Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakan Elitaş: “TBMM Kürsüsü Teröriste, Canlı Bombaya Mesaj Vermek İçin Kullanılamaz”

Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, terör örgütü PKK’ya yapılan operasyonların devam edeceğini kaydederek, “Kürsü mahrumiyeti var tamam ama TBMM kürsüsü teröriste, canlı bombaya mesaj vermek için kullanılamaz” dedi.Bir dizi ziyaret için...

Haber Giriş Tarihi: 25.03.2016 11:38
Haber Güncellenme Tarihi: 25.03.2016 11:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, terör örgütü PKK’ya yapılan operasyonların devam edeceğini kaydederek, “Kürsü mahrumiyeti var tamam ama TBMM kürsüsü teröriste, canlı bombaya mesaj vermek için kullanılamaz” dedi.
Bir dizi ziyaret için Kayseri’ye gelen Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen Yerel ve Bölgesel Medya Buluşması’na katıldı. Kayseri, Sivas, Nevşehir, Niğde ve Kırşehir’den gelen gazetecilere seslenen Elitaş, terör örgütü PKK’ya yönelik devam eden operasyonları değerlendirdi. Bakan Elitaş, “Bugüne kadar terör örgütüne yapılan en kapsamlı operasyonlar devam ediyor. Terör örgütü Kürt kardeşlerimize zulüm ediyor, onları katlediyor. Daha önce Kürtler haklarını alamıyor diye ortaya çıkmışlardı. Şimdi de bu coğrafyada yaşayan herkes gibi Güneydoğu’daki Kürt kardeşlerimizin devletle birliğini bozmak için oradaki kardeşlerimize işkence yapmaktadır. Hem 7 Haziran hem de 1 Kasım seçimlerinde milletimizden aldıkları oylarla Meclis’e giren bir partinin maalesef büyük bir kısmı TBMM’de terör örgütünün temsilcisi gibi davranmaktadır. Bugün daha da saygısızca kendisini seçen millete yaptığı ihanet çerçevesinde TBMM’de faaliyet göstermektedir. Kürsü mahrumiyeti var tamam ama TBMM kürsüsü teröriste, canlı bombaya mesaj vermek için kullanılamaz” ifadelerini kullandı.
Milletvekilliğinin suç işleme özgürlüğü olmadığını kaydeden Elitaş, “Terör örgütü ile beraber hareket etme özgürlüğü değildir. Seçilen milletvekili 78 milyon insanı temsil eder. Bu şekilde terör örgütünün destekçiliğini yaptığınız sürece Kandil’dekiyle Meclis’tekinin ne farkı vardır. Terör örgütleri beslenmedikleri sürece büyüyemezler. Bunların hepsi beslemedir. Bölgede yaşayan kardeşlerimiz terör örgütünü desteklemiyor ve bunun için zulüm görüyorlar. Terör örgütü oralarda kiralık katil olarak çalışmalarına devam ediyor. Bu örgüt maddi imkanlarını başka yerlerden aldığı sürece, diğer devletler de bu örgütü beslemeye devam ettiği sürede terör örgütleri kendilerini de vuracaktır. IŞİD ilk çıktığında gözlerini yumanlar, bugün IŞİD’in devasa bir noktaya geldiğinin farkındadırlar. Onun için kendilerine yalakalık yapan ülkelere sesleniyorum. Yarın bu terör örgütü size geri dönüp sizi de vurabilir. Buradan güvenlik güçlerimize başarılar diliyorum. Ümit ediyorum en yakın zamanda terör belası ile mücadelemiz en yakın zamanda bitecektir diye ümit ediyorum” şeklinde konuştu.
2008 krizi ile beraber dünyanın çok farklı sürece gittiğinin altını çizen Bakan Elitaş, “2008 krizi ile birlikte dünya çok farklı sürece gitti. Dünyanın da en büyük ekonomisinden biri olan ABD’deki saldırının artçıları devam ediyor. Son 2 yılda ABD’deki düzelme ile birlikte az gelişmiş ülkelere de yansıdığını görüyoruz. Dünyanın en büyük ikinci ekonomisi olan Çin’deki büyümenin de çift hanelerden yüzde 6’lara düşmesinin dünya ekonomisini geriye götürdüğünü görüyoruz. Bizim ticaret yaptığımız ülkeler içerisinde petrol zengini ülkelerdeki petrol fiyatlarının azalması bizim ticaretimizi daraltma noktasına getiriyor. Bunu daha önce öngören Ekonomi Bakanlığı yeni yeni piyasalar araştırmak üzere yeni pazarlar, yeni gidilecek alanlar bulmak için gayret gösteriyoruz” diye konuştu.
İhracat rakamlarını da değerlendiren Bakan Elitaş, “İhracatımızın belli bir hedeflere geleceğini hesap ediyoruz ama ne olursa olsun hesabı farklı şekillerde yapmamız gerekir. 2014 yılında Türkiye’nin ihracatı 157.6 milyar dolardı. 2015 yılında dünyanın 15.2 trilyon dolar, Türkiye’nin ihracatı ise 143.9 milyar dolardı. 2015 yılında 2014 yılına göre biraz iyileşti” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.