Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakan Bozdağ’ın ABD ziyareti

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, FETÖ lideri Fetullah Gülen’in iadesi konusunda ABD’yi köşeye sıkıştırdı. Bakanlık kaynakları, ABD Hükümetinin bu ziyaret ile iyice köşeye sıkıştığını ve Gülen’in iade dosyasının bir an önce mahkemeye...

Haber Giriş Tarihi: 30.10.2016 13:43
Haber Güncellenme Tarihi: 30.10.2016 13:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, FETÖ lideri Fetullah Gülen’in iadesi konusunda ABD’yi köşeye sıkıştırdı. Bakanlık kaynakları, ABD Hükümetinin bu ziyaret ile iyice köşeye sıkıştığını ve Gülen’in iade dosyasının bir an önce mahkemeye intikal ettirilmesini bekliyor.
Adalet Bakanı Bozdağ, FETÖ lideri Fetullah Gülen’in iadesi konusunda ABD’yi köşeye sıkıştırdı. Bakan Bozdağ, ABD Adalet Bakanı Loretta Lynch ile Washington’da görüştü. Adalet Bakanlığı kaynakları, ilk defa iki Adalet Bakanının bir suçlunun iadesi için bir araya gelip görüşme yaptığına dikkat çekti. Bu görüşmenin, ABD hükümetinin Gülen’in iadesine verdiği önemi gösterdiği ifade edildi.
Bozdağ gündem oluşturdu
Adalet Bakanı Bozdağ’ın Washington ziyareti hem Türkiye’de hem de ABD’de gündem oluşturdu. Bozdağ’ın Türkiye’nin Washington Büyükelçiliği’nde yaptığı basın toplantısına Washington Post, New York Times yazarları ile Reuters ve AFP gibi uluslararası haber ajansları olmak üzere 40’a yakın medya kuruluşu katıldı. ABC NEWS’de Justin Fıshel imzasıyla yayınlanan yazıda "Türkiye’nin Adalet Bakanı yaptığı açıklamada hükümetinin, Pennsylvania’da yaşayan ve Türk hükümetinin Temmuz’da gerçekleştirilen başarısız darbe girişimini planlamakla suçladığı Türk vaiz Fethullah Gülen’in iadesi konusunda kararlı olduğu" ifade edildi.
Ayrıca Bakan Bozdağ’ın, "Başkan Obama ve ailesine bir suikast girişimi olduğunu, Beyaz Saray’ın bombalandığını, tankların sokaklarda sürüldüğünü, 241 ABD’li sivil vatandaşın öldürüldüğünü, bin vatandaşın yaralandığını bir hayal edin. Bütün bu eylemlerin planlayıcısının ve liderinin Türkiye’de olduğunu düşünün. Bu tür bir durumda Amerika halkı ne düşünürdü" ifadeleri de haberde yer aldı.
Aynı yazının devamında ise şu ifadelere yer verildi:
"Gülen hareketi Türkiye’de terörist bir örgüt olarak kabul edilmektedir ve bugün Bozdağ, örgütün liderinin Usame Bin Ladin’den farkı olmadığını belirtti. ABD ve Amerikan halkı için Usame Bin Ladin ne anlam ifade ediyorsa Türk halkı ve Türkiye için de Gülen aynı anlamı ifade etmektedir."
ABD, Türkiye’nin kararlılığını anladı
Bozdağ’ın ziyaretinin Gülen’in iadesi konusundaki kararlılığını ortaya koyduğuna dikkat çekiliyor. ABD’nin Türkiye’nin bu iadeye ne kadar önem verdiğini Bozdağ’ın ziyareti ile ortaya konulduğu belirtiliyor. Bakanlık kaynakları, ABD Hükümetinin bu ziyaret ile iyice köşeye sıkıştığını ve Gülen’in iade dosyasının bir an önce mahkemeye intikal ettirilmesini bekliyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.