Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakan Bozdağ’ın Muş Ziyaret

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, bazı siyasetçilere seslenerek, “Teamülden, töreden, gelenekten anlamayanlar, buradan bile bir fitne çıkarma peşinde. Onun için fitne çıkartmak isteyenlere diyoruz ki, boş yere uğraşmayın, sizin uyandıracağınız...

Haber Giriş Tarihi: 07.04.2016 14:22
Haber Güncellenme Tarihi: 07.04.2016 14:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, bazı siyasetçilere seslenerek, “Teamülden, töreden, gelenekten anlamayanlar, buradan bile bir fitne çıkarma peşinde. Onun için fitne çıkartmak isteyenlere diyoruz ki, boş yere uğraşmayın, sizin uyandıracağınız fitne de yok, beceremezsiniz, yapamazsınız, çıkaramazsınız. Çünkü samimi insanların arasını bozmaya samimiyetsizlerin gücü yetmez” dedi.
Muş ziyaretinde gazetecilere açıklamalarda bulunan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, bazı siyasi parti liderlerine tepki gösterdi. Bazı siyasi parti temsilcilerinin şark kurnazlığı yaptığını ifade eden Bakan Bozdağ, “Bizim yaptığımız açıklamalarla, Sayın Başbakanımızın yaptığı açıklamaları karşılaştıran, siyasi şark kurnazlığı yapan siyasetçileri de görüyoruz. Bizim devlet geleneğimizde şöyle bir şey var, Cumhurbaşkanı’nın açıklaması, Başbakan’ın açıklaması, Bakanlar ve devlet yönetiminde görev alanlar için bir talimat niteliğindedir. Ayrıca bir yazılı talimat vermelerine gerek yok. Sayın Cumhurbaşkanımız, Sayın Başbakanımız herhangi bir yerde konuşma yaptığı zaman bütün bakanlıklar bu konuşmaları takip ederler, kendileriyle ilgili bir konu gündeme gelirse veya getirilirse, o gündeme getirilen konuyu talimat kabul ederler ve o konuyla ilgili çalışma başlatırlar. Bu devletimizin kurulduğu günden beri süre gelen kadim bir geleneğidir. Hamasi devlet geleneklerini bilmeyen bazı siyasiler bunları da çarpıtmaktadırlar. Bizim vazifemiz bu ülkenin huzur içerisinde, sulh içerisinde, barış içerisinde yönetilmesi, her türlü ihtiyacının karşılanması için vatandaşlarımızın her türlü beklentilerine pozitif cevap verilmesi için üzerimize düşenleri yapmaktır. Sayın Cumhurbaşkanımızın devletin başı sıfatıyla devlet organlarının uyumlu çalışması, anayasanın doğru uygulanmasını gözetmekte görevlidir. Sayın Başbakanımız hakeza yürütmenin, bakanlar kurulunun başı olması hasebiyle onun görevi anayasa ve yasalar çerçevesinde ülkeyi yönetmektir. Bizim de görevimiz anayasa ve yasalar çerçevesinde ülke yönetiminde Sayın Başbakanımızın, Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatlarına uygun hareket etmektir, hepimiz bunu yapıyoruz. Devletin kuralları budur, gelenekleri budur, töresi budur, teamülleri budur, ama maalesef teamülden, töreden, gelenekten anlamayanlar buradan bile bir fitne çıkarma peşinde, onun için fitne çıkartmak isteyenlere diyoruz ki boş yere uğraşmayın, sizin uyandıracağınız fitne de yok, beceremezsiniz, yapamazsınız, çıkaramazsınız, çünkü samimi insanların arasını bozmaya samimiyetsizlerin gücü yetmez” dedi.
MUŞ’A YENİ ADLİYE SARAYI MÜJDESİ
Muş’ta yeni adliye binası yapılması için adımların atıldığını ve yer tahsisi işlemlerinin ardından çalışmaların yapılacağını kaydeden Bakan Bozdağ, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Muş’umuzda bir dizi çalışma ziyaretimiz olacak. Bakanlığımızın Muş’taki çalışmalarını yakından takip ettik. Muş’taki yatırımlarını ve diğer çalışmaları takip etmek, valimizden, belediye başkanımızdan, başsavcımızdan, ilgili diğer yetkili ve görevlilerden bilgi almak, bu anlamda hem çalışmaları yerinde görmek hem de denetim yapmak hem de Muş’umuzla ilgili yapacaklarımızı paylaşmak maksadıyla Muş’tayız. Bundan sonra belediye başkanlığımıza, AK Parti teşkilatına, başsavcılığa ziyaretimiz olacak. Bakanlığımızın Muş’ta güzel hizmetleri var. Muş’un adalet sarayı ihtiyacı bir zarurettir, bunu karşılamakta gerekiyor. Bakanlık olarak adalet sarayı yapımıyla ilgili belediye başkanımız, valimiz, başsavcımızla beraber bir çalışma içerisinde olacaklar. Yerle ilgili sorun çözülür çözülmez biz Muş’un modern bir adalet sarayına kavuşması için gerekeni yapacağız. Eğer yer meselesini çözerlerse süratle proje çalışmalarına, arkasından da adalet sarayının inşaat çalışmasına başlayacağız. Sorunun çözülmesi için de Ankara’da bende yardımcı olacağım, çünkü sorunun çözümü sadece Muş’taki çalışmalara değil Ankara’da da ayrı bir çalışmaya ihtiyaç duyuyor. O ihtiyacı da Ankara’dan bizzat karşılayarak bu meseleyi halledeceğiz. Muş’umuza bir adalet sarayı kazandıracağız. Bulanık’la ilgili adalet sarayı çalışmaları da devam ediyor. Orada da yer sorunu var, onu da çözdükten sonra ilçemizde de önümüzdeki zaman içerisinde bir adalet sarayı yapmayı planlayacağımızı buradan ifade etmek isterim.”
Bakan Bozdağ, valilik ve adliye ziyaretinden sonra Muş Belediyesi ve oradan da AK Parti İl Başkanlığına geçti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.