Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakan Çavuşoğlu, Hindistan’da İstanbul Süreci Altıncı Bakanlar Konferansı’na katılacak

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Hindistan’da düzenlenecek İstanbul Süreci Altıncı Bakanlar Konferansı’na katılacak.Bakanlıktan yapılan açıklamada, Bakan Çavuşoğlu’nun 4 Aralık 2016 tarihinde Hindistan’ın evsahipliğinde...

Haber Giriş Tarihi: 01.12.2016 13:13
Haber Güncellenme Tarihi: 01.12.2016 13:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Hindistan’da düzenlenecek İstanbul Süreci Altıncı Bakanlar Konferansı’na katılacak.
Bakanlıktan yapılan açıklamada, Bakan Çavuşoğlu’nun 4 Aralık 2016 tarihinde Hindistan’ın evsahipliğinde Amritsar’da düzenlenecek, İstanbul Süreci Altıncı Bakanlar Konferansı’na katılacağı belirtilerek "Asya’nın Kalbi bölgesindeki sorunların müşterek ve bölgesel çözüm yolları gerektirdiği düşüncesinden hareketle, Afganistan odaklı olarak, güven artırıcı önlemler vasıtasıyla bölgesel işbirliği ve dayanışmayı pekiştirmeyi amaçlayan İstanbul Süreci, ülkemizin liderliğinde Afganistan’la birlikte 2 Kasım 2011 tarihinde düzenlenen “Afganistan için İstanbul Konferansı”yla hayata geçirilmiştir. Türkiye, İstanbul Süreci’ndeki aktif rolünü sürdürmektedir" denildi.
Açıklamada, "Afganistan ve Hindistan’ın 2016 yılı boyunca eşbaşkanlıklarını üstlendikleri İstanbul Süreci’nin Altıncı Bakanlar Konferansı’na ülkemizin yanısıra, 13 bölge ülkesi ile birlikte Süreci destekleyen ülkeler ile bölgesel ve uluslararası kuruluşların temsilcilerinin katılması beklenmektedir. Sayın Bakanımız’ın konferans marjında sürecin katılımcı ülkelerinin Dışişleri Bakanlarıyla ikili görüşmeler gerçekleştirmesi de öngörülmektedir" ifadesi kullanıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.