Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakan Çavuşoğlu, Belçika Dışişleri Bakanı İle Telefonda Görüştü

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Belçika Dışişleri Bakanı Didier Reynders ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede Türkiye’nin terör örgütü PKK’nın Belçika’da çadır açmasına ilişkin hassasiyeti iletildi.Dışişleri...

Haber Giriş Tarihi: 20.03.2016 17:58
Haber Güncellenme Tarihi: 20.03.2016 17:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Belçika Dışişleri Bakanı Didier Reynders ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede Türkiye’nin terör örgütü PKK’nın Belçika’da çadır açmasına ilişkin hassasiyeti iletildi.
Dışişleri kaynaklarından alınan bilgiye göre Bakan Çavuşoğlu, Belçika Dışişleri Bakanı Didier Reynders ile telefonda görüştü. Görüşmede Türkiye’nin Belçika’nın başkenti Brüksel’de PKK terör örgütünün açmış olduğu çadır hakkındaki hassasiyetini ileten Bakan Çavuşoğlu, bir terör örgütü tarafından Avrupa Birliği’nin (AB) merkezinde böyle bir çadırın açılmasının kabul edilemez olduğunu ve bu çadırın derhal kapatılması gerektiğini vurguladı. Bakan Çavuşoğlu, daha önce boşaltılmış olan çadırda PKK bayrakları ve terörist posterlerinin tekrar sergilenmeye başlanmasının kabul edilemez olduğunu, bu konunun ifade, toplanma ve gösteri yapma özgürlükleriyle bir ilgisinin bulunmadığını ve Belçika’dan beklentinin terör örgütlerinin faaliyetlerine izin verilmemesi yönünde olduğunu ifade etti. Muhatabına ayrıca terör örgütleri arasında herhangi bir fark gözetilmesinin doğru olmadığını ileten Çavuşoğlu, terör örgütleriyle mücadelede çifte standart uygulanmaması gerektiğini, PKK’nın da DEAŞ gibi bir terör örgütü olduğunu, nasıl DEAŞ’ın faaliyetlerine Belçika’da izin verilmiyorsa, PKK’nın propaganda faaliyetlerine karşı da aynı kararlılıkla yaklaşılması gerektiğini vurguladı.
Belçika Dışişleri Bakanı Reynders ise, dün İstanbul’da gerçekleştirilen terör saldırısı nedeniyle Bakan Çavuşoğlu’na taziyelerini iletti. Bakan Çavuşoğlu da Paris saldırılarını düzenleyen teröristin Belçika’da yakalanmasından duyduğu memnuniyeti muhatabına iletti.
Öte yandan, Belçika Büyükelçisi Marc Trentesau’nun Brüksel’deki PKK çadırına ilişkin bugün Dışişleri Bakanlığı’na çağrıldığı öğrenildi.
Bakan Çavuşoğlu, aynı konuya ilişkin olarak Başbakan Davutoğlu’nun Türkiye-AB Zirvesi için Brüksel’e yaptığı ziyaret öncesinde de Belçika Dışişleri Bakanı Reynders ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirmişti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.