Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakan Bozkır, AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Haber İle Görüştü

Avrupa Birliği Bakanı Volkan Bozkır, "Türkiye ve Rusya Federasyonu iki komşu ülkedir. Her iki ülkenin de dostane, iyi komşuluk ilişkilerini ve ortak çıkarlarını gözetecek şekilde sürdürmelerinde yarar var" dedi.Avrupa Birliği Bakanı Bozkır,...

Haber Giriş Tarihi: 25.11.2015 15:25
Haber Güncellenme Tarihi: 25.11.2015 15:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Avrupa Birliği Bakanı Volkan Bozkır, "Türkiye ve Rusya Federasyonu iki komşu ülkedir. Her iki ülkenin de dostane, iyi komşuluk ilişkilerini ve ortak çıkarlarını gözetecek şekilde sürdürmelerinde yarar var" dedi.
Avrupa Birliği Bakanı Bozkır, Avrupa Birliği Ankara Delegasyonu Başkanı Hansjöng Haber ile makamında görüştü. Bozkır, Haber ile sık sık bir araya geleceklerini belirterek, Türkiye’nin Avrupa Birliği sürecini birlikte değerlendireceklerini kaydetti.
Bozkır, gazetecilerin Rus uçağının düşürülmesine ilişkin Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov’un ’provokasyon’ değerlendirmesini hatırlatması üzerine, "Türkiye-Rusya Federasyonu iki komşu ülkedir. Her iki ülkenin de dostane, iyi komşuluk ilişkilerini ve ortak çıkarlarını gözetecek şekilde sürdürmelerinde yarar var" ifadelerini kullandı.
Bakan Bozkır, Avrupa Birliği ile görüşmede önemli konuların ele alınacağını kaydederek, "Bunların arasında mülteci sorunu, Avrupa’da meydana gelen terör saldırıları, Türkiye’nin bir süredir istediğimiz hızda yürümeyen müzakere süreci, zirvenin devamlı hale getirilmesi ile ilgili alınacak kararlar, Türk insanı için çok büyük önem arz eden vizenin tamamen kaldırılmasının öngörüldüğü şekilde daha erken bir tarihe çekilmesi var. Bütün bunları konuşacağız. Zirve sonrası ortak bildiri yayınlanması planlanıyor. İçişleri Bakanlığımız, Avrupa Birliği Bakanlığımız ve Avrupa Birliği ülkeleri komisyon yetkilileri bu metin üzerinde çalışıyorlar" diye konuştu.
Avrupa Birliği Ankara Delegasyonu Başkanı Haber ise, iyi bir işbirliği olacağından emin olduğunu belirtti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.