Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakan Çavuşoğlu: “CHP’nin içinde DHKP-C’li milletvekilleri var”

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “‘Atatürk’ün kurduğu partiyiz’ diyen CHP’nin içinde DHKP-C’li milletvekilleri var. PKK’ya terör örgütü demeyen hak arayışı içinde olan milletvekilleri var, siyasetçiler var” dedi.Samsun’da...

Haber Giriş Tarihi: 15.07.2016 22:24
Haber Güncellenme Tarihi: 15.07.2016 22:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bakan Çavuşoğlu: “CHP’nin içinde DHKP-C’li milletvekilleri var”
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “‘Atatürk’ün kurduğu partiyiz’ diyen CHP’nin içinde DHKP-C’li milletvekilleri var. PKK’ya terör örgütü demeyen hak arayışı içinde olan milletvekilleri var, siyasetçiler var” dedi.
Samsun’da deniz doldurularak yapılan Büyükşehir Belediyesi Golf Sahası’nın açılışı öncesi AK Parti İl Başkanlığı tarafından düzenlenen yemeğe katılan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Türkiye’nin dış politikasında son dönemde yaşanan gelişmelere değinen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “İsrail ile ilişkilerimizi düzelttik. Normalleştiriyoruz. Şartlarımız yerine geldi. 6 yıl önce İsrail uluslararası sularda uluslararası hukuku ve insan haklarını ihlal ederek Mavi Marmara gemisine saldırmıştı. Biz koymuş olduğumuz tepkinin yanında düzeltmek için ilişkilerimizi 3 şart koymuştuk. Özür şartı daha önce gerçekleşmişti. Tazminat konusu ve özellikle Filistin ve Gazze üzerindeki ambargoların kalkması kolaylaştırılması şartımızda uzun görüşmelerden sonra yerine getirildi. Şimdi anlaşmalar Meclis’e geliyor onaylayacağız. Büyükelçileri göndereceğiz. Ama daha anlaşma onaylanmadan bunun karşılığını almaya başladık. Gazzeli kardeşlerimize bayramdan önce insani yardımlarımızı ulaştırdık. Bu bir başlangıç ve devamı gelecektir. Sadece insani yardım değil, kalkınma yardımlarımızda gelecek. Gazze’yi yeniden inşa edeceğiz. Enerji ve su ihtiyacını karşılayacağız. Cenin’e bir organize sanayi bölgesi yapacak ve 6 bin kişiye iş verecek. Bütün engelleri kaldırdık" ifadelerini kullandı.
Bazılarının İsrail ile normalleşme sürecine yönelik eleştirilerde bulunduğunu ifade eden Çavuşoğlu, “Bazıları çıkıp ‘İsrail ile niye ilişkileri düzelttiniz?’ diyor. Esasen bunlar İsrail ile ilişkileri düzeltmeden öncede ‘niye düzeltmediniz’ diyenler. Dikkat edin hep aynı kişiler. Zamanında Suriye olayı başlamadan önce Esad kendi halkına katletmeye başlamadan önce Esad’a da biz elimizi uzattık. Suriye ile de ilişkilerimizi düzelttik. O zaman aynı kişiler ‘Suriye ile Esad ile ilişkileri niye düzelttiniz’ diyorlardı. Şimdi ise ‘Esad ile niye kötüsünüz’ diyorlar. ‘Rusya ile ilişkileri düzeltin’ diyenler şimdi ‘şöyle düzelttiniz böyle düzelttiniz’ diye sürekli eleştiri yapıyorlar. Yani siz beyaz deyin bunlar siyah der. O yüzden bunlara takılmayacaksınız. Biz yolumuza devam edeceğiz. Eğer bunlara takılacak olursak hiçbir adım atamayız" diye konuştu.
“AB ülkeleri ile vizeleri kaldırmak istiyoruz”
Tek amaçlarının düşman sayısını azaltıp, dost sayısını arttırmak olduğunu ifade eden Çavuşoğlu, “Bizim derdimiz düşmanımızın sayısını azaltmak, dostumuzun sayısını arttırmak. Bizim derdimiz ne? Dünyanın huzuruna istikrarına ve güvenliğine katkı sağlamak. Bizim derdimiz ne? Ticaretimizi yapmak. Bizim derdimiz ne? Dünyanın her yerinde söz sahibi olan bir Türkiye’yi hedeflerine ulaştırmaktır. İkili ilişkilerimizi dünyanın her yerinde geliştiriyoruz. Uluslararası örgütler nezdinde Türkiye’yi çok aktif bir ülke haline getirdik. İkili ilişkilerimize geliştirirken siyasi ilişkilerin yanında ekonomik ilişkileri de geliştiriyoruz. Vizeleri kaldırmak için her ülkeyle görüşmeler yapıyoruz. 74 ülkeden fazla ülkeyle vizeleri kaldırdık. Şimdi de Avrupa Birliği ile kaldırmak için çalışıyoruz. Diğer taraftan ikili serbest ticari anlaşmaları, tercihli ticaret anlaşmalarıyla iş adamlarımızın önünü açıyoruz ki ürettiğimiz ürünleri satabilelim. Sadece ikili ülkelerle değil uluslararası örgütler ve bölgesel ekonomik örgütlerle de serbest ticari anlaşmalar yapıyoruz ki o ülkelere bağlı tüm ülkelerle serbest ticareti yapalım. Açılımlarla Afrika’ya, Latin Amerika’ya, Karayipler’e, Asya ve Uzak Doğu ülkelerine kadar hem siyasi olarak ulaşıyoruz hem de bugün Türkiye’de üretilen ürünlerin dünyada 194 ülke var ulaşmadığı bir tek ülke bile kalmadı. Ürünlerimizi dünyanın her yerine ulaştırıyoruz. Biz bu yoğun gündemimizi önümüzdeki süreçte de devam ettireceğiz” şeklinde konuştu.
“Senede yaklaşık 1.7 milyar dolar insani yardım yapıyoruz”
Türkiye’nin adaletli, objektif ve dik durduğunu Çavuşoğlu, şöyle devam etti:
“Bu durumdan rahatsız olanlar var. Kendisini dünyanın patronu olarak görenler Türkiye’nin bu tutumundan rahatsızlar. Türkiye’nin artık eski Türkiye değil. Türkiye, gündemi belirlenen bir ülke olmaktan kurtularak dünyada söz sahibi oldu. Türkiye doğruya doğru diyecek, yanlışa yanlış diyecek, haksızlıkların karşısında duracak. Dünyada mazlumların vicdanı sesi olacak. Böyle olmaya da devam edeceğiz. İnsani politikamız evet ekonomi, ticaret önemli ama dünyada vicdanın sesi mazlumların sesi olmak istiyorsanız insani politikalardan da taviz vermeyeceksiniz. Bugün insani yardımlarda rakam olarak Amerika ve İngiltere’den sonra üçüncüyüz. Ama milli gelire göre dünyada birinci sıradayız. Senede yaklaşık 1.7 milyar dolar insani yardım yapıyoruz. Senede 4 milyar dolar kalkınma yardımı yapıyoruz. İşte Somali’de ikinci hastanemizi tamamladık ve açtık. Türkiye bu anlamda dünyada en önde gelen ülke oldu. Mazlumların yardımlarına koşuyoruz. Nerede zor durumda yaşayan bir ülke topluluk varsa afet yaşayan bir ülke varsa ilk yardımına koşan biz oluyoruz.”
“Terörün hedefi Türkiye’nin istikrarı”
Türkiye’nin tüm bu yardım faaliyetlerini sürdürürken içeride ve dışarıda terörle mücadele ettiğinin altını çizen Çavuşoğlu şunları dedi:
“İçeride de dışarıda da terörle mücadele yapıyoruz. Sadece bir tane değil. DAEŞ ile mücadele ediyoruz. DAEŞ’in hedefi olmuşuz. PKK, aynı şekilde DHKP-C buna benzer aynı ideolojiyi paylaşan birçok terör örgütü bir araya geldi. Türkiye’nin istikrarına kast ediyor. Bunların hepsi bir oyunun parçasıdır. Benim söylediklerim komplo teorisi değildir. Hedef Türkiye’nin istikrarıdır. Hedef Türkiye’nin güvenliğidir. Hedef Türkiye’nin ekonomik büyümesidir. Büyük projelerin Türkiye’de engellenmesidir. Hedef budur. Dünyanın en büyük havalimanını yapıyorsunuz, 3. köprüyü yapıyorsunuz, tüneller yapıyorsunuz, Türkiye’nin her yerinde bir çok mega projeler yapıyorsunuz Türkiye emin adımlarla ilerliyor. Ama bunlarla mücadelemizi sürdüreceğiz. Varsın olsun.”
“CHP marjinalleşiyor”
Meclis’in içinde de bölücülerin olduğunu belirten Çavuşoğlu, “Sadece HDP’yi kast etmiyorum. Atatürk, Kurtuluş Savaşı’nı başlatmak için ilk önce Samsun’a geldi. Bugün ‘Atatürk’ün kurduğu partiyiz’ diyen CHP’nin içinde DHKP-C’li milletvekilleri var. PKK’ya terör örgütü demeyen hak arayışı içinde olan milletvekilleri var, siyasetçiler var. Bunlar nereden geldi? Biz yıllardır diyoruz ki ‘bu CHP marjinalleşiyor. Darbe isteğinde bulunuyor. Sokak eylemlerini teşvik ediyor kendileri katılıyor’ derken ön seçimle CHP’yi ele geçiren bölücü zihniyette maalesef milletvekilleri var. Bunu çok açık söylüyoruz. DHKP-C’yi eleştirdiğin zaman havaya zıplayan CHP’de milletvekilleri var. Bu iş sadece HDP ile sınırlı değil maalesef. Ama Türkiye’nin emniyet sibobu Türkiye’nin güvenliğini tesis eden 15 yıldır Türkiye’yi kalkındıran çok şükür Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde bir AK Parti hareketi, bir kutlu yolculuk var. Bugün Cumhurbaşkanımız da Başbakanımız Binali Yıldırım ile tüm bu davada yürüyen arkadaşlarımızla birlikte Türkiye’yi hedeflerine ulaştırmak için gece-gündüz çalışıyoruz" dedi.
Amisos Restaurant’ta düzenlenen yemeğe ayrıca Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Samsun Valisi İbrahim Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, AK Parti Samsun İl Başkanı Muharrem Göksel, İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, ilçe belediye başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve iş adamları katıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.