Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakan Bozkır, Karadağ’ın AB Üyeliğinden Sorumlu Devlet Sekreteri Pejovic İle Görüştü

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, “Avrupa Birliği Bakanlığımız ile Karadağ arasında AB süreci ile ilgili 2014’te imzaladığımız bir işbirliği anlaşmamız var. Bu anlaşmayı önümüzdeki günlerde çok güçlü...

Haber Giriş Tarihi: 16.05.2016 12:41
Haber Güncellenme Tarihi: 16.05.2016 12:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, “Avrupa Birliği Bakanlığımız ile Karadağ arasında AB süreci ile ilgili 2014’te imzaladığımız bir işbirliği anlaşmamız var. Bu anlaşmayı önümüzdeki günlerde çok güçlü bir şekilde yerine getireceğiz” dedi.
AB Bakanı ve Başmüzakereci Bozkır, Karadağ’ın AB Üyeliğinden Sorumlu Devlet Sekreteri ve Başmüzakereci Büyükelçi Aleksandar Andrija Pejovic ile görüştü. Avrupa Birliği Bakanlığı’nda gerçekleşen görüşmede basına açık olan bölümde açıklamalarda bulunan Bakan Bozkır, “Karadağ bizim 2006 yılından bağımsızlığını kazandığı andan itibaren dost olarak gördüğümüz, desteklediğimiz ve ilk tanıyan ülke olduğumuz adeta bir komşumuz. Karadağ, Avrupa Birliği sürecinde müzakerelere başladı. Çok başarılı bir müzakere yürütüyor. Ayrıca NATO üyeliği bakımından da kısa bir süre önce davet aldı. AB Bakanlığımız ile Karadağ arasında 2014’te imzaladığımız AB süreci ile ilgili bir işbirliği anlaşmamız da var. Bu anlaşmayı da önümüzdeki günlerde çok güçlü bir şekilde yerine getireceğiz” diye konuştu.
Ardından görüşme basına kapalı olarak gerçekleşti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.