Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakan Çavuşoğlu’ndan Ruanda’da Ziyaret

Dışişleri Bakanlığı, Bakan Mevlüt Çavuşoğlu’nun bugün ve yarın resmi ziyaret çerçevesinde Ruanda’da olacağını belirterek, Türkiye’den Ruanda’ya Dışişleri Bakanı düzeyinde gerçekleştirilecek bu ilk ziyarette, ikili ilişkilerin...

Haber Giriş Tarihi: 30.05.2016 10:36
Haber Güncellenme Tarihi: 30.05.2016 10:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Dışişleri Bakanlığı, Bakan Mevlüt Çavuşoğlu’nun bugün ve yarın resmi ziyaret çerçevesinde Ruanda’da olacağını belirterek, Türkiye’den Ruanda’ya Dışişleri Bakanı düzeyinde gerçekleştirilecek bu ilk ziyarette, ikili ilişkilerin ve işbirliğin tüm veçheleriyle ele alınmasına ve bölgesel konularda görüş alışverişi yapılmasına imkân sağlayacağını bildirdi.
Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Bakan Mevlüt Çavuşoğlu’nun 30-31 Mayıs 2016 tarihlerinde Ruanda’ya resmi bir ziyaret gerçekleştireceği belirtilerek, "Sayın Bakanımızın, ziyaret çerçevesinde, mevkidaşı ile görüşmeler yapması, bazı temaslarda bulunması, ayrıca iki ülke arasında müzakereleri tamamlanmış olan anlaşmaları imzalaması öngörülmektedir. Ülkemizden Ruanda’ya Dışişleri Bakanı düzeyinde gerçekleştirilecek bu ilk ziyaret, ikili ilişkilerimizin ve işbirliğimizin tüm veçheleriyle ele alınmasına ve bölgesel konularda görüş alışverişi yapılmasına imkân sağlayacaktır. Ziyaret ayrıca, Afrika Ortaklık Politikamız çerçevesinde, Afrika ülkeleriyle her alanda ilişkilerimizi derinleştirme yönündeki irademizin bir teyidi mahiyetindedir" denildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.