Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakan Çavuşoğlu’dan, Libya’ya Günü Birlik Ziyaret

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Libya’ya günü birlik bir ziyaret gerçekleştirecek.Bakanlıklıktan yapılan açıklamada, Bakan Çavuşoğlu’nun, bugün Trablus’a günübirlik bir ziyaret gerçekleştireceği belirtilerek, "Ziyaret sırasında...

Haber Giriş Tarihi: 30.05.2016 09:37
Haber Güncellenme Tarihi: 30.05.2016 09:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Libya’ya günü birlik bir ziyaret gerçekleştirecek.
Bakanlıklıktan yapılan açıklamada, Bakan Çavuşoğlu’nun, bugün Trablus’a günübirlik bir ziyaret gerçekleştireceği belirtilerek, "Ziyaret sırasında Bakanımız, 30 Mart 2016 tarihinde Trablus’a intikal ederek göreve başlayan Ulusal Mutabakat Hükümeti Başkanlık Konseyi Başkanı Fayez Mustafa Al-Sarraj ve Dışişleri Bakanı Muhammed Tahir Siyala ile biraraya gelecektir" denildi.
Bakan Çavuşoğlu’nun temaslarının, Türkiye’nin bu zorlu geçiş sürecinde Libya halkının ve Ulusal Mutabakat Hükümeti’nin yanında olduğunu bir kez daha vurgulaması bakımından önemli bir vesile teşkil edeceği belirtilerek, "Ziyaret sırasında, Libya halkının ihtiyaç duyduğu gıda ve ilaçtan müteşekkil bir insani yardım paketi Libya makamlarına teslim edilecektir. Bu vesileyle Sayın Bakanımız, 2014 yılında güvenlik durumunun kötüleşmesi nedeniyle tahliye edilen Trablus Büyükelçiliğimizin tekrar açılmasına yönelik süreci başlatacaktır" ifadesi kullanıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.