Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakan Bozdağ’dan ’Terör’ Açıklaması

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Terör örgütlerinin ortaya koyduğu saldırılar, vahşi cinayetler karşısında, hendekleri, çukurları, barikatları, teröristleri, otomatik silahları, roket atarları, el bombalarını, canlı bombaları ve onların...

Haber Giriş Tarihi: 21.03.2016 13:18
Haber Güncellenme Tarihi: 21.03.2016 13:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bakan Bozdağ’dan ’Terör’ Açıklaması
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Terör örgütlerinin ortaya koyduğu saldırılar, vahşi cinayetler karşısında, hendekleri, çukurları, barikatları, teröristleri, otomatik silahları, roket atarları, el bombalarını, canlı bombaları ve onların saldırıları sonucunda şehit olanları görmeyip sadece devleti suçlayan unvanı, titri ne olursa olsun kişiler de teröre manevi destek çıkmaktadırlar. Acıyı bu millet yaşamaktadır, kanı bu millet görmektedir" dedi.
Bakan Bozdağ, Adalet Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı tarafından Palandöken Kayak Merkezindeki Sway Otel’de düzenlenen ’Yargıda Zaman Yönetimi Sempozyumu’nun açılışında konuşma yaptı.
Terör olayları ve terörle mücadele konusuna değinen Bakan Bozdağ, güvenlik güçlerinin terörle mücadelede kararlılıkla çalıştıklarını bildirdi.
Bakan Bozdağ, terör örgütlerinin adları, hedefleri ne olursa olsun, hepsinin lanetli olduğunu ve lanetlenmeleri gerektiğini ifade ederek, "Terör örgütleri arasında ayrım yapmak, bazılarına olumlu, bazılarına olumsuz yaklaşmak teröre prim vermektir, teröre ve terör örgütlerine manevi destek çıkmaktır. Adları, eylemleri ve hedefleri ne olursa olsun bütün terör örgütleri ve teröristler insanlığa düşmandır, insanlığa karşı suç işleyen vahşi örgütlenmelerdir" dedi.
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, tarih boyunca terörle elde edilmiş hiçbir başarı olmadığını belirterek, "Türk milletinin birliğini, kardeşliğini, huzurunu hedef alan hiçbir terör örgütü, terör saldırısı, onları destekleyen, azmettiren güçler de hedeflerine ulaşamayacaktır. Terörün ana hedefi, milletin evlatlarını birbirine düşürmek, ülkeyi kaosa sürüklemektir. Terör saldırıları karşısında yek vücut olmayı başarabilirsek, birlikte olabilirsek, terör vurdukça ayrışma, birbirimizin karşısına dikilme yerine birbirimize daha çok sarılabilirsek, teröre ve terör örgütlerine, onları planlayan karanlık güçlere en büyük cevabı vermiş oluruz. Türkiye’nin her yerleşim yerinde teröre karşı tek vücut olmayı başarmışlardır. Terör örgütlerinin ortaya koyduğu vahşete karşın, kimileri bunu görmek yerine, devleti suçlamaya kalkıyorlar. Terör örgütlerinin ortaya koyduğu saldırılar, vahşi cinayetler karşısında, hendekleri, çukurları, barikatları, teröristleri, otomatik silahları, roket atarları, el bombalarını, canlı bombaları ve onların saldırıları sonucunda şehit olanları görmeyip, sadece devleti suçlayan ünvanı, titri ne olursa olsun kişiler de teröre manevi destek çıkmaktadırlar. Acıyı bu millet yaşamaktadır, kanı bu millet görmektedir. Milletin gözlerinin gördüğü vahşeti, kulaklarının duyduğu çığlığı, acıyı, akıllarının, kalplerinin idrak ettiği gerçeği göremeyenler, duyamayanlar, anlamayanlar, hangi üniversiteyi bitirirse bitirsin, isminin önünde hangi sıfat yazarsa yazsın, cehaletten kurtulamayanlardır" diye konuştu.
Sway Otel’de düzenlenen ’Yargıda Zaman Yönetimi Sempozyumu’na Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, Danıştay Başkanı Zerrin Güngör, Adalet Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanı Alpaslan Azapağası, AK Parti Erzurum Milletvekilleri İbrahim Aydemir, Mustafa Ilıcalı, Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, HSYK üyeleri ve çok sayıda hakim ve savcı katıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.