Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakan Elitaş: “Milletvekilliği Yerine Teröristlik Yapmalarını Sindiremiyorum”

Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, Samsun ziyaretinde, “Bazıları da bu ülkeye seçilip hizmet etmek yerine terör örgütünün sözcüsü gibi davranıyorsa, terör örgütleriyle birlikte o çukurlardan Türk askerine ve Türk güvenlik güçlerine saldırmak...

Haber Giriş Tarihi: 09.04.2016 13:47
Haber Güncellenme Tarihi: 09.04.2016 13:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bakan Elitaş: “Milletvekilliği Yerine Teröristlik Yapmalarını Sindiremiyorum”
Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, Samsun ziyaretinde, “Bazıları da bu ülkeye seçilip hizmet etmek yerine terör örgütünün sözcüsü gibi davranıyorsa, terör örgütleriyle birlikte o çukurlardan Türk askerine ve Türk güvenlik güçlerine saldırmak için planlar yapıyorsa, milletvekilliği yerine teröristlik yapıyorsa onların milletvekilliği yapmalarını açıkçası içime sindiremiyorum” dedi.
Bakan Mustafa Elitaş, Türkiye’nin 2. en büyük entegre kablo fabrikası açılışı için geldiği Samsun’da bir dizi ziyaretlerde bulundu. İlk olarak Samsun Valiliği’ni ziyaret eden Bakan Elitaş, Valilik Şeref Defteri’ni imzaladıktan sonra Samsun Valisi İbrahim Şahin ile görüştü. Vali Şahin, Bakan Elitaş’a ziyaretin ardından tablo hediye etti. Elitaş’ın ziyaretlerinin 2. adresi Samsun Büyükşehir Belediyesi oldu. Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Bakan Elitaş’a Samsun hakkında bilgi verdikten sonra özel olarak üretilmiş bir çakı hediye etti. Bakan Elitaş, bir sonraki ziyaretini ise AK Parti Samsun İl Başkanlığı’na yaptı. AK Parti Samsun İl Başkanı Muharrem Göksel, Bakan Elitaş ile Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağğatay Kılıç’a Samsun ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti.
Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, AK Parti İl Başkanlığı’nda yaptığı açıklama ile dokunulmaz konusu ve teröristlerin sözcülüğünü yaptığını iddia ettiği milletvekilleri hakkında önemli açıklamalarda bulunda.
Kısa bir selamlama konuşması yapan Bakan Akif Çağatay Kılıç, Bakan Elitaş’a Samsun’daki fabrika açılışına geldiği ve 1 gününü Samsun’a ayırdığı için teşekkür etti.
“MİLLETVEKİLLİĞİ YERİNE TERÖRİSTLİK YAPMALARINI SİNDİREMİYORUM”
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nu ‘verdiği sözlerden çark eden birisi’ olarak nitelendiren Bakan Elitaş, “Milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılmasıyla ilgili olarak bir konu var. Bunu daha önce Ana Muhalefet Partisi Genel Başkanı tarafından ‘Herkesin dokunulmazlığı kalksın’ diye bir iddiayla ortaya çıkınca, Sayın Başbakanımız da ‘Madem öyle buyurun hodri meydan. Bugüne kadar olan bütün dokunulmazlık dosyalarını biz kaldıralım’ dedi. Anayasa’nın 83. maddesini geçici bir süreyle uygulanmamasıyla ilgili teklifte bulundu. 2 kere grup başkanvekili arkadaşımız, CHP Grup Başkanvekili ile konuşmasına rağmen maalesef bir sonuç alamadık. Sayın Kılıçdaroğlu’nun en büyük özelliklerinden birisi bir söz verip sözünden çark etmek. Dokunulmazlıkların kaldırılması konusunda da sözünde durmama becerisini ve rekorunu kendisi kırdı. Kılıçdaroğlu ile yaptığımız görüşmede 2016 yılı bütçesinin geçici bir bütçeyle değil de kalıcı bir bütçeyle yapılması teklifi onlardan bize geldi. İçinde taraf olan birisi olarak ifade ediyorum dediler ki ‘Gelin Ocak ayında bütçe yapana kadar, Aralık ayında bu bütçeyi yapalım’ diye teklif ettiler. Yine çark ettiler” diye konuştu.
Bazı milletvekillerin teröristlerle işbirliği içinde olarak milletvekilliği yapmasını içine sindiremediğini ifade eden Elitaş, sözlerini şöyle sürdürdü: “ Şimdi de bu dokunulmazlık dosyaları konusunda da çark ediyorlar. Ama biz Anayasa değişiklik teklifimizi vereceğiz. Bu konu Anayasa Komisyonu’nda görüşüldükten sonra Genel Kurul kabul ederse bütün milletvekillerinin dokunulmazlığı kalkmış olacak. Bazı arkadaşlarımız yargılanma hakkını kullanacak. Bazıları da bu ülkeye seçilip hizmet etmek yerine terör örgütünün sözcüsü gibi davranıyorsa, terör örgütleriyle birlikte o çukurlardan Türk askerine ve Türk güvenlik güçlerine saldırmak için planlar yapıyorsa, milletvekilliği yerine teröristlik yapıyorsa onların milletvekilliği yapmalarını açıkçası içime sindiremiyorum. Onlar Türk yargısında yargılanacak. Alınacak karar neticesinde sonuçlarına da hep beraber bakıp değerlendireceğiz. Süreç bu şekilde devam ediyor.”
Bakan Elitaş’ın ziyaret programına ayrıca AK Parti Samsun Milletvekilleri Ahmet Demircan, Fuat Köktaş, Orhan Kırcalı, AK Parti Bursa Milletvekili Bennur Karaburun, tüm ilçe belediye başkanları ve adli erkan katıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.