Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakan Bozdağ’dan Kılıçdaroğlu’na Tepki

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, “Sayın Kılıçdaroğlu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız Sayın Sema Ramazanoğlu hakkında söylediği sözlerle siyasette edebin bittiğini, seviyenin bittiğini, ahlakın bittiğini göstermiştir” dedi.Adalet...

Haber Giriş Tarihi: 07.04.2016 16:01
Haber Güncellenme Tarihi: 07.04.2016 16:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, “Sayın Kılıçdaroğlu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız Sayın Sema Ramazanoğlu hakkında söylediği sözlerle siyasette edebin bittiğini, seviyenin bittiğini, ahlakın bittiğini göstermiştir” dedi.
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu hakkında söylediği sözlere tepki gösterdi. Muş ve Bitlis gezisi kapsamında Muş’a gelen Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Muş Belediye Başkanlığı’nı ziyaret etti. Burada Belediye Başkanı Feyat Asya’dan brifing alan Bakan Bozdağ, daha sonra AK Parti İl Başkanlığı’na geçti. Partililere seslenen Bozdağ, siyasetin bir edep işi, bir ahlak işi, bir sevgi işi olduğunu söyledi. Bozdağ, “Konuşurken de edebimizi korumak, seviyemizi korumak, bu toplumun ahlak anlayışına saygı göstermek, bunu üslubumuza, davranışlarımıza yansıtmak bizim için olmazsa olmaz vazifedir. Ahlak, siyaset içinde en güvenilir limandır. Hepimiz ahlak kurallarına uymaya, edep içerisinde konuşmaya, karşımızdaki ile görüşlerimizi, düşüncelerimizi saygı içinde ifade etmeye mecburuz. Sayın Kılıçdaroğlu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız Sayın Sema Ramazanoğlu hakkında söylediği sözlerle siyasette edebin bittiğini, seviyenin bittiğini, ahlakın bittiğini göstermiştir. Bir ana muhalefet partisi lideri, hem de aileden sorumlu kadın bir bakana karşı, kadın bakan olması bir yana herhangi bir insana karşı dahi söylenemeyecek, nezaket dışı, ahlak dışı kirli bir dille konuşmasını kabul edebilir miyiz? Sürekli başkalarını eleştiriyorlar ama küfrü, hakaret etmeyi siyaset zannediyorlar, edepsizliği, ahlaksızlığı siyaset zannediyorlar. Edepsizliğin, ahlaksızlığın, adı siyaset değildir, nezaketsizlikte adı da siyaset değildir” dedi.
“SİYASETİN TEMİZ BİR DİLLE, TEMİZ BİR ÜSLUPLA KONUŞULMASI GEREKİYOR”
Siyasetin temiz bir dille, temiz bir üslupla konuşulması gerektiğinin altını çizen Bozdağ, “Eğer biz konuşmamızı ahlakla edeple temiz bir dille süsleyerek yerine getirmezsek, o zaman temsil ettiğimiz siyasete de, düşünceye de en büyük zararı vermiş oluruz. Bir kişinin konuşurken hakaret etmeden, küfür etmeden, seviyesizlik, edepsizlik, haksızlık yapmadan konuşamıyorsa onun acziyeti var demektir, söyleyecek fikri yok demektir. Sıkışınca kaba davranıyor, sıkışınca insanlara hakaret ediyor, küfrediyor, bu fikri acziyetin somut bir göstergesidir. Herkes heybesinde ne var onu dışarı fırlatır. Demek ki Sayın Kılıçdaroğlu’nun heybesinde iyi şeyler yok, milletin ayakta alkışlayacağı fikirler yok, olsa onu söyler. Sayın Bakanı her türlü eleştirebilir, bu doğal bir hakkı ama hakaret etme hakkı yoktur. Cinsiyetçi bir yaklaşımla ayrımcılık yapma hakkı da yok, bu kabul edilemez bir durum. Buna karşı herkesin bir tavır koyması lazım. Kadın haklarını savunanlara bakın, birisi bir laf söylediği zaman manşetlere koyanlara bakın. Sayın Kılıçdaroğlu’nun bu konuşması üzerine hangi çevrelerin sukutuna bakın, nerede o kadın örgütleri, her gün AK Parti hükümetine saldıran, eleştiren, ‘şöyle yapıyorsunuz, böyle yapıyorsunuz’ diyen, ‘kadın haklarını çiğniyorsunuz’ diyenler, kadın haklarına, kadın hukukuna en büyük hizmeti yapan AK Parti’yi suçlamak içerisine girenler, kadınlara karşı en büyük ahlaksızlığı, çirkefliği yapan Kılıçdaroğlu’na karşı alternatif bir kelime, bir cümle söylediler mi? Ben takip ediyorum, söyleyenler var ama o söyleyenler dün aynı şeyleri söylüyordu, bugün de aynı şeyleri söylüyor, ama burada artık ideoloji katmamak lazım. Hep beraber çirkine çirkin, ahlaksıza ahlaksız, edepsize edepsiz deme vaktidir. Eğer biz bunu demezsek o zaman bunlar daha da fazla cesaret bulur, daha da fazla adım atarlar. Ben milletimizin bu saygısızlığa karşı en büyük cevabı sandıkta vereceğine inanıyorum. Türk milleti bu ahlaksız, bu saygısızlığa asla müsamaha göstermeyecektir” şeklinde konuştu.
Bakan Bozdağ, parti ziyaretinin ardından Bitlis’e hareket etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.