Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakan Çavuşoğlu Alanya’da

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Kolay günlerden geçmiyoruz. Zor bir süreçten geçiyoruz. Yanı başımızda yönetilemeyen ülkelere rağmen, yaşanan birçok soruna rağmen istikrarımızı koruyoruz" dedi.Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu,...

Haber Giriş Tarihi: 25.03.2016 17:09
Haber Güncellenme Tarihi: 25.03.2016 17:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Kolay günlerden geçmiyoruz. Zor bir süreçten geçiyoruz. Yanı başımızda yönetilemeyen ülkelere rağmen, yaşanan birçok soruna rağmen istikrarımızı koruyoruz" dedi.
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya’da oynanan A Milli Futbol Takımı ve İsveç maçının ardından, Alanya’yı ziyaret etti. Alanya’ya helikopterle gelen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, burada ilk olarak Emine Özmüftüoğlu Camii’nde Cuma namazını kıldı. Namazın ardından Alanya Kaymakamlığı tarafından bir restoranda verilen öğle yemeğinde STK temsilcileri ile bir araya geldi. Bakan Çavuşoğlu, Avrupa standartlarına ulaşmak için çalıştıklarını, dünyayla bütünleştiklerini ancak kendi örf, adet ve gelenek, mutfak dahil bunları korumak, yaşatmak gerektiğinin altını çizdi.
"MİLLİ TAKIMIMIZ AVRUPA’YA DAMGASINI VURACAK"
A Milli Futbol Takımı’nın maçının ikinci yarısına yetişebildiğini söyleyen Bakan Çavuşoğlu, "Milli takımımız İsveç’i yendi, yanı başımda İsveç Federasyonu Başkanı vardı. Kendisi de Milli Takımımızın ortaya koyduğu mücadeleyi eski bir hakem olarak takdir ettiğini ve Milli Takımımızın iyi bir çizgide olduğunu takdir ettiler. İnşallah Avrupa 2016’ya Milli Takımımız damgasını vuracak" dedi.
"TÜRKİYE İSTİKRARINI KORUYOR"
Son günlerde Türkiye ve Avrupa’da yaşanan terör olaylarına da değinen Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, kolay günlerden geçilmediğini belirterek, "Her milletin, her ülkenin, her şehrin zor günleri de olur iyi günleri de olur. Ama çok şükür yanı başımızda yönetilemeyen ülkelere rağmen yaşanan birçok sorunlara rağmen ki bu sorunların boyutu sadece bölge düzeyinde değil, tüm Avrupa’ya, tüm dünyaya yayılmıştır. Tüm bu zorluklara rağmen bize yansıması olan sorunlara rağmen Türkiye istikrarını koruyor, hem siyasi istikrarını, hem de ekonomik istikrarını. Allah’ın izniyle de koruyacaktır. Biz de terörle mücadele yapıyoruz, içeride ve dışarıda. Hem de terörün hepsiyle mücadele ediyoruz. Çünkü terör örgütleri özellikle başkalarının maşası olan terör örgütleri hep birlikte Türkiye’yi hedef aldılar, aynı anda Türkiye’ye saldırmaya başladılar ve PKK ile bir araya gelen terör örgütü sayısı 12, 13 oldu. Diğer taraftan DAEŞ ve tüm bunlarla yakın işbirliği içinde olan Paralel Devlet Yapısı yani Fethullahçı Terör Örgütü. Bunlarla çok yakın işbirliği içinde çalışıyorlar. Terör örgütünün Türkiye’yi yıkması, zayıflatması için her türlü imkanı içeride ve dışarıda sunuyorlar. Bunlar herhangi bir iftira değil, eldeki bilgiler ve delillerle söylediğimiz şeylerdir. Dolayısıyla bunların hepsiyle sonuna kadar mücadelemizi sürdüreceğiz" diye konuştu.
"ALANYA KOLAY FETHEDİLMEDİ"
"Atalarımız, bu toprakları Anadolu’yu Trakya’yı bize vatan yaparken kolay yapmadı" diyen Çavuşoğlu, Alaaddin Keykubat’ın Alanya’yı kolay fethetmediğini vurguladı. Bakan Çavuşoğlu, zor günlerde her zamankinden daha fazla kararlı olmak, daha fazla çalışmak ve dik duruşu sürdürmek gerektiğini belirterek, bu birliği, beraberliği Alanya’da gördüğünü söyledi. Zorluklara rağmen geleceğe umutla yürüyen bir Alanya olduğuna belirten Çavuşoğlu, "Zorluklara rağmen karamsar olmamız için bir sebep yok ama gerçekçiyiz. Turizm sektörünün Rusya ve terör sebebiyle bazı tereddütlerden dolayı etkilendiğini biliyoruz. Turizmin içinde olan her sektörün etkilendiğini biliyoruz ama esasen böyle günlerden de ders çıkarmak lazım. Yıllardır bir rutinde gidiyorduk, belli ülkelerden turistler geliyor, belli konseptimiz var. Güzel bir şekilde misafirperverliğimiz, kaliteli hizmetimiz ve güzel tesislerimiz ve güzel Alanyamız sayesinde gerçekten dünyada bir marka olduk ama böylesine sorunlu günler bizi farklı arayışlara da itiyor. Turist kaynağı olarak başka ülkeler ve şehirleri nasıl bulabilir, oralardan turistleri nasıl getirebiliriz, bölgemize daha fazla doğrudan uçuşu nasıl sağlayabiliriz, böylesine bir yılda bile Hollanda gibi aynı şekilde Sırbistan, İskandinavya ülkeleri ve önemli Avrupa ülkelerinden Alanya-Gazişapa Havalimanına doğrudan uçuşların başlaması anlamlıdır. Ayın şekilde İran’dan ilk defa uçuşların başlaması önemlidir. Bunlar aslında alternatif çalışmaların da bir yerde ürünüdür" şeklinde konuştu.
"TURİZME DESTEĞİMİZ SÜRECEK"
Zor yılı hep birlikte atlatabileceklerini, tedbirleri alabildiklerini anlatan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Devlet olarak turizm sektörünün en hasarsız bir şekilde minimum zararla sezonu geçirmek için her türlü desteği veriyoruz, çalışıyoruz kafa yoruyoruz. Bu çalışmaları sürdürürken sektörden aldığımız bilgi ve istek doğrultusunda tedbirler alıyoruz" dedi.
Belli bir oranda talepleri karşıladıklarını ifade eden Bakan Çavuşoğlu, sezonun gidişatına ve gelişmelere göre ilave kararlar alabileceklerini, destekler verebileceklerini kaydetti. Çavuşoğlu, tarım sektörüne de aynı desteği vermek gerektiğinin altını çizerken, "Tarım sektörü özellikle bizim bölgemizde, Antalya’da doğusunda batısında üretilen ürünlerin de bu yıl etkilendiğini, özellikle de Rusya’nın çıkardığı engeller sebebiyle etkilendiğin görüyoruz. Ama tarımda aynı şey, yeni piyasalar doğmaya başladı. Bir kapı kapanır, Rabbim başka bir kapı açar. Şimdi Körfez ülkeleri gelmeye başladı. Üretim yapmak ve Antalya’dan ihracat yapmak için gelmeye başladılar" ifadelerini kullandı.
"ARAP BÖLGESİNDEN YOĞUN İLGİ"
Turizmde de Arap bölgesinden büyük bir ilgi olduğuna dikkati çeken Bakan Çavuşoğlu, özellikle G-20’nin Antalya’da düzenlenmesinden sonra Amerika’dan, New York’tan da büyük ilgi olduğunu belirtti.
Bazı firmaların New York’tan Antalya’ya uçuş yapmak, turist getirmek istediğini ifade eden Çavuşoğlu, sezon içresinde charter uçuşlar için THY’den rica ettiklerini söyledi. Çavuşoğlu, sağlık turizmine de önem vermeye başladıklarını belirterek, "Sağlık turizminde Alanya gibi bir yerin bulunması mümkün değil. Bizde termal dışında her şey var, çok güzel hastanelerimiz var" ifadesini kullandı.
"İşte bu zor günlerde yeni sayfaları nasıl açabiliriz, yeni hedeflere nasıl ulaşabiliriz, yeni piyasaları nasıl oluşturabiliriz’ bunların üzerine çalışmamız lazım" diyen Çavuşoğlu, turizm sektörünü destekleyen diğer sektörlerin de ön plana çıkarılması için çalışmak gerektiğini belirtti. Onkoloji tedavisi için de dünyanın her yerinden insanların Antalya’ya geldiğinin altını çizen Çavuşoğlu, 50 üniteli ağız ve diş sağlığı hastanesinin, sağlık turizminden faydalanılması halinde yüz üniteye çıkarılabileceğini kaydetti. Körfez ülkelerinden gelen yolcularının yüzde 20’sinin tedavi amaçlı geldiğine dikkati çeken Çavuşoğlu, turizme katkı sağlayacak bütün alanlardan faydalanmak gerektiğini belirtti. Sporu da ticareti de turizme katmak gerektiğini belirten Çavuşoğlu, golf sahasının ilanının çıktığını, iş adamlarının turizmcilerinin bu ihaleye katılması gerektiğini söyledi. Havaalanıyla ilgili sıkıntının olmadığını, pistinin çok iyi olduğunu vurgulayan Çavuşoğlu, yolun da baştan sona yenilenmesi gerektiğini belirtti.
Ulaşımla ilgili diğer eksiklikleri de gidermek gerektiğini ifade eden Çavuşoğlu, Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin önemli çalışmalar yaptığını, Alanya Belediyesi’nin de uyum içinde çalışmasından mutluluk duyduğunu anlattı. Çavuşoğlu, Alanya’da bazı minibüs sürücülerinden plaka konusunda talep geldiğini, plaka konusunda dağınıklığı gidermek gerektiğini, plaka konusunda tepki gösterenleri de olduğunu belirterek, esnaftan gelen talep doğrultusunda büyükşehir belediyesi tarafından plakalarda önemli bir düzenleme yapıldığını belirtti.
Konuşmaların ardından buradan ayrılan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, beraberindeki protokolle Alanya Belediyesi’nin şantiye alanına giderek, belediyenin yeni aldığı iş makineleri ve arabaların açılışını yaptı. Açılışın ardından AK Parti Alanya İlçe Teşkilatı’na geçen Mevlüt Çavuşoğlu burada partililerle basına kapalı olarak bir araya geldi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.