan Elvan, Konya’nın dünyanın hoşgörü başkenti olduğunu söyleyerek, “Elbette kültür başkentlerinden biridir. Elbette bu toprakları Türkiye yapan maya Konya’nın mayasıdır. Bunu özellikle vurgulamak istiyorum" dedi.
2002-2015 döneminde Konya’nın aşağı yukarı 27 milyarlık yatırım desteği aldığını anlatan Bakan Elvan, sadece barajlar için harcanan para miktarının bu dönemde 4 milyar lirayı aştığını, ulaştırma için 3,5 milyar liranın üzerinde bir kaynak sağlandığını kaydetti. AK Parti iktidarlarına kadar çiftçilerin toplulaştırma nedir bilmediğine dikkat çeken Elvan, “İşte bizim dönemimizde tam 315 bin hektar alanı Konya’mızda toplulaştırdık. Evet önümüzde hedef var. 650 bin hektar alan inşallah 2019 yılına kadar toplulaştırılmış olacak. Toplulaştırılmak demek bir anlamda çiftçimizin cebine daha çok para girmesi üretim maliyetlerini daha aşağıya düşmesi demektir” diye konuştu.
Bakan Elvan konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Konya Doğu’nun Batı ile Kuzey’in Güney ile önemli bir kavşak noktası konumuna geldi. Bugün Konya’yı Akdenize dört ana arterden bağlama yolunda çalışmalarımızı yoğun bir şekilde sürdürüyoruz. Konya ne kadar kalkınırsa Türkiye kalkınır. Konya ne kadar gelişirse Türkiye o kadar gelişir. Konya’nın istikrarı bir anlamda Türkiye’nin istikrarı demektir. Konya’nın huzuru Türkiye’nin huzuru demektir. Konya’nın büyümesi Türkiye’nin büyümesi demektir. İşte alt yapı yatırımlarından da amacımız budur. Konya’yı ayak bağlarından kurtarmamızın amacı yine budur.”
ANA MUHALEFET PARTİSİ’NE ELEŞTİRİ
Milletle birlikte 2023 Büyük Türkiye, Yeni Türkiye yolculuğuna devam ederken muhalefetin milletten değil başka şeylerden medet umar hale geldiğini belirten Bakan Elvan, “Ana muhalefet vesayet odaklarından medet umdu. Kapatma davalarından medet umdu. Elektronik darbe teşebbüslerinden medet umdu. Gezi olaylarından medet umdu. 17-25 Aralık darbe girişiminden medet umdu. Paralel örgüt yapılanmalarından medet umdu. Dahası da terörden medet umdu. Milletimizde Allah’a şükür her seçimde her sandıkta gereken cevabı verdi ve vermeye de devam ediyor. Bilmiyorlar ki bu harekette asla nifak, sen-ben kavgası olmaz. Fetret dönemi, makam-mevki hırsı olmaz. Çünkü bu hareket milletimizin gönlünün hareketidir. Milletimizin gönlünde sen-ben kavgası olmayan, nifak olmayan bir harekettir" diye konuştu.
“TERÖRLE MÜCADELE DEVAM EDECEK”
Terörle mücadeleye sonuna kadar devam edeceklerini de vurgulayan Bakan Elvan, “Devlet iradesine isyan eden vatandaşın huzuruna malına canına kasteden hainler kandan beslenen hainler artlarında isterse 7 düvel olsun etkisiz hale getirilmeden bu mücadele nihayete ermeyecektir. Bunu açıklıkla ifade ediyoruz. Örtülü örtüsüz Türkiye’nin gelecek yolculuğuna ket vurmaya çalışan her türlü paralel yapıyla sonuna kadar mücadele edilecek. Millet içinden ayrı millet devlet içinden ayrı devlet çıkarmaya çalışanlar 100 yıldır bu hesabı güdenler kıyamete kadar amaçlarına ulaşamayacaklar. Biz millet olarak da özellikle işte sizlerin güçlü desteğiyle bunların üstesinden hep birlikte geleceğiz inşallah” ifadelerini kullandı.
Ana muhalefet partisinin Ana Muhalefet görevi yapmadığını söyleyen Bakan Elvan, “Trajik olan şu; muhalefetin bunlardan bu karanlık güçlerden medet ummasıdır. Muhalefetin Ana Muhalefet görevi yapması gerekirken, adında Cumhuriyet olan bir parti Ana Muhalefet yapmıyor. Peki ya ne yapıyor? Ana muhalefet yapmıyor, kara muhalefet yapıyor. Ne kadar karalarsak o kadar kar gözüyle bakıyorlar. Her sandıkta da milletimizden gerekli cevabı alıyorlar” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.