Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakan Çavuşoğlu, Kazakistan, KKTC, Gambiya Ve Fildişi Sahilleri Dışişleri Bakanlarıyla Görüştü

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kazakistan, KKTC, Gambiya ve Fildişi Sahilleri dışişleri bakanlarıyla görüştü.Dışişleri Bakanlığı kaynaklarından alınan bilgiye göre, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, bugün öğleden...

Haber Giriş Tarihi: 13.04.2016 18:41
Haber Güncellenme Tarihi: 13.04.2016 18:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kazakistan, KKTC, Gambiya ve Fildişi Sahilleri dışişleri bakanlarıyla görüştü.
Dışişleri Bakanlığı kaynaklarından alınan bilgiye göre, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, bugün öğleden sonra sırasıyla Kazakistan, KKTC, Gambiya ve Fildişi Sahilleri dışişleri bakanlarıyla görüştü.
KKTC Dışişleri Bakanı Emine Çolak ile KKTC’deki iç siyasi durum ve özellikle KKTC Dışişleri Bakanlığı’nın başta bilişim olmak üzere diğer imkanlarının artırılması hususunda görüş alıverişinde bulunuldu.
Bakan Çavuşoğlu, Gambiya Dışişleri Bakanı Neneh Macdouall Gaye ile yaptığı görüşmede, ikili ve bölgesel ilişkiler ele alındı. Görüşmede ayrıca, İslam İşbirliği Teşkilatı çerçevesindeki işbirliğinin nasıl geliştirilebileceği ve ikili ekonomik ilişkilerin arttırılması gerektiği hususu vurgulandı. Görüşmede, Gambiya Dışişleri Bakanı THY’nin Gambiya’ya uçuş başlatması hususundaki dileğini gündeme getirdi. Görüşmede ayrıca, Gambiya Dışişleri Bakanlığına, Dışişleri Bakanlığınca verilecek destek konusunda da detaylı görüş alışverişinde bulunuldu.
Bakan Çavuşoğlu son olarak Fildişi Sahilleri Dışişleri Bakanı Albert Mabri Toikeusse ile de bir ikili görüşme yaparak ikili ve bölgesel ilişkiler konusunda görüş alışverişinde bulundu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.