Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakan Çavuşoğlu’ndan ABD’ye ’seyahat uyarısı’ tepkisi

ANTALYA (İHA) – ABD’nin İstanbul’daki başkonsolosluk personeli ailelerinin Türkiye’den ayrılması yönünde uyarmasına tepki gösteren Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Geçenlerde Amerika, İstanbul Başkonsolosluğu ailesinin ayrılmasını...

Haber Giriş Tarihi: 02.11.2016 12:43
Haber Güncellenme Tarihi: 02.11.2016 12:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
ANTALYA (İHA) – ABD’nin İstanbul’daki başkonsolosluk personeli ailelerinin Türkiye’den ayrılması yönünde uyarmasına tepki gösteren Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Geçenlerde Amerika, İstanbul Başkonsolosluğu ailesinin ayrılmasını tavsiye etti. Sadece o gün ve sadece Şikago eyaletinde 12 kişi öldürüldü, bir yıl içinde Şikago’da 650 kişi öldürüldü. Yani İstanbul ABD’nin herhangi bir eyaletinden daha güvensiz değil" dedi.
Türkiye’nin ve Antalya’nın saldırılara rağmen her bakımdan alınan tedbirlerle güvenli olduğunun altını çizen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ülkelerin Türkiye’deki vatandaşlarına karşı zaman zaman yaptığı uyarılara tepki gösterdi. Antalya’da açıklama yapan Çavuşoğlu "Geçenlerde Amerika İstanbul Başkonsolosluğu ailesinin ayrılmasını tavsiye etti. Sadece o gün ve sadece Şikago eyaletinde 12 kişi öldürüldü, bir yıl işinde Şikago’da 650 kişi öldürüldü. Yani İstanbul ABD’nin herhangi bir eyaletinden daha güvensiz değil" dedi.
ABD’nin farklı eyaletlerinde de terör saldırıları olduğunu ve sokağa çıkma yasaklarının ilan edildiğini hatırlatan Bakan Çavuşoğlu "Biz hiçbir zaman oradaki vatandaşlarımıza personelimize ailenizi gönderin demedik. Fransa’da da oldu, orada da demedik. Seyahat uyarıları yapılabilir, şu bölgeye bu bölgeye giderken dikkatli olun diye. Ancak ülkeler de böyle gelişgüzel, insanları korkutacak açıklamalar yaparlarsa insanlar evinden çıkmaya korkacak, siyasetçilerde bunu başka amaçlarla körüklüyor ama bu son derece yanlıştır. Bizim siyasiler olarak görevimiz tedbir almak ve güven vermektir" ifadelerini kaydetti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.