Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakan Çelik: "Avrupa Parlamentosu’nun kararı yok hükmündedir"

Avrupa Birliği Bakanı Ömer Çelik, Avrupa Parlamentosu’nun (AP), Türkiye ile müzakereleri askıya alma kararına yönelik, “Bu karar hukuksuzdur, yok hükmündedir. Bu karar bu kadar vizyon yoksunu, siyasi doğruluktan uzak ve öylesine bir siyasi...

Haber Giriş Tarihi: 24.11.2016 16:57
Haber Güncellenme Tarihi: 24.11.2016 16:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Avrupa Birliği Bakanı Ömer Çelik, Avrupa Parlamentosu’nun (AP), Türkiye ile müzakereleri askıya alma kararına yönelik, “Bu karar hukuksuzdur, yok hükmündedir. Bu karar bu kadar vizyon yoksunu, siyasi doğruluktan uzak ve öylesine bir siyasi tutarsızlık içeriyor ki bize mesaj vermek isteyenler bu parlamento kararıyla verdikleri mesajın Kapıkule Sınır Kapısı’ndan içeri girmeyeceğini bilsinler. Bu mesaj hiçbir şekilde kulak vereceğimiz bir mesaj değil. Bunu geri çevirerek kendilerine iade ediyoruz” dedi.
Avrupa Parlamentosu’nun, Türkiye ile AB müzakerelerinin askıya alındığına yönelik kararı açıklamasının ardından Bakan Çelik, Adana’da bir otelde basın toplantısı düzenledi.
Bakan Çelik, sabah saatlerinde Adana Valiliği’ne yapılan bombalı araçlı saldırının ardından güvenlik güçlerinin ikinci bir bomba yüklü aracı, sürücüsünü etkisiz hale getirerek ele geçirdiklerini belirtti. Bakan Çelik, teröristlerin 25 yaşındaki hamile bir kamu çalışanına bile acımadıklarını ifade etti.
AP’nin kararını vizyonsuz olarak nitelendiren Bakan Çelik, bunun Avrupa Birliği ile Türkiye arasındaki bir krizden değil, Avrupa Birliği’nin kendi içerisindeki krizden ve yabancı düşmanlığından kaynaklandığını anlattı. Çoğulcu, demokratik olarak tanımlanan bir kurumun, Türkiye söz konusu olunca çifte standart uyguladığını vurgulayan Bakan Ömer Çelik, Avrupa’nın 15 Temmuz darbe girişiminin ardından bile Türkiye’nin yanında olmadığını söyledi.
AP’nin Avrupa kamuoyunu gerçek dışı bilgilerle yönlendirdiğini kaydeden Bakan Çelik, AP’nin bina edildiği değerlerle parlamentonun aldığı kararı ise ayırdıklarını ifade etti. Yapıcı eleştirilere, işbirliğiyle karşılık verdiklerini dile getiren Bakan Çelik, AP kararını tutarsız, vizyonsuz olarak tanımladı. Bakan Çelik, “Bize mesaj vermek isteyenler bu parlamento kararıyla verdikleri mesajın Kapıkule Sınır Kapısı’ndan içeri girmeyeceğini bilsinler. Bu mesaj hiçbir şekilde kulak vereceğimiz bir mesaj değil. Bunu geri çevirerek kendilerine iade ediyoruz” ifadelerini kullandı.
AP’nin kararının hukuki bir karşılığının da bulunmadığını belirten Çelik, Avrupa Birliği Konseyi’nin ve AB’ye üye devletlerinin hukuki sorumluluklarına işaret etti.
Birinci ve ikinci dünya savaşlarında katledilen sivillerden daha büyük oranda günümüz Ortadoğu’sunda katliamların yapıldığını hatırlatan Çelik, Avrupa haritasının şekillendiğini ve bu noktada Türkiye ile demokrasi ve refah adına yoğun işbirliği kurmaları gerekirken, tam tersi şekilde davranıldığını bildirdi.
AP’nin yargı konusunda eleştirilerini de yanıtlayan Bakan Çelik, yargının FETÖ’cülerden ayıklandığını ve bunun gerekli bir uygulama olduğunu anlattı.
Avrupa Birliği sürecine ilişkin de değerlendirmeler yapan Bakan Ömer Çelik, çözümün 23. ve 24. fasılların açılmasında olduğunun altını çizdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.