Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakan Bozdağ’dan AP Raporu Tepkisi

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Avrupa Parlamentosu’nun Türkiye raporuna sert tepki gösterdi. Bozdağ, "Kesinlikle adil değil, objektif değil, açıkça taraf raporlardır" dedi.Bakan Bozdağ, katıldığı bir televizyon programında AP’nin Türkiye...

Haber Giriş Tarihi: 15.04.2016 11:20
Haber Güncellenme Tarihi: 15.04.2016 11:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Avrupa Parlamentosu’nun Türkiye raporuna sert tepki gösterdi. Bozdağ, "Kesinlikle adil değil, objektif değil, açıkça taraf raporlardır" dedi.
Bakan Bozdağ, katıldığı bir televizyon programında AP’nin Türkiye raporunu değerlendirdi. Bozdağ, "Avrupa Parlamentosu’ndan bizim beklentimiz, yaptığı çalışmalarda ortaya koyduğu raporlarda ve konuşmalarında Türkiye’ye karşı objektif olmasıdır. Biz Türkiye’nin tarafını tutsun, Türkiye’nin görüşlerini Avrupa Parlamentosu’nun görüşü gibi yansıtsın istemiyoruz. Bizim istediğimiz şey Türkiye’ye karşı tarafsız olsun, objektif olsun, doğru olanları söylesin veya Türkiye ile ilgili olanlar olduğu zamanda onların tarafı gibi davranmasın. Maalesef AP’nin son zamanlardaki raporları çok net bir biçimde Türkiye’ye karşı bilinçli aleyhte hazırlanmış raporların parlamento tarafından onaylanması suretiyle ortaya çıkıyor. Kesinlikle adil değil, objektif değil, açıkça taraf raporlardır" diye konuştu.
“RAPORTÖR, BU KONUDAKİ GÖRÜŞLERİYLE ZATEN TARAFINI DA BELLİ ETMİŞ BİRİSİ”
Raporu hazırlayan Kati Piri’ye tepki gösteren Bozdağ, "Bu konuda raporu hazırlayan ve sunan raportör, bu konudaki görüşleriyle zaten tarafını da belli etmiş birisi. Daha önce Sayın Merkel’in Türkiye ziyareti vardı. ’Aman Türkiye’ye gitmeyin, Erdoğan’ın eli güçlenir, seçim var’ diye görüş açıklamış birisi" dedi.
Raporda sözde Ermeni soykırımının da yer aldığını hatırlatan Bozdağ, açıklamasını şöyle sürdürdü:
"Öte yandan Ermeni soykırım iftiralarını rapora koymak AP’nin yakın zamana kadar hiç yapmadığı bir şeydi. Birdenbire bu iftiraları getirip koyuveriyor. Bu konu Avrupa Parlamentosu’nun konusu değil, bu siyasetin de karar vereceği bir konu değil. Türkiye çok net söylüyor. Bizim arşivimiz açık, kaynaklarımız açık, tarihçiler bakıp incelesinler. Bu millete soykırım iftirası yapmak iftiraların en büyüğüdür. Eleştirileri yanlı eleştiriler olarak görüyorum. Avrupa’daki uygulamalara bakalım bir de Türkiye’deki uygulamalara bakalım. Türkiye PKK terörü dahil pek çok terör örgütüyle eş zamanlı etkin bir mücadele yürütüyor mu? Yürütüyor. Bunu neyiyle yapıyor? Güvenlik güçleri vasıtasıyla yapıyor. Hangi hukukla yapıyor? Herkese uygulanan genel bir hukuk anlayışı içerisinde yapıyor. Bu taktir edilesi bir durumdur. Şimdi Fransa’ya bakın, Türkiye’ye bakın. Şimdi sokağa çıkma yasaklarının ilan edildiği bazı yerleşim yerlerinde pek çok konu Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne, Anayasa Mahkemesi’ne bireysel başvuru yoluyla taşındı. AYM 12 başvurunun 12’sini de reddetti. AİHM’ye 29 başvuru yapıldı, bunun 27’si reddedildi. Ve bütün bunların hukuka uygun olduğu ve hukuk içerisinde yürüdüğü bir nevi AİHM tarafından dahi tescil edildi ve karara bağlandı. Şimdi bu noktada Türkiye’nin bu haklı mücadelesini takdir etmesi ve hukuka uygun yürüdüğü için de Türk hükümetine övgü yapması gerekirken, Batı’da olanlarla Türkiye’de olanları mukayese etmeyen bir yaklaşım ortaya koydular. Elbette biz bunu taraflı görürüz. Bakın Paris’te saldırı oldu. Fransa hükümeti hemen olağanüstü hal ilan etti. Arkasından Avrupa Konseyi Genel Sekreterliği’ne bir mektup göndererek AİHM sözleşmesini terörle mücadele sebebiyle askıya aldığını duyurdu. Şimdi Türkiye terörle mücadele yürütüyor. Ve bu mücadelesinde hukuka uygun bir biçimde ve hukuka azami riayet etmek suretiyle yürütüyor. Bu taktir edilesi bir durumdur."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.