Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakan'dan flaş hava savunma sistemi açıklaması

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Türkiye'nin hava savunma sistemi ihtiyacını gidermek için Rusya ile S400 savunma sistemleri üzerine görüşmeler yaptığını belirterek, farklı ülkelerle de bu konuda görüşmelerin sürdürüldüğünü söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 18.11.2016 12:35
Haber Güncellenme Tarihi: 18.11.2016 12:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bakan'dan flaş hava savunma sistemi açıklaması
Bakan Fikri Işık, Ankara'da Roketsan Güdümlü Füze ve Silah teslim töreninde gazetecilerin soruları üzerine, "Türkiye'nin hava savunma sistemi ihtiyacının giderilmesi için çalışmalar sürdürülüyor. Rusya ile S400 için görüşüyoruz. Ancak farklı ülkelerle görüşmeler de yapılıyor" diye konuştu.

Bakan Işık, "Rusya'nın (S400 alımı) konusundaki tavrı şu ana kadar olumlu, üzerinde yoğun şekilde çalışıyoruz" dedi. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın geçen ay İstanbul'da yaptıkları görüşme sonrasında, uzun menzilli füze projesinde de iki ülkenin işbirliği yapabilecekleri açıklanmıştı.

Suriye'deki gelişmeler ve El Bab Operasyonu ile ilgili soru üzerine de Işık, "Suriye'de Türk unsurları tarafından hava desteği artık verilebiliyor" ifadesini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.