Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakan Bozdağ’dan terörle mücadelede kararlılık vurgusu

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, terör üzerinden Türkiye’ye mesaj yollamak isteyenlerin, terörle Türkiye’den netice almak isteyenlerin asla hedeflerine ulaşamayacaklarını söyledi.Ramazan Bayramı’nı Yozgat’ta geçiren Adalet Bakanı Bekir Bozdağ,...

Haber Giriş Tarihi: 05.07.2016 13:15
Haber Güncellenme Tarihi: 05.07.2016 13:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bakan Bozdağ’dan terörle mücadelede kararlılık vurgusu
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, terör üzerinden Türkiye’ye mesaj yollamak isteyenlerin, terörle Türkiye’den netice almak isteyenlerin asla hedeflerine ulaşamayacaklarını söyledi.
Ramazan Bayramı’nı Yozgat’ta geçiren Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Cumhuriyet Meydanında partililer, protokol ve halk ile bayramlaştı. Bayramlaşma sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Adalet Bakanı Bozdağ, bütün vatandaşların bayramını kutladı.
Bayramın huzur, barış, refah ve saadete vesile kılınmasını dileyen Bozdağ, "Bugün Yozgat’ta huzur içerisinde, sukun içerisinde, kardeşlik iklimi içerisinde güzel bir Ramazan Bayramı idrak ediyoruz. Sadece Yozgat’ta değil Türkiye’mizde de Ramazan huzur içerisinde idrak edilmektedir. Gönlümüz arzu ediyor ki Türkiye’mizin her yerinde aynı şekilde idrak edilsin ve bütün Müslüman coğrafyasında da huzur içerisinde refah içerisinde ve saadet içerisinde idrak edilsin" dedi.
"Terör can yakmaya, can almaya devam ediyor"
Şuanda hem Türkiye’de hem komşularında terörün olduğunu ifade eden Adalet Bakanı Bozdağ, "Terör can yakmaya, can almaya devam ediyor. Törerle etkin bir şekilde mücadele eden Türkiye bu sorununun da üstesinden eninde sonunda gelecektir. PKK terör örgütü ülkemizin bazı yerleşim yelerlerinde terör eylemleri ortaya koymak suretiyle oralarda kendine göre bir takım yönetimler oluşturma gayreti içerisine girdi. Ama hamd olsun güvenlik güçlerimizin başarılı operasyonlarıyla şuanda herhangi bir terörist kalmadı. Şehirlerimiz teröristlerden temizlendi. En son Şenyayla son derece önemli bir bölge o bölge de teröristlerden temizlenmiş durumda. Türkiye’nin içeresinde ve Türkiye’nin dışında Türkiye’ye dönük terör eylemlerinin her birine karşı ülkemiz gereğini yapmıştır, bundan sonra da yapmaya devam edecektir. Terör üzerinden Türkiye’ye mesaj yollamak isteyenler terörle Türkiye’den netice almak isteyenler asla hedeflerine ulaşamayacaklardır. Çünkü Türkiye büyük bir devlettir. Ne terör eylemleri, terör örgütleri üzerinden mesaj alır ne de terör örgütleri terör eylemleri üzerinden hesap yapanların hesabının çıkmasına izin verir. Oyunları bozdu Türkiye hesapları bozdu, hendekleri kazanları başına geçirdi. Bundan sonra da oyunları bozmaya, hesapları bozmaya, hendek siyaseti yapanları hendeğe gömmeye devam edecektir" diye konuştu.
"Türkiye’nin bölgesinde ciddi sorunlar var"
Türkiye’nin bölgesinde de ciddi sorunların olduğuna değinen Adalet Bakanı Bozdağ, "Arzumuz o ki bölgemizdeki sorunlar yerini artık huzura, sukune, barışa bıraksın. Suriye’de yaşanan dram dört yılı geçti. Bunda herkesin sorumluluğu var. Uluslararası toplum Suriye konusunda daha etkin bir pozisyon alırsa netice alma imkanı da o kadar hızlı olur. Dileğimiz Suriye’de yaşanan sorunun da kısa sürede sona ermesidir. Biz Türkiye olarak Suriye’deki iç çatışmalardan en fazla etkilenen ülkeyiz. 910 kilometre sınırımız var. Sınırın bu taraftaki ile öbür taraftakiler akraba. Tarih mirasçılığımız var ve pek çok ortak yönümüz var. Bizim Suriye’de yaşananlara bigane kalmamız mümkün değil. Muhalefet partilerinin dediği gibi gözümüzü kulağımızı kapamamız da mümkün değil. Çünkü Suriye bizim yanı başımız, oradaki feryadı biz duyuyoruz Yangını görüyüroz, kokuyu duyuyoruz. Ölümleri görüyoruz. Bu kadar vahşet varken, Türkiye gözünü kapatamaz, kulaklarını tıkayamaz, olan biten karşısında sessiz kalamaz. Eğer kulağımızı tıkar, kulağımızı kapar, olan bitene sesiz kalırsak Esad’ın yaptığı bu zulüm karşısında bizim sorumluluğumuz olur. Esad’a manen destek vermiş oluruz. Halbuki Türkiye her daim mazlumun yanında yer almıştır. Bundan sonra da yer alamaya devam edecektir. Dileğimiz Suriye’deki bu çatışma sürecinin daha fazla sürmemesidir" ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.