Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakan Çavuşoğlu: "İsrail İle Anlaşma İsrail’in Atacağı Adıma Bağlı"

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İsrail ile yapılan görüşmelere ilişkin, "Önümüzdeki ilk toplantıda anlaşmaya varılır mı varılmaz mı bu İsrail’in atacağı adıma bağlı. Bizim şartlarımız çok karmaşık şartlar değil,...

Haber Giriş Tarihi: 22.06.2016 13:26
Haber Güncellenme Tarihi: 22.06.2016 13:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İsrail ile yapılan görüşmelere ilişkin, "Önümüzdeki ilk toplantıda anlaşmaya varılır mı varılmaz mı bu İsrail’in atacağı adıma bağlı. Bizim şartlarımız çok karmaşık şartlar değil, sade şartlar, bunların da yerine getirilmesi gerekiyor" dedi.
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, KKTC Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğrul ile ortak bir basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısında İsrail ile ilişkileri değerlendiren Bakan Çavuşoğlu, "Önümüzdeki ilk toplantıda anlaşmaya varılır mı varılmaz mı bu İsrail’in atacağı adıma bağlı. Bizim şartlarımız çok karmaşık şartlar değil, sade şartlar, bunların da yerine getirilmesi gerekiyor. Özür talebimizin yerine getirildiği gibi. Diğer taraftan Hamas ile ilgili bir sorunun olduğunu düşünmüyorum. Bizim başından beri Hamas ile olan temasımız gizli saklı değil, Hamas liderlerine telkinlerimiz de gizli saklı değil. Bir taraftan Orta Doğu barış sürecine katkı sağlamaya çalışıyoruz, İsrail ile aramızdaki ilişkilerin kopması sebebiyle bu katkıyı yeterince veremediğimizi biliyoruz ama Hamas olmadan kalıcı bir barışın, bir çözümün olmadığını İsrail de kabulleniyor ve bu konuyla ilgilenen tüm ülkeler de bunu kabul ediyor. Dolayısıyla bundan sonra da Hamas’a gerek El Fetih ile birlikte Filistin içinde birlik beraberliğin devam etmesi bakımından, gerekse Orta Doğu barış sürecine katkı sağlamak bakımından Hamas ile temaslarımız devam edecektir. Bu konuda ilk temasa geçtiğimiz zaman tepki gösteren ülkeler bile İsrail dahil bizim ne yapmak istediğimizi çok iyi anlamıştır. Dolayısıyla İsrail ile ilişkilerimizin normalleşmesi için de Hamas diye bir şart yoktur, olamaz da zaten" dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.