Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakan Çavuşoğlu NATO Genel Sekreteri Stoltenberg İle Görüştü

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “PYD ve YPG terör örgütünün nasıl bir örgüt olduğu konusunda NATO Genel Sekreterine kısaca bilgi verdim. PYD’nin ve YPG’nin PKK’dan bir farkı yoktur. Liderleri de zaten rejim tarafından Kandil’den...

Haber Giriş Tarihi: 21.04.2016 12:02
Haber Güncellenme Tarihi: 21.04.2016 12:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “PYD ve YPG terör örgütünün nasıl bir örgüt olduğu konusunda NATO Genel Sekreterine kısaca bilgi verdim. PYD’nin ve YPG’nin PKK’dan bir farkı yoktur. Liderleri de zaten rejim tarafından Kandil’den davet edilmiştir. Şuan da PYD ve YPG kadrolarına baktığımız zaman çoğunluğu PKK tarafından oluşuyor” dedi.
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile görüşme gerçekleştirdi. Dışişleri Bakanlığı’nda gerçekleştirilen görüşmenin ardından Çavuşoğlu ile Stoltenberg ortak basın toplantısı gerçekleştirdi. NATO’nun istihbarat paylaşımı hakkında açıklamalarda bulunan Çavuşoğlu, “NATO’nun istihbarat konusundaki hassasiyeti mevcuttur ve takdir ediyoruz. Müttefikler arasında bilgi paylaşımının daha etkili olması lazım. Özellikle istihbarat paylaşımının anlık olması gerekiyor. Bu konuda bazı eksiklikler oluyor. Özellikle yabancı terörist savaşçılar konusunda. Bu eksikliklerin yansımalarını da Belçika’da olduğu gibi başka ülkelerde olduğu gibi gördük. Türkiye’ye zamanlıca bilgi geldiği zaman yabancı terörist savaşçılar konusunda Türkiye’nin neler yapabileceğini de özellikle yabancı terörist savaşçıların geldiği kaynak ülkelerde görmüş oldu. Bu müttefikler arasında da bilgi paylaşımının daha iyi olması gerekiyor. NATO’nun kararlılığında olması gerekiyor. PYD ve YPG terör örgütünün nasıl bir örgüt olduğu konusunda kısaca bilgi verdim. PYD’nin ve YPG’nin PKK’dan bir farkı yoktur. Liderleri de zaten rejim tarafından Kandil’den davet edilmiştir. Şuan da PYD ve YPG kadrolarına baktığımız zaman çoğunluğu PKK tarafından oluşuyor. Ankara’da yaşanan son iki saldırının sorumluları da YPG ve PYD kamplarında eğitilmiştir ve bu örgüt ofisini Moskova’ya açmıştır. Sembolü de zaten bellidir. Irak’ta, Suriye’de ve diğer yerlerde bu tür terör örgütlerine bel bağlamak yerine NATO’nun ve müttefiklerin çabalarıyla yerel güçleri eğiterek, güçlendirerek, donatarak ve yeniden yapılandırarak terörle mücadele daha sağlıklı ve kalıcıdır” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.