Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakan Çavuşoğlu: Hastane, adliye yaptık, saray yapmayalım mı?

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, yeni Cumhurbaşkanlığı Sarayı’yla ilgili eleştiriler için "Adliye sarayları, birinci sınıf hastaneler, yollar yapıyoruz. 80 yıllık koskoca Türkiye Cumhuriyeti bir cumhurbaşkanlığı sarayı yapamayacak...

Haber Giriş Tarihi: 23.11.2014 17:27
Haber Güncellenme Tarihi: 23.11.2014 17:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, yeni Cumhurbaşkanlığı Sarayı’yla ilgili eleştiriler için "Adliye sarayları, birinci sınıf hastaneler, yollar yapıyoruz. 80 yıllık koskoca Türkiye Cumhuriyeti bir cumhurbaşkanlığı sarayı yapamayacak mı?" dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, AK Parti Antalya Döşemealtı 3. Olağan İlçe Kongresi'ne katıldı. Bir düğün salonunda yapılan kongreye katılan delege ve partililere hitap eden Bakan Çavuşoğlu, son günlerde Türkiye’nin gündemine oturan yeni Cumhurbaşkanlığı Sarayı’yla ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından alınan uçakla ilgili eleştirilere cevap verdi.

Kendilerini eleştirenleri anlamakta zorluk çektiğini ifade eden Çavuşoğlu, "Hangi dönemin Türkiye’sinde yaşıyorsunuz siz? 12 yılda yargıyı merdiven altlarından çıkaracaksınız, adliye saraylarına taşıyacaksınız. Saray gibi bir hükümet konağı yapıyoruz ilçeye yakışır. Üçüncü sınıf koğuş şeklinde hastaneleri yeniledik birinci sınıf hastaneler yapıyoruz. Türkiye’nin tüm kurum ve kuruluşlarını hizmet binalarını saraylar şeklinde yapıyoruz, yollar yapıyoruz, demir yolları yapıyoruz. Seksen yılda bir ülke koskoca Türkiye Cumhuriyeti bir cumhurbaşkanlığı sarayı yapamayacak mı? Siz Türkiye’ye bunu mu layık görüyorsunuz? Saray Erdoğan’ın değil, milletindir. Çankaya Köşkü 90 yıla yakın bu ülkeye hizmet ettiyse, bu yıl yapılan Cumhurbaşkanlığı Sarayı da bir 100 yıl daha hizmet edecektir. Biz ileriyi düşünerek bu hizmetleri yapıyoruz." diye konuştu.

"Saray Erdoğan'ın babasının sarayı mı?" diye soran Bakan Mevlüt Çavuşoğlu, eleştirileri Türkiye’nin büyümesini istemeyenlerin yaptığını savundu.

'FESATLIKTAN ELEŞTİRİYORLAR'

Yeni alınan uçak konusuna da değinen Çavuşoğlu, "Kıskanan insanlar. Büyük uçak aldınız, Özal da özel uçak aldığında nasıl saldırmışlardı. G20 zirvesine katılacaksınız, diğer ülkelerin başbakanları, bakanları devasa uçaklarla gelecek sen bizim cumhurbaşkanımıza, başbakanımıza küçücük uçağı layık göreceksiniz. Sizin vizyonunuz bu. Sizin ufkunuz bu. Ama esas fesatlıktan, fesatlıktan..." dedi.

Çavuşoğlu, daha sonra Akdeniz Üniversitesi Stadyumu’na geçerek Antalyaspor –Denizlispor karşılaşmasını izledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.