Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakan Bozdağ: “Şekilci Anlayışın Hala Bizi Esir Aldığının Somut Göstergesidir”

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, “Yargı organlarının başkanları veya yargı görevi yapan herhangi bir araya geldi diye veya Cumhurbaşkanı ile bir arada bulundu diye yargının bağımsızlığını yitirdiğini söylemek büyük bir yanlışlıktır,...

Haber Giriş Tarihi: 29.05.2016 13:43
Haber Güncellenme Tarihi: 29.05.2016 13:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, “Yargı organlarının başkanları veya yargı görevi yapan herhangi bir araya geldi diye veya Cumhurbaşkanı ile bir arada bulundu diye yargının bağımsızlığını yitirdiğini söylemek büyük bir yanlışlıktır, şekilci anlayışın hala bizi esir aldığının somut göstergesidir” dedi.
Bakan Bozdağ, TBMM’de gazetecilerin yüksek yargı mensuplarının Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gezilerine katılmalarına ilişkin soruları üzerine, “Yargı organları başkanlarının Cumhurbaşkanı kanalıyla görüşmesi, bir arada olması sadece bugüne mahsus değildir. Geçmişe bakarsanız yargı organları başkanları zaman zaman cumhurbaşkanlarıyla bir araya gelmişler, cumhurbaşkanının davetlerinde bulunmuşlardır” ifadelerini kullandı.
Bozdağ, "Yargının bağımsızlığı ve tarafsızlığı yargı görevi yapanların bulunduğu kişilerle değil, verdikleri doğru kararlarla ancak tesis ve inşa edilebilir. Yargı organlarının başkanları veya yargı görevi yapan herhangi biri bir araya geldi diye veya Cumhurbaşkanı ile bir arada bulundu diye yargının bağımsızlığını yitirdiğini söylemek büyük bir yanlışlıktır, şekilci anlayışın hala bizi esir aldığının somut göstergesidir” dedi.
28 Şubat tarihinde yargı mensuplarının Genelkurmay’da verilen brifinge gittiklerini ve ayakta alkışladıklarını hatırlatan Bozdağ, “Cumhuriyet Halk Partililerin bunu eleştiren tek bir cümle kurduklarını hatırlamıyorum. Varsa böyle cümlelerini gösterirlerse memnun olurum. Bunu yapanları alkışladılar. Dün 28 Şubat muhtırasını verenleri ayakta alkışlayanları yargı bağımsızlığı, yargının tarafsızlığını kaybetmekle itham etmeyen CHP zihniyeti aksine onları alkışlarken, Sayın Cumhurbaşkanı ile bir araya gelmelerini yargı tarafsızlığına ve bağımsızlığına darbe olarak nitelendirmesi çok çarpıcı bir CHP siyasetinin göstergesidir” şeklinde konuştu.
Yargıtay ve Danıştay başkanlarının Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı alkışladığını söyleyen Bozdağ, “Yurt müjdesine yapılan alkış. CHP ve CHP’ye dönük eleştirilere yapılmış alkış gibi bazı yazılı ve görsel medya organları tarafından takdimi, CHP Genel Başkanı’nın bu takdimi teyit almadan açıklama yapmasıdır. Burada büyük bir algı operasyonu, çarpıtma vardır. Bunun adı ahlaksızlıktır” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.