Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakan Bozdağ’dan İnfaz Koruma Memurlarına Müjde

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, cezaevlerinde görev yapan infaz koruma memurlarının özlük haklarının iyileştirilmesini öngören kanunun önümüzdeki yasama yılında TBMM gündemine getirileceğini açıkladı.Danıştay Kanunu Tasarısı’nın görüşmeleri...

Haber Giriş Tarihi: 30.06.2016 14:46
Haber Güncellenme Tarihi: 30.06.2016 14:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, cezaevlerinde görev yapan infaz koruma memurlarının özlük haklarının iyileştirilmesini öngören kanunun önümüzdeki yasama yılında TBMM gündemine getirileceğini açıkladı.
Danıştay Kanunu Tasarısı’nın görüşmeleri sırasında milletvekillerinin sorularını cevaplandıran Adalet Bakanı Bozdağ, "Ceza infaz kurumlarında çalışan infaz koruma memurlarının durumuyla ilgili bildiğiniz gibi geçen yasama yılında bir kanun tasarısı hazırlandı. Cezaevlerinin dış güvenliğinin jandarmadan alınarak Adalet Bakanlığı’na verilmesi, infaz koruma memurlarımızın özlük haklarında iyileştirmeler yapılmasını da içeriyordu. Genel Kurul’da önemli bir kısmı da görüşüldü. O arada kanun görüşmeleri ertelendi, kadük kaldı" dedi.
Bakan Bozdağ, "Bakanlık olarak bu kanunu önümüzdeki yasama döneminde, daha doğrusu yasama yılında Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne yeniden sevk etmeyi, dış güvenliği Adalet Bakanlığı’na almayı ve infaz koruma memurlarının özlük haklarını da iyileştirmeyi planlıyoruz. İnşallah önümüzdeki yasama yılında bu adımı beraber atarız" diye konuştu.
KAPATILAN ADLİYELER AÇILMAYACAK
Bozdağ, iş sayısı düşük olduğu için kapatılan adliyelerle ilgili soru üzerine ise, "Adliyeler, geçmişte dosya sayıları, coğrafi yakınlıklar, uzaklıklar ve başka pek çok kriter dikkate alınarak kapatıldı. Şu ana kadar 146 adliye bir kapatıldı, daha sonra da 44 adliye ayrıca kapatıldı. Yani yaklaşık 200 adliye kapatılmış oldu. ’Yeniden adliyeleri açmayı düşünüyor musunuz?’ Bakanlık olarak, düşünmüyoruz yeni adliyeler açmayı. Benim ilimde 4 tane ilçenin adliyesi kapatıldı. İlk kapattığımız 146’lık grup içerisinde Sayın Cumhurbaşkanımızın ilçesi Güneysu Adliyesi de kapatıldı" cevabını verdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.